reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

reklama
Ja tylko przez pierwszy miesiąc używałam Pampersów. Teraz kupujemy Dada i pieluszki i chusteczki i jestem zadowolona. Testowałam pieluszki z Tesco, fajne były ale wydawało mi się, że mniej chłonne od Dada.

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy podróżowałyście już z maluchami dłużej .. bardzo bym chciała odwiedzić moich rodziców, ale to wyprawa autem około 2 godzinna. Nie wiem czy to nie za długo dla takiego malucha??

My z Mają jechaliśmy raz ponad 6 godzin, a wracaliśmy to już podróż trwała ponad 5 godzin. Gdy jeszcze Małej nie było to jechało sie ponad 4 godziny. Raz, że wolniej, dwa, że przerwy na karmienie. Moja mała przespała całą drogę. Budziła się tylko po razie na trase.

My używamy chusteczek promocyjnych ;-)Czyli jak są po kilka paczek, w promocji to kupuję i nie patrzę na markę. Jak na razie przetestowałam huggiesy (takie sobie), pampers : active baby - te na dole aż ciekną, sensitive - nie do końca mi ich zapach pasuje, johnnsona różowe (nie wiem jak się nazywały) - przypominały mi zapach z dzieciństwa;-) i teraz jak mi się skończą to mam clean&play, ale jeszcze nie otwierałam ich nawet.

Ja tylko przez pierwszy miesiąc używałam Pampersów. Teraz kupujemy Dada i pieluszki i chusteczki i jestem zadowolona. Testowałam pieluszki z Tesco, fajne były ale wydawało mi się, że mniej chłonne od Dada.

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy podróżowałyście już z maluchami dłużej .. bardzo bym chciała odwiedzić moich rodziców, ale to wyprawa autem około 2 godzinna. Nie wiem czy to nie za długo dla takiego malucha??

ja kursuję nie raz i nie dwa do Wawy :) bez obaw jedź...

mi też ten zapach pampersów pasuje:-)

mi też się super podoba:-)

mam pytanie jakie używacie czopiki dla maluszków jak mają problem z kupką??

glicerynowe

ja cały czas kupuję niebieskie pampersy bo żadne inne mi się nie podobają...za sztywne, za cienkie, słabo chłoną, nie przepuszczają powietrza itd.... ale ja kupuję tylko na promocjach i ostatnio np kupiłam karton 150 sztuk za 79 zł w carrefourze i 160 sztuk za 84... więc teraz mamy ogromny karton 300 sztuk pieluch... ciekawe na ile starczy...

chusteczki kupuję różne... najlepsze są fria z tesco, gaga z tesco są niegłupie, dada z biedronki są strasznie mokre, nivea sensitive były ok ale troszkę śmierdzą... fria the best ale kosztują sporo chociaż i tak mniej od pampersa które mi nie pasują kompletnie:no:

ja używam tylko pampers pomarańczowe są super pachną bardzo łanie i są tanie 29zł wole te niż tesckowe

tak meduska są takie, tansza wersja pampersów, ale to oryginalne pampersy. Kupilismy je raz dla Zuzki, dla mnie są cienkie jak papier..

nie iwdzialam nigdy takich:-D

tylko chusteczki pomarańczowe widziałam:-D

ja nie widziałam ani pampersów ani chusteczek pomarańczowych

to jak juz padło słowo chusteczki to własnie .... temat pieluch trwa a jakie u Was sprawdziły się chusteczki?

ja używam podobnie jak gemelo co mi w ręce wpadnie, ostatnio kupiłam czteropak pampers sensitve, wcześniej mieliśmy zielone chusteczki pampers, bo m. dostał 4 paczki z pracy
Ja, są strasznie sztywne i beznadziejne dla rzadkiej kupki.

A chusteczki dla mnie najlepsze huggisy :-)
dzięki, to raczej się na nie nie zdecyduję

ja nie używam chusteczek w ogóle - najlepiej sprawdziły mi się waciki kosmetyczne plus zwykła woda :tak:
ja rano zawsze myję mu pupkę przegotowaną wodą i jak bardzo dużo kupki zrobi a akurat jesteśmy w domu to też zamiast chusteczek nawilżonych to wodą myję, używam takich kwadratowych gazików dużych z rossmana waterpads, można dwóch firm dostać, obydwie są w miarę ok, super się sprawdzają :tak: i wydaje mi się, że dużo lepiej pupka jest umyta w ten sposób niż nawilżonymi chusteczkami.

My już kilkakrotnie jeździliśmy z Ignasiem na wieś, tak około 1,5 godziny w jedną stronę, Igi bardzo dobrze znosi podróże samochodem. Naogół zasypia jak tylko się silnik włączy :-D. Choć tym razem i tak długo czekaliśmy, bo pierwszy 4 dniowy pobyt zaliczyliśmy dokładnie na 7 tygodni a z Krystianem pierwszy raz zrobiliśmy sobie długi weekend jak miał niecałe 4 tygodnie.
Największy problem wcale nie jest w podróży tylko w sprytnym spakowaniu się, co by niczego nie zabrakło a dało się do samochodu wejść :-D.
My teraz zostawiliśmy łóżeczko turystyczne na wsi, co by go tak w kółko nie wozić.

Jeśli chodzi o chusteczki to ja kupiłam na początku pampers, ale jakoś mi nie podpasowaly, natomiast bardzo J&J sensitive, a teraz kupiłam tak dla sprawdzenia z Tesco i tez są ok- może nie pachną tak intensywnie ale dobrze nawilżone:tak:
elka 67 - ja stosowalam sporadycznie czopków, jak Asia miała problem z kupka, efekt u nas natychmiastowy, tak ze jakiej bym pieluszki nie założyła to zawsze wypływało

Ostatnia edycja:
My zaczeliśmy od Huggisa - za zimne i źle się wyjmowało z opakowania. Potem Ppapmersy - za mokre, Nivea z kolei za suche. Całkiem niezłe Cleanic Dzidziuś ale najbardziej pasują nam Johnsona aloesowe - ładnie pachną i akuracik nawilżone. :tak::-D
Oczywiscie po kapieli "kureczka" przemywana przegotowaną wodą.

Catedra to niezły zapasik Zoska ma :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też często używam wody i wacików :tak::tak: Te duże kwadratowe mi się niestety skończyły i jakoś zapominam o nich w listach zakupowych...:dry: i tymi zwykłymi okrągłymi ostatnio działam, a ich więcej schodzi...
Tylko że ja nie przegotowuję wody - ciepłej z kranu używam...

Sylvietta pierwsza pieluszka PULowa za nami ;-) Dzięki za rady przed wyjazdem. Ja Ani nawet przy jednorazowych rzadko smaruję pupkę kremami - ładną ma więc raz dziennie po kąpieli jej starczał - na razie używam wielo i jednorazowych pieluch zamiennie, stopniowo dokupuję tych pierwszych...
Chyba zdecyduję się na kilka jednorozmiarowych albo te 3w1, bo w tych one size mam wrażenie że pupka jest za wielka i jak Ania leży na plecach to pupa wysoko... U Was też się tak robi?

Do góry