reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

melduje sie po dluzszej przerwie:-)jak zreszta zwyklo mi sie ostatnio:zawstydzona/y::tak:
a wiec zaczne-jak wy to dziewczyny robicie ze macie czas zajac sie malenstwami..starszymi dziecmi..domem no i do tego niezaniedbywajac meza albo przyjaciela:szok:i oczywiscie jeszcze siedziec na bb:szok:podziwiam was za to:tak:ja niewyrabiam...ok..ugoruje cosik tam na szybkiego..zrobie pranie..matiego wyszykuje do szkoly i 3 razy go odbieram...zajmuje sie calymi dniami moim kochanym szkrabkiem..ktory chodzi spac okolo 24.00:baffled:a potem juz tak jestem zrabana i zmeczona ze usypiam i niemam kiedy spokojnie z wami popisac albo poszukac jakichkolwiek informacji..ktore mnie interesuja:sorry2:i tak kazdy dzien mija:wściekła/y::wściekła/y:az juz zaczynam nerwowa jakas przez to wszystko sie robic bo nawet niemam czasu dla siebie:no:za przeproszeniem do kibla spokojnie sie wysrac nie mozna:zawstydzona/y::tak:dajcie mi jakies konkretne porady jak wy to robicie ze znajdujecie i czas na bb i dla siebie...bo to jakis cud:sorry2:

Anja wydaje Ci się..
Ja nienadążam z ogarnianiem chaty.Nadmienię że mieszkam tylko z mężem i do pomocy nie mam zadnych cioc, babc itp.SAMA!

Ciagle coś mam do roboty ale bez przesady.Prasowanie robię na raty, jak mały spi.Gary myje na raty jak mały spi:-DCzesto nie robię nic bo chce odpocząć.Karmie cycem więc noce zarwane.

Troche przystopowalam z tym wszystkim chyba.Na początku myslałam i chcialam zeby wszystko bylo zrobione i czysto niemal jak w pudeleczku.
ALE SIE NIE DA!

A dziecko gdy domaga się ptrzytulasków, mojego ciepła i gaworzenia wspolnego to mam gdzieś stos garów wtedy.USMIECH SZCZĘŚLIWEGO SYNA-BEZCENNY!

reklama
A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

U mnie tez podobnie, jakby kran odkrecic :-D No moze nie tak mocno jak u Ciebie ale jak dla mnie to masakra!!!:baffled:

Rety, nie zaglądałam tu od tak dawna, że nie wiem o ile stron się cofać żeby cokolwiek nadrobić...
Zacznę od dobrych wieści: KaśkaK z Michasią już w domu. Ze względu na szalejące rotawirusy w szpitalu, mają kontynuować leczenie w domu.
Moja Zośka w super formie, pomimo, że wcześniak to podobno neurologicznie przegoniła niejednego dzieciaka urodzonego o czasie. Pięknie przybiera - waży 5,200 (a startowała 9 tyg. temu z wagą 2240). Walczymy jedynie od kilku tygodni z zapchanym nosem, ale od wczoraj oprócz wody morskiej ma zakraplany nochal Dicortineffem, więc liczę na szybką poprawę ;-)
Ze mną trochę gorzej - walczę z nadciśnieniem, a jutro mam wizytę u psychiatry (zwolnił się termin, a do psychologa musiałabym poczekać jeszcze 2 m-ce).
Niech skończy się ta pieprzona zima !! Chcę słońca !!

Agissa - ładnie przybiera Twoja panna - ponad dwa razy szybciej niz moja :baffled::-D jesli to nie nazbyt wscibskie z mojej strony to powiedz, z czym idziesz do psychatry?

INFO NT TRZECIEGO SPOTKANIA: W PRZYSZŁY WTOREK W GODZINACH OKOŁOPOŁUDNIOWYCH LISTOPADÓWKI I NIE TYLKO Z WAWY I OKOLIC SPOTYKAJĄ SIE W GALERII MOKOTÓW :-D WSTEP Z DZIECMI I BEZ DZIECI, JAK KTO CHCE :-D W PROGRAMIE POGADUCHY I POLOWANIE NA WYPRZEDAZE

Agissa - ładnie przybiera Twoja panna - ponad dwa razy szybciej niz moja :baffled::-D jesli to nie nazbyt wscibskie z mojej strony to powiedz, z czym idziesz do psychatry?
Idę z nieopuszczającym mnie lękiem, atakami paniki, brakiem apetytu i totalną apatią co może wskazywać na depresję poporodową :-(

reklama
Dopiero ?! Przecież one od samego początku miały trudniej od naszych, pojedynczych ssaczków :) Twoim pannom należą się medale :-D
Ech, ale ja bym chciała, żeby już dogoniły rówieśników. Moja przyjaciółka urodziła 2 tygodnie temu córeczkę 4240g. Jest podobnej wielkości, co moje 2,5 miesięczne dziewczyny...

Do góry