reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my bylysmy na wizycie kontrolnej u lekarza.niby wszystko w normie,ale to badanie takie na odwal sie bylo jak dla mnie. Na kazda moja watpliwosc byla odpowiedz samo przejdzie a jak nie to wtedy do lekarza ponownie.Health visitor przepisala malej kropelki na ropiejace oczko a pan doktor kazal odstawic.Troszke pepek jej sie papsze i dostala puder na to no a dr co...kazal odstawic bo samo przejdzie.
a jak mu powiedzialam ze mnie bola tak jakby jajniki ale nie jestem pewna to powiedzial ze to pewnie nic takiego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.ciekawe jak to sie skonczy:no:
skad ja to znam??? mnie tez ci lekarze wkurzaja.....

reklama
skad ja to znam??? mnie tez ci lekarze wkurzaja.....
pixi
Zmień lekarza KONIECZNIE!!! To już nei są żarty. Chodzi przecież o zdrowie twoje i maluszka...

A ja nei narzekam na swoją GP - z byle "pierdołą" wysyła mnie do szpitala :-)
Trochę z tym zachodu ale bynajmniej przejmuje się i reaguje jak coś jest nie tak.
I nawet jak byłam z małą (z tą wysypką na brzuszku) kilka dni temu to powiedziała że co prawda to nic takiego (od obtarcia pieluchy) ale dobrze że przyszłam :tak:

My zaraz bedziemy sie zbierac na szczepienia... Trzymajcie kciuki za moją królewne.. ;-)

Ahhh chyba zapomniałam wam napisac ze po kontroli położnej dostałam mały opiernicz - że nie mamb play maty :sorry2: że dziecko musi sie rozwijać, ze trzeba stymulowac i wogóle.. :zawstydzona/y: No to szybciutko po pracy Ł kupił.
No ale co z tego skoro ona na niej i tak na pleckach leży a jak na brzuszek przełoże to krzyk ogromny.... :sorry2:
Poza tym tak sobie mysle że jak my byłyśmy małe to nie było takich mat i jakoś rozwinięte jestesmy prawidłowo... :rolleyes::rolleyes2:
A od tesciowej dziś się dowiedziałam że ani mój Ł ani jego brat wogóle nie leżeli na brzuszku i wogóle nie raczkowali, a żyją i są okazem zdrowia.. :tak:

pixi , Etna36 a spróbujcie maleństwa na brzuszku położyć i masować plecki, potem masaż brzuszka mojej małej czasem pomagało na kupke i wzdęcia

aa i ja codziennie jem jabłko wkreciłam sobie, ze jak mnie czyści to małą też no i jak narazie działa
u nas z brzuchem to tez problem, ale jeszcze polezy na moim brzuszku wiec dzisiaj lezylimy brzuchami do siebie, jem jablka, zupe z buraczkow, pije sok jablkowy, herbate koperkowa, sliwki suszone i nic tylko baki smierdzace ida, masuje, pieluszke tez dzisiaj stodsowalam i nic :-(

u nas z brzuchem to tez problem, ale jeszcze polezy na moim brzuszku wiec dzisiaj lezylimy brzuchami do siebie, jem jablka, zupe z buraczkow, pije sok jablkowy, herbate koperkowa, sliwki suszone i nic tylko baki smierdzace ida, masuje, pieluszke tez dzisiaj stodsowalam i nic :-(

Ja tez jem jablka i jest ok, ale jak tylko wypije sok jablkowy to masakra. Tak samo u niektorych dziewczyn chyba koperkowa dzialala?

my już po szczepieniu na szczęście ,lekko nie było ale mamy to już za sobą ;-)
w środę idziemy do fizjoterapeuty bo Kuba jak leży na brzuchu to nie chce obracać głowy tylko ją podnosi albo sobie leży na jednym boczku ,ale na pleckach jest ok , jednak chcą to sprawdzić :tak: , no i czeka nas jeszcze wizyta u pediatry bo się guzek kiepsko wchłania (guzek po próżnociągu) :-( .mam nadzieje że się okaże że wszystko jest ok
pixi u mnie na wszystko każą używać wody przegotowanej ;-) a jak zapytałam o herbatki np z kopru to mi powiedzieli że lepiej nie ,dopiero po 4 miesiącu , pewnie dlatego tutaj nic nie ma ,na szczęście mam z PL ;-)

....a jak zapytałam o herbatki np z kopru to mi powiedzieli że lepiej nie ,dopiero po 4 miesiącu , pewnie dlatego tutaj nic nie ma ,na szczęście mam z PL ;-)
Moja GP na koper kręciła nosem ale w końcu stwierdziła że OK, tylko rumianek kazała odstawić tak wiec nei tylko co kraj to obyczaj ale i co człowiek to inne podejście ... :tak:

reklama
Ahhh chyba zapomniałam wam napisac ze po kontroli położnej dostałam mały opiernicz - że nie mamb play maty :sorry2: że dziecko musi sie rozwijać, ze trzeba stymulowac i wogóle.. :zawstydzona/y: No to szybciutko po pracy Ł kupił.
No ale co z tego skoro ona na niej i tak na pleckach leży a jak na brzuszek przełoże to krzyk ogromny.... :sorry2:
Poza tym tak sobie mysle że jak my byłyśmy małe to nie było takich mat i jakoś rozwinięte jestesmy prawidłowo... :rolleyes::rolleyes2:
A od tesciowej dziś się dowiedziałam że ani mój Ł ani jego brat wogóle nie leżeli na brzuszku i wogóle nie raczkowali, a żyją i są okazem zdrowia.. :tak:

Julia moja caly okres niemowlecy spedzila lezac na brzuszku, bawiac sie na brzuszku - malo co na plecach (wlasciwie na nich tylko spala) i tez nie raczkowala, a zaczela od razu chodzic. Mysle ze dzieci rozwijaja sie w swoim wlasnym tempie i jest ok.

Trzymam kciuki za Sonie :-)
Dzis na bb jakas epidemia szczepien :shocked2::-)

Do góry