reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
jak robicie brukselkę...?na parze,z mlekiem ,z cukrem , wczesniej mrozicie (wszystko po to żeby wydobyć najpierw goryczkę )?

rosół:blink:

ja robię zwyklą, nie mrozoną, obieram i wrzucam na wrzatek osolony, dodaje troche miodu najwyzej, ale nie zawsze, jak jest dobra brukselka to wcale nie jest gorzka, wiadomo ma taki posmak ale to własnie jej smak jest:tak:

a u nas pustka w lodówce zaraz uciekamy do sklepu a na obiad mam jeszcze zamrożone wigilijne pierogi:z kapustą i grzybami no i z twarogiem i czosnkiem i pietruszką a dla Szymcia kotlecik z piersi kurczaka i mini marchewka.

no to u mnie ziemniaki, kurczak pieczony , fasolka szparagowa i szpinak ;-)

Ja brukselki nie lubię :zawstydzona/y: Emilka też nie a R lubi ale mówi że po niej cierpi i nie jada;-)

ja robię zwyklą, nie mrozoną, obieram i wrzucam na wrzatek osolony, dodaje troche miodu najwyzej, ale nie zawsze, jak jest dobra brukselka to wcale nie jest gorzka, wiadomo ma taki posmak ale to własnie jej smak jest:tak:
Ja robię identycznie i też tak uważam:tak:

Dzisiaj barszcz biały z jajkiem i jeszcze bym ruskie pierogi zjadła;-) Może po południu się wezmę i trochę ulepię:tak:

reklama
Do góry