reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Ja tez lokal, bo musze powiedziec ze mi taniej wyjdzie i zero roboty :tak: 20 osob, obiad - 3 rodzaje mies, ziemniaki, frytki, 5 rodzaji surowek, napoje, kawa, herbata - 400zł:sorry2: osobno tylko tort i ciasta. A poza tym dziekuje za to gotowanie,zmywanie i latanie dookola gosci w domu :cool:

reklama
Ja tez lokal, bo musze powiedziec ze mi taniej wyjdzie i zero roboty :tak: 20 osob, obiad - 3 rodzaje mies, ziemniaki, frytki, 5 rodzaji surowek, napoje, kawa, herbata - 400zł:sorry2: osobno tylko tort i ciasta. A poza tym dziekuje za to gotowanie,zmywanie i latanie dookola gosci w domu :cool:

my robimy w ta sobote tez w lokalu - 24 osoby po 80 zl :( ciasta i alkohol wlasne :(
obiad podobnie a wiec: tylko 2 rodzaje mies, salatki 4 rodzaje, kluski, frytki, potem idziemy do kosciola - po powrocie nasze ciasta, ich kawa i herbata, potem zimna plyta i strogonow :|

niestety nie mam teraz zbyt wiele czasu na pisanie (co nie znaczy ze was nie podczytuje;-)) a wszystko przez moje studia ktore staram sie skonczyc...w zwiazku z tym mam pytanie-prosbe musze przeprowadzic badanie na osobach zyjacych w zwiazkach na odleglosc czyli jeden z partnerow jest wiecej poza domem niz w domu moga to byc tirowcy ,marynarze , osoby pracujace za granica lub w innym miescie itd
sprawa jest bardzo pilna bo przez to ze urodzila sie Helenka mam straszne zaleglosci
testy beda wypelniane przez internet sa oczywiscie anonimowe , musza je wypelnic obaj partnerzy , musza to byc malzenstwa
jezeli temat was dotyczy albo znacie kogos takiego to BARDZO prosze o kontakt na priva

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: 400zł za 20 osób??????:szok::szok::szok::szok: u mnie 120zł za talerzyk :-(

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: 400zł za 20 osób??????:szok::szok::szok::szok: u mnie 120zł za talerzyk :-(
a u nas 40zl/os - we Wroclawiu :-)
Dania do wyboru:
MENU NA CHRZCINY
ZUPY:

• Barszcz ukraiński z ziemniaczkami 8,90
(Klasyczny barszcz ukraiński podawany z ziemniaczkami

• Rosół z kołdunami po litewsku 9,50
(Klarowny drobiowy bulion podawany z kołdunami – rodzajem litewskich uszek z farszem z mielonego mięsa wołowego i czosnku. Delikatnie ostrawy)

• Arabski Szorba Laban 8,90
(Rosół arabski ze śmietaną)

DANIA GŁÓWNE:

• Karczek wieprzowy alladin’s 20,90
(Przyprawiony orientalnie karczek wieprzowy, nasączony m.in w piwie, smażony na grillu, ziemniaczki talarki/ryż/frytki, bukiet surówek, sos, chleb arabski)

• Potrawka chińska z kurczaka 20,90
(Kawałki kurczaka, kiełki fasoli mung, pędy bambusa, czarne grzyby, papryka i inne warzywa, w delikatnie ostrawym chińskim sosie, żółty ryż, bukiet surówek)

• Koreańska grillowana wołowina pulgogi 23,90
(delikatny udziec wołowy marynowany w winie ryżowym, grilowany z cebulką, sos śmietanowo – czosnkowy, bukiet surówek, frytki/ziemniaki/ryż)

• Smażona Ryba Sola 16,90
(filet panierowany, ziemniaczki talarki/ryż/frytki, bukiet surówek, sos, chleb arabski)

