reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam

mam takie pytanie mnie od wczoraj kłuje coś w prawym boku, jakieś 3 cm na jajnikiem, czasami ciągnie się aż do pachwiny. Nie boli to cały czas, tylko wtedy gdy się przewracam z boku na bok, odwrócę się, lub źle siedzę. Nie jest to jakieś uciążliwe i bolesne, ale chciałabym wiedzieć czy to normalne.

Dzięki za odp

reklama
Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:
zyraffka to chyba w porzadku mi ginekolog mowil ze np OB nie ma co robic bo jest podwyzszone w ciazy wiec tylko morfologia i mocz. Glukoze mierzyc chcial w 20 ktoryms tygodniu (wowczas robia krzywa). Wiec chyba wszystko ok w twoim wypadku nie martw sie :-D:-D:-D

zyrraffka-ja po pierwszej wizycie miałam wszystkie badania toksoplazmoza,wr,różyczka ,hiv,grupa krwi,cytomelagia,glukoza ,krew , mocz,tsh, wtedy zapłaciłam aż320 za badania i się przestraszyłam że co miesiąc będe tyle płacić ale teraz mam tylko mocz i krew na szczęście

Witam was dziewczyny z rana
Mam nadzieję, że aż tyle mi nie przybędzie. Trochę jestem za mała żebym miała taką wagę :baffled:
uwierz że można moja bratowa przytyła w ciąży 32 kl a ma ok 160 cm wzrostu i zgubiła to w jakies 3 4 miesiace
Witajcie. :-)

Nie odpisuję Wam bo poczytałam po łepkach tylko.

Wczoraj byłam na wizycie.
Mam wysoki cukier po 50 g glukozy z 96 skoczył na 173. mam skierowanie na zrobienie testu z krwi żylnej jeszcze, żeby potwierdzić czy potrzebuje diety czy nie. Okaże się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie.
Pozatym bóle głowy , które miewam, dobrze jeśli jakoś dam radę przeczekać, jeśli jednak będą bardzo uciążliwe, to dostanę skierowanie do neurologa, chociaż gin mówi, ze w ciąży wolałby żebym nie zaczynała żadnego leczenia, ale po ciązy pewnie mnie czeka neurolog.
dzieciątko zdrowe, waży 220-240 g i fika niezłe koziołki.

I znam już płeć - będzie SYN :-)

A i jeszcze prośba. czy widziała może któraś z Was jakieś ładne bluzki czy tuniki na allegro. Chodzi mi o takie na wesele. Dla mnie nic w oko jakoś nie wpadło.

Trzymamy kciuki bardzo mocno. Będzie dobrze.:tak::-)

ja miałam też nieciaekawe wyniki w listopadzie i gin dał skierowanie na dodatkowe z obciążeniem 75g bbbllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeee a te wyszły dobrze

Gratuluję synusia. Ale Wam wczesnie robią testy na glukozę:szok:u nas zawsze w dwudziestym którymś tygodniu (nie pamiętam dokładnie). Ja z synem też miałam za wysoki wynik i musiałam iśc na kolejny test z obciążeniem 75g glukozy (bleeeeeeee), bo moja ginka mówi że to z 50g sa niedokładne... Na szczęście drugi wyszedł dobrze:tak:i Tobie też życzę dobrych wyników:-)
w laboratorium właśnie dziwiły się ze tak wcześnie mam nadzieję że już nie będę musiała ich powtażać po 24tyg bo w tym czasie powinno się to robić
Witam - jestem po sniadaniu i zaraz pakuję się do szpitala, zatem nic jutro nie napiszę, na upartego mogłabym wziąść laptopa ale po co - 7 rano melduję się na Izbie i nie wiem tylko czy mnie wypuszczą jutro wieczorem czy w sobotę - daj Boże żeby nie dł
:szok:
do szpitala jedziesz w sprawie badań czy coś sie dzieje mam nadzieje że nie?

Witam

mam takie pytanie mnie od wczoraj kłuje coś w prawym boku, jakieś 3 cm na jajnikiem, czasami ciągnie się aż do pachwiny. Nie boli to cały czas, tylko wtedy gdy się przewracam z boku na bok, odwrócę się, lub źle siedzę. Nie jest to jakieś uciążliwe i bolesne, ale chciałabym wiedzieć czy to normalne.

Dzięki za odp

Też tak mam. Szczególnie jest to uciążliwe w nocy, bo jak chcę się przekręcić z boku na bok albo z pleców na bok to czuję takie jakby "rwanie". Tylko mnie kłuje po lewej stronie i też niestety nie wiem co to może być i czy to jest normalne.

Witajcie.
Ja dzisiaj na badankach rano wbyłam, wróciłam o 8 i odrazu do łóżka i niedawno wstałam i jakaś taka skołowana jestem.

Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:

ja na początku mialam robioną morfologie, mocz, WR, glukoze, toksoplazmoze, HBS, cytomegalia, różyczkę. Pozniej mialam jeszcze magnez, sód i potas. Teraz jak chodze na wizyty to mam tylko morfologie i mocz.

Witajcie Kochane z samego ranka w sumie południa po śniadanku:)Ale mi się pospało:)Jestem szczęśliwa bo dostałam odpowiedz z Urzędu Wojewódzkiego, że mandat rozkładają mi na raty:)Super przynajmniej jeden natychmiastowy koszt odejdzie:)

reklama
askut-to normalne już kiedyś o tym pisałyśmy i sporo z nas tak ma mnie po obu stronach ciągneło przeważnie w nocy jak zmieniałam pozycje teraz już mam to bardzo rzadko ale zdaża się lekarz powiedział że wszystko się rozciąga i to mięśnie czy coś w tym stylu

Do góry