reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
mala daelj cala w kropeczki, w zasadzie to glownie klatka piersiowa, glowa, ale buzka za bardzo nie no i czesci prywatne;-) jadla na szczescie lepiej, wiec to chyba nie od tego.....dzwonilam do przychodni, lekarz ma do mnie oddzwonic i ewentualnie wizyta popoludniu....

My po wizycie u lekarza. Mala ma najprawdopodobnie kolki- kupilam esputicon i herbatke plantex i wczoraj bylo w miare lepiej. Farmaceutka (mama rocznego dziecka)podpowiedziala mi zeby robic rzadsze mleko(90ml wody 2 miarki)-podobno pomoze na kolki. Po szczepieniu byla spokojna, nie miala goraczki :-)
Dziewczyny ile razy na dzien mozna podawac plantex??
Ilonka,a jakie mleczko dajesz malutkiej? Może to które je jest za ciężkie(?) Polecam Bebilon comfort jeśli mała nie ma skazy białkowj. Wrazie coś pisz na PM
Ja też jestem mamą małego na szczęście byłego kolkowicza:tak:;-)
Pozdrawiam

My po wizycie u lekarza. Mala ma najprawdopodobnie kolki- kupilam esputicon i herbatke plantex i wczoraj bylo w miare lepiej. Farmaceutka (mama rocznego dziecka)podpowiedziala mi zeby robic rzadsze mleko(90ml wody 2 miarki)-podobno pomoze na kolki. Po szczepieniu byla spokojna, nie miala goraczki :-)
Dziewczyny ile razy na dzien mozna podawac plantex??

Plantex-1 saszetkę dziennie po posiłku :-)
Co do mleka to nie wiem czy można tak szarżowac z miarkami jak piszesz?

Ilonka,a jakie mleczko dajesz malutkiej? Może to które je jest za ciężkie(?) Polecam Bebilon comfort jeśli mała nie ma skazy białkowj. Wrazie coś pisz na PM
Ja też jestem mamą małego na szczęście byłego kolkowicza:tak:;-)
Pozdrawiam
Moje dziewczynki nie tknęły Bebilonu Comfort. Pluły tym strasznie, zjadały porcje max 40ml. Wywaliłam prawie całą puszkę :-(

dziewczyny u mnie to samo , z buzi mu już ładnie schodzi a teraz wysyouhe mu klatkę i brzuszek :-( , póki co przemywam mu twarz rumiankiem

Katrenki mojemu tez wyskoczyla jakas wysypka na ciele, takie drobne czerwone krosteczki... i nie wydaje mi sie zeby to bylo od pieluch z tesco no bo my ich uzywamy juz od dluzszego czasu.... hmm... ja sie zastanawialam czy to nie jest jakby kontynuacja tradziku tyle ze jemu juz z buzki prawie zniklo wszystko. :confused::confused::confused:

Dziewczyny to moze bedzie tak jak u mnie? Byl tradzik na buzi, w koncu znikl, ale wysypalo mala na calym cialku. Pediatra mowila ze proszek, ale nie zdazylam zmienic, a wysypka zniknela. Dzis Asia jest piekna i rozowa jak swinka - zero wypryskow i wysypki :tak::-)

Plantex-1 saszetkę dziennie po posiłku :-)
Co do mleka to nie wiem czy można tak szarżowac z miarkami jak piszesz?

Mozna, robilam podobnie przy Julci z zalecenia lekarza, ale nie ze wzgledu na kolki a zaparcia.

ja na wuizytę idę jutro .. ciekawa jestem ile waży moja kruszynnka :-)

Tez jutro ide :tak:

Dziewczyny z tymi lekami to jakas masakra :szok:
ciesze sie, ze mam lekarke, ktora nie zapisuje antybiotykow i syropow jak nie trzeba;-) Joasia tez miala katar i ten kaszel (ale raczej od kataru) i sama wit C mialam dawac :tak: Przeciez to przewaznie wirusowka, a na wirusy nie ma lekarstwa :no:

reklama
Moje dziewczynki nie tknęły Bebilonu Comfort. Pluły tym strasznie, zjadały porcje max 40ml. Wywaliłam prawie całą puszkę :-(

u mnie podobnie, synus nie chcial bebilon comfort i dalej lecimy bebiko, czasem ma tylko problemy z prukami ale w sumie nie wiem czy on ma kolki, darlby sie wnieboglosy prawda?

Do góry