reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

ja mam straszna zalamke bo za tydzien musze isc wyciac woreczek i przez ok dwa dni nie bede mogla karmic Helenka jest tylko na piersi 2-3 razy dalismy jej butelke z odciagnietym pokarmem i nawet pila nie wiem jak to bedzie ale strasznie sie denerwuje
i nie wiem ile mam odciagnac tego pokarmu na dwa dni ?
ja to bym nie dała rady sciagnac pokarmu na dwa dni :no::szok::no: musialabym podac mleczko w proszku, pije herbatki, ale starcza tylko dla Pawełka a jak odciagam to przez caly dzien i w nocy i uda sie na jedno karmienie, wczoraj tak sciagnelam lacznie 120ml i jeszcze mnie cycki bola od tego odciagania:baffled:
To ja dzisiaj poległam:( Dokarmiłam Małego.. Wyssał mi jedną pierś, przy drugiej zaczął się kręcić i wiercić, nie przełykał, pewnie nieleciało.. Stwierdziłam, że zrobię mleczka i sprawdzimy. I wypił 90ml. Szok. Źle mi z tym:( ALe najważniejsze żeby dziecko nie było głodne w końcu.
tez mialam takie dwa dni, mały ryczał w niebogłosy, ale trzymalam go przy cycu i pilam herbatki, karmi i wino i jakos po 1 w nocy sie najadl straszne to bylo, ale juz drugi raz tego nie przetrzymam i wcale sie ci nie dziwie ze podalas mleko w proszku

reklama
To ja dzisiaj poległam:( Dokarmiłam Małego.. Wyssał mi jedną pierś, przy drugiej zaczął się kręcić i wiercić, nie przełykał, pewnie nieleciało.. Stwierdziłam, że zrobię mleczka i sprawdzimy. I wypił 90ml. Szok. Źle mi z tym:( ALe najważniejsze żeby dziecko nie było głodne w końcu.

malina - wcale nie poległaś, Ty tylko nakarmiłaś swoje dziecko :tak:

malina - wcale nie poległaś, Ty tylko nakarmiłaś swoje dziecko :tak:

Zgadzam sie :tak:

Iza jak jest u Ciebie z mlekiem? CZy masz tego mleka w sam raz czy za duzo?
Bo ja juz wymiekam :baffled: Mleka mialam w sam raz, ale Asia ssala bardzo czesto. Teraz przestawila sie,ssie nie czesciej niz co 2-3 godz, w nocy jak juz to tylko raz ok.4.30 i mam wrazenie ze mi nie spija calego mleka. Moze je za malo? Jak zaczne sciagac to mam po 5-10 min ok 120ml a i wiecej by sie znalazlo. I teraz martwie sie ze za malo je:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziunka ja też tak mam :))
wcześniej mała jadła przez dzień co 1,5 godziny a teraz co 2 a w nocy nawet czasami co 3 i moje piersi mimo że zjadła wydają się dalej pełne. Albo często wystarczy jej jeden cyc. Ale mi to nie przeszkadza bo przynajmniej sobie ściągam i mroże i będzie na kiedyś jak będzie wyjście :))

Bo ja juz wymiekam :baffled: Mleka mialam w sam raz, ale Asia ssala bardzo czesto. Teraz przestawila sie,ssie nie czesciej niz co 2-3 godz, w nocy jak juz to tylko raz ok.4.30 i mam wrazenie ze mi nie spija calego mleka. Moze je za malo? Jak zaczne sciagac to mam po 5-10 min ok 120ml a i wiecej by sie znalazlo. I teraz martwie sie ze za malo je:baffled:
jak ty to robisz ze masz tyle mleka????? :szok::szok::szok:
ja sciagam 15-20 min i ledwo ledwo 50ml i pusty cycek
sciagnietego pokarmu je 120ml a o dziwo maly sie najada cyckiem :szok: na 3 godz w dzien a w nocy to na 5. Tego to wlasnie nie kumam, moze on sam wiecej sciaga niz ja odciagam recznie :eek::oo::dry:

mi się wydaje, że teraz mam za mało... Gaja ma jakiś okres wzmożonego ssania... wysysa do pusta i często... ale ja się nie martwie :tak: ufam naturze - Gaja sama sobie reguluje :tak: dopóki jest pogodna, to dla mnie oznacza, że natura działa bez zarzutu :-)

etna na pewno więcej wyciąga niż ty laktatorem.
A więcej byś ściągneła jeśli byś między karmieniami przez chociaż 2 dni ściągała. j tak robiłam i teraz mam mase pokarmu :))

u mnie mała jadła wtedy co 1,5 godziny więc ściągałam tak po 40 minutach od jedzenia po 10 minut z każdego cyca, nawet jak nic nie leciało. Więc jak u ciebie mała ma dłuższe przerwy między jedzeniami to tak w połowie ściągaj :)) Może pomoże też u ciebie :))

reklama
Ja mam cycuszki cłkiem miękkie... myślałam że tam nic nie ma, mały się nie najada. No ale nie marudzi, rośnie, przybiera na wadze. No ale niestety produkcja wystarcza na jego potrzeby- nic na zapas się nie da.:-(

Do góry