reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
mi pediatra polecila bebilon comfort !! ponoc bardzo dobry na kolki i zaparcia !! ale dzis mi jeszcze powiedziala ze bardzo wazne jest przepajanie dziecka herbatka z rumianku albo koperkowa !! ze bez tego kupy beda za twarde dla takiego maluszka !!

ja wlasnie tez myslalam juz o bebilon comfort ma polozna jeszcze raz do mnie przyjsc to sie jej zapytam! wydaje mi sie ze moja krolewna juz nie najada sie mlekiem NAN a przy tym mleku nic jej nie dolegalo! boje sie zmiany.

najbardziej szkoda mi tych przeciwciał... ale raz potrafię ściągnąć 100ml a na drugi dzień 20ml... poza tym te kolki, nie wiem czy to moje jedzenie, czy mieszanie sztucznego z moim??? czy nie ma żadnego związku?
luuuzna, mój je Nan H.A., już 3 mleka przetestowałam i po każdym coś mu dolegało.

Danielek pije herbatkę z koperku a dziś kupiłam mu rumiankową. póki co biedulek odsypia, mam nadzieję, że puści go trochę po espumisanie.

Witam Was moje Kochane:)
Filipka też męczą straszne gazy, ale moja położna twierdzi że nie mam dawać mu cherbatki koperkowej, co za baba-mam patrzeć spokojnie jak moje dziecko płacze bo nie może się załatwić:wściekła/y: więc na przekur jej i tak małemu podaję, ale nie wiem ile razy dziennie można mu to serwować?? dzisiaj będę miała ściągane szwy, jestem strasznie pocerowana, mam nadzieję że nie będzie mnie to bolało, i tak hemoroidy zatruwają mi życie:-( ale jest już coraz lepiej, wszystko idzie ku dobremu:) i niestety również musze dokarmiac Filipa mieszanką, narazie kupiłam Nan1 , ale jeszcze nie wiem, czy przy tym zostanę;) żal mi tylko bo pokarmu w cyckach trochę mam, a synuś nie chcemojej piersi:-( więc każdą wolną chwilę spędzam z laktatorem, zawsze to choc troszkę mlekaod mamy ;) idę ogarnąć domek, bo za 2 godz przychodzi ta babka, trzymajcie się cieplutko , pozdrawiam:)

Dziewczyny daję małemu Nutramigen (stosowany w alergii na bialka pokarmowe, w nietolerancji laktozy i sacharozy, w kolce jelitowej, u dzieci z wysokim ryzykiem alergii). Naprawdę zdaje egzamin to mleczko:tak: Fakt że smierdzi strasznie i jest gorzkie, ale bardzo dobre dla dziecka.
Jeżeli chodzi o herbatki to daję koperkową. pediatrrzy zalecają max 100 ml na dobę!
a rumiankowa to na co? tak do picia tylko?

ja karmie Kevinka tylko mlekiem Bebilon..calkeirm zrezygnowalam z piersi, gdyz po tym jak dal mi popalic jeszcze w szpitalu cala noc tytlko go musialam przestawiac z jednego do drugiego bo byl tak glodny a mleka wogole wiec jak w jednym sie troche nazbieralo to byla zmiana...pozniej w domu o 12 w nocy stwierdzilam ze sie nie bede meczyc nastepna noc i kupilam mleko to spal prawie cala noc...pozniej troche podoil cycka na drugi dzien ale nie bardzo chcial wiec kupilam sciagarke...pierwszego dnia sciagnelam 40 ml drugiego 20ml ale tylko z jednej piersi bo z drugiej nic nie lecialo a maly juz nie chcial ciagnac bo sie przyzwyczail do butli a ja z odciaagania tez zrezygnowalam bo nie warto dla takiej ilosci sie napompowac....
wiem ze niby mleko matki najzdrowsze ale nie ma sie tez ci meczyc...

A moj krolewicz teraz chyba dopiero zasnal,normalnie od rana jakis taki niespokojny,pospi chwilke i zaraz sie budzi,oby teraz juz pospal troche bo sie wykoncze.Temperatury u mnie jak narazie nie ma:-)
u mnie pierwszy szew puscil bo mam tam teraz skore rozdzielona na 2 czesci wiec jak ja to mowie 2 dodatkowe dzyndzelki!!!! masakra:wściekła/y:
U mnie gin zamiast zalozyc szewek wiecej to jeszcze powiekszyl:-D:-D:-Dnormalnie opitole go jak pojde na wizyte bo maz bedzie niezadowolony:-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczynki dawno nie pisałam ale poczytuje was w miare mozliwości.
U nas od środy biegunka 8-10 kupek dziennie, po NAN1 aż zielona woda leciała z małego.Poza tym wzdęcia i ulewanie.Teraz jesteśmy na Bebilon Pepti i kolor kupy się poprawia ale nadal w niej jest śluz. Dostał smecte i lacidofil. Do tego przyplątały się pleśniawki. Mam pelne ręce roboty.:szok:

Do góry