reklama
medeuska
październikowa mama'09
ja to chyba bym nie umiala tak- raz jak mi zrobil wieeeeeeeeeeeeeeelką kupę i M jeszcze nią wysmarował jak ściągał ubranko to wtedy go pod kranem wykapałam- ale nie wyobrazam spobie za każdym razem tak robićP.S. Ja tez myję "dupsko" i nie tylkopod kranem
. Chusteczek zużyłam ze dwie paczki. Głównie na wyjazdach. Zaczęliśmy od huggisów newborn - nie narzekałam potem pampers 2, od dzisiaj jedziemy na 3, ale wydają mi się za duże, po tych dwójkach. Adula ma strasznie wąskie biodra. A wyrósł mi już z ubranek na 56 i 62. 68 ma już też trochę ciasne, ale jeszcze niektóre uda się ubrać. Długaśny straszliwie. Najgorsze że wyrasta mi z kombinezonu, a tu zima się dopiero zaczęła.

ja tak samo jak mi sie przypomni- rzadko- za to czesciej teraz robie pudrem- bo przytylo sie Maksowi i wszystkie szparki mu robie pudrem zeby ne mial odparzen w kącikach;-)U nas też ciemieniucha ciągle wraca, używam teraz zwykłej oliwki i i jest w miarę dobrze. Filip na szczęście łysieje, wiec nie ma tłustych włosów, wcześniej jak miał włosy, to kłopotliwe było to smarowanie.
Ja używam chusteczek promocyjnych zwykle. Poza Dzidziusiami z Cleanic wszytskie były w porządku. Rossmanowe też miałam, może nie są mocno nawilżone, ale dawały radę. Jak nie ma kupy, to czasem w ogóle nie używam chusteczki. Kremu do pupy używam tylko jak mi się przypomni, raczej rzadko.
jak jest tylko siku to tez raczej chusteczek nieużywam- co 3-4raz tez jak mi sie przypomni

co do ciemieniuchy- to mi sie pojawiła- jeden raz po kąpieli zrobiłam na mokra glowę dużo oliwki-po pół godziny wyczesałam( nie dokonca to zrobiła sie wieksza)- drugi raz wyczesałam całą- mocniej troche- Maks mial czerwonawą główkę troche- M na mnie wrzeszczał że za mocno

Ale skoro Maks nie płakał to na pewno nie było za mocno- i juz wiecej sie nie pojawila- teraz tylko zawsze troszeczke oliwki daje na główkę po kąpieli

i tez ni awsześrednio co 2 raz- bo czasem zapomne;-)
U nas ciemieniucha zeszła po kąpieli w emolium. Kupiłam olejuszkę, ale nie zdążyłam jej zastosować bo zeszło właśnie po emolium ;-) Teraz kąpiemy się w płynie do kąpieli nivea sensitive z oliwką i nie ma nawrotów. Po oliwce zwykłej nic nam nie chciało zejść, a używałam różnej.
monisia1979
Fanka BB :)
Teraz smaruję oliwką Hipp, slicznie pachnie:-)
Fakt,że pachnie super,całą ciążę się nią smarowałam

Fakt,że pachnie super,całą ciążę się nią smarowałam![]()
oj mi ten zapach teżz z ciążą się kojarzy

U nas ciemieniucha zeszła po kąpieli w emolium. Kupiłam olejuszkę, ale nie zdążyłam jej zastosować bo zeszło właśnie po emolium ;-) Teraz kąpiemy się w płynie do kąpieli nivea sensitive z oliwką i nie ma nawrotów. Po oliwce zwykłej nic nam nie chciało zejść, a używałam różnej.
My ostatnio właśnie emolium kupiliśmy do kąpieli i tak się zastanawiam jak Wy robicie

Amelkowa
Fanka BB :)
Ania miała na główce po bokach kilka takich suchych łusek - jakby jej się skóra łuszczyła, nie wiem czy to była ciemieniucha, bo te łuski były białe, ale posmarowałam jej całą główkę emulsją do ciała z Emolium i nie ma śladu po nich...
chyba muszę Ani zacząć zasypywać lekko te fałdki na nóżkach bo jej się czerwone robi pomiędzy nimi...
Kms my mamy właśnie emulsję do ciała Emolium jeszcze

