reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

A ja mam pytanko do mam karmiacych butla. Pytanie moze glupie ale jestem ciekawa: na butelkach jest miarka-z jednej strony ml a drugiej cyferki 2-3-4 itd. Na ktora strone miarki patrzycie?? :-)

reklama
ja mam straszna zalamke bo za tydzien musze isc wyciac woreczek i przez ok dwa dni nie bede mogla karmic Helenka jest tylko na piersi 2-3 razy dalismy jej butelke z odciagnietym pokarmem i nawet pila nie wiem jak to bedzie ale strasznie sie denerwuje
i nie wiem ile mam odciagnac tego pokarmu na dwa dni ?

Ja nie karmie piersia ale mysle ze 120ml na jedno karmienie twoje dziecko pewnie wypija. Wiec ok 7x120ml=840ml na dobe . Wiadomo ze lepiej miec wiecej niz pozniej sie stresowac.

Sprobuj moze przez 1 dzien sciagac i zobaczysz ile wypija.

Jak Julek przy piersi zasypia to odkładam go bez bekniecia, ewentualnie jeszcze przez chwile na rekach potrzymam. No i obserwuje go oczywiscie. jak mu sie chce beknąc to sie kreci wiec wtedy musze go podniesc. Inaczej to by wogole nie sypial:baffled:
No właśnie to jest ten ból, a ja staram sie go mimo wszystko odbic

A ja mam pytanko do mam karmiacych butla. Pytanie moze glupie ale jestem ciekawa: na butelkach jest miarka-z jednej strony ml a drugiej cyferki 2-3-4 itd. Na ktora strone miarki patrzycie?? :-)

ja patrze zawsze na ml... "oz" uzywaja angole.... bo oni wszystkie miary maja inne niz w calej europie :dry::dry:

ja mam straszna zalamke bo za tydzien musze isc wyciac woreczek i przez ok dwa dni nie bede mogla karmic Helenka jest tylko na piersi 2-3 razy