DESER:
Arabska Namura (ciasto z kaszy mannej z cynamonem) 4,50

NAPOJE GORĄCE:
Duża kawa z mlekiem 4,90
Herbata Dilmah 3,90

NAPOJE ZIMNE:
Woda mineralna 0,5l 3,90
Soki owocowe 0,3l 4,90

Piwo Okocim 0,5l 6,00

40,00zl x 14os = 560,00zl (pełen obiad + deser z kawą)
alkohole do uzgodnienia...

a ja jestem spryciula i chrzciny beda w poprawiny po naszym slubie i dzieki temu nic nas nie beda kosztowac:cool2:
ale glownie to tak naprawde chodzi o to, ze ciezko nasza rodzine zebrac bo ja z okolic Gdanska, D ze szczecina , a sporo mojej rodziny to z poludnia no i my mieszkamy w Anglii...a tak to wszyscy beda

a u nas 40zl/os - we Wroclawiu :-)
Dania do wyboru:
MENU NA CHRZCINY
ZUPY:

• Barszcz ukraiński z ziemniaczkami 8,90
(Klasyczny barszcz ukraiński podawany z ziemniaczkami

• Rosół z kołdunami po litewsku 9,50
(Klarowny drobiowy bulion podawany z kołdunami – rodzajem litewskich uszek z farszem z mielonego mięsa wołowego i czosnku. Delikatnie ostrawy)

• Arabski Szorba Laban 8,90
(Rosół arabski ze śmietaną)

DANIA GŁÓWNE:

• Karczek wieprzowy alladin’s 20,90
(Przyprawiony orientalnie karczek wieprzowy, nasączony m.in w piwie, smażony na grillu, ziemniaczki talarki/ryż/frytki, bukiet surówek, sos, chleb arabski)

• Potrawka chińska z kurczaka 20,90
(Kawałki kurczaka, kiełki fasoli mung, pędy bambusa, czarne grzyby, papryka i inne warzywa, w delikatnie ostrawym chińskim sosie, żółty ryż, bukiet surówek)

• Koreańska grillowana wołowina pulgogi 23,90
(delikatny udziec wołowy marynowany w winie ryżowym, grilowany z cebulką, sos śmietanowo – czosnkowy, bukiet surówek, frytki/ziemniaki/ryż)

• Smażona Ryba Sola 16,90
(filet panierowany, ziemniaczki talarki/ryż/frytki, bukiet surówek, sos, chleb arabski)

DESER:
Arabska Namura (ciasto z kaszy mannej z cynamonem) 4,50

NAPOJE GORĄCE:
Duża kawa z mlekiem 4,90
Herbata Dilmah 3,90

NAPOJE ZIMNE:
Woda mineralna 0,5l 3,90
Soki owocowe 0,3l 4,90

Piwo Okocim 0,5l 6,00

40,00zl x 14os = 560,00zl (pełen obiad + deser z kawą)
alkohole do uzgodnienia...
no to chyba zacznie mi się opłacać wykupic u was i rodzinę tam zawieźć :sorry2:

reklama

kilolek
Muszę ci powiedziec ze to naprawde dużo :baffled:
Ja nawet pisałam do hotelu (Campanile) w którym kiedyś pracowałam i tam NAJDROŻSZA opcja to 75zl... (podstawowa to 50zl)
jak nizej
I.Propozycja I 50 pln/os

Bulion z warzywami i kawałkami kurczaka.
Schab faszerowany grilowaną szynką i serem w aromatycznym sosie pieczeniowym.
Ziemniaki gotowane, Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką.
Ciasto czekoladowe z gruszką i kleksem bitej śmietany.
Kawa lub herbata.

Propozycja V 75 pln /os

Tatar ze świeżego łososia obsypany kaparami.
Zupa ze świeżego pora z roladką naleśnikową.
Małe barbecue z pieczarkami z rusztu i sosem cajene.
Ziemniaki pieczone w cząstkach , bukiet surówek.
Lody z wiśniami obtoczone wiórkami kokosowymi i migdałami ,sos karmelowy
Kawa lub herbata.

Może poszukaj czegoś jeszcze...? Czy wszędzie u ciebie takie ceny? :szok:

Do góry