A ja dla siebie zamówiłam szampon z Emolium - po przeprowadzce do miasta znów mam problem z suchą skórą na głowie
tu gdzie mieszkamy teraz jest woda z innego ujęcia niż ta która była w akademiku (masakra - nie mogłam dojść do porządku z suchym łupieżem...
) ale i tak moja skóra od razu zareagowała...
W Turawie woda była super...
chyba muszę Ani zacząć zasypywać lekko te fałdki na nóżkach bo jej się czerwone robi pomiędzy nimi...

A ja dla siebie zamówiłam szampon z Emolium - po przeprowadzce do miasta znów mam problem z suchą skórą na głowie

ja małemu zwalczyłam ciemieniuchę właśnie emolium akurat miałam próbkę z wyprawki szpitalnej i super zeszło praktycznie na drugi dzień nie było po niej śladu a teraz patrze że znów małemu wychodzi na tyle główki i po bokach i się zastanawiam co tu robić...oliwka w ogóle nic nie działa a znów szkoda mi kasy na emolium musze coś tańszego poszukac a skutecznego...chyba że nic nie znajde to kupię emolium choć cholerstwo drogie

kms Ja kąpię w emolium (niestety na naszą ciemieniuchę nie działa:-() i do mycia nie używam już innych kosmetyków. Potem buzię smaruję kremem emolium, jeśli ma jakieś zaczerwienienia, wysypki na ciele to też tym kremem, a jeśli skóra jest ładna, to już niczym nie smaruję. Ale chyba kupię jeszcze tą emulsję do ciała.
Ja już się martwię, że Filip tyle śpi, najpierw 12 godzin (z krótką przerwą na jedzenie po 9), potem pobawił się godzinkę i znowu zasnął.
Ania miała na główce po bokach kilka takich suchych łusek - jakby jej się skóra łuszczyła, nie wiem czy to była ciemieniucha, bo te łuski były białe, ale posmarowałam jej całą główkę emulsją do ciała z Emolium i nie ma śladu po nich...
A ja dla siebie zamówiłam szampon z Emolium - po przeprowadzce do miasta znów mam problem z suchą skórą na głowietu gdzie mieszkamy teraz jest woda z innego ujęcia niż ta która była w akademiku (masakra - nie mogłam dojść do porządku z suchym łupieżem...
) ale i tak moja skóra od razu zareagowała...
Dziki :-) czyli jeszcze musimy dokupić kosmetyki z tej serii. Coś od dwóch dni Olga ma przesuszoną strasznie buźkę i jakieś plamy. Obawiam się, że ją załatwiłam naleśnikami z dżemikiem z jagód bo nic innego nowego nie jadłam. No chyba,że teraz dopiero wychodzi uczelenie na mleczko

Moja jeszcze ma chudziutkie, krzywe nóżki

Ja kąpię w emolium lub nivei z oliwką ale i tak myję żelem nivea. Na samym początku, jak wsadzam chłopców do wanny polewam im główki woda z emolium lub tym płynem. Chłopcy szaleją w wannie dobre 15-30 minut, więc emolium ma czas by zadziałać. Po kąpieli nie kremuję ich niczym poza buźką ale kremikiem ziajki i pupą - bepanthenem .
KMS, może to od mrozu? Spróbuj jej troszkę bardziej smarować buźkę i jakieś 15 minut najpóźniej przed wyjściem. U moich chłopców też coś podobnego się pokazało i zaczęłam im mocniej smarować buźki przed wyjściem i przeszło.
KMS, może to od mrozu? Spróbuj jej troszkę bardziej smarować buźkę i jakieś 15 minut najpóźniej przed wyjściem. U moich chłopców też coś podobnego się pokazało i zaczęłam im mocniej smarować buźki przed wyjściem i przeszło.
reklama
to jest ten turow jak się jedzie z Wrocławia ? taka wioskaW Turawie woda była super...

Podziel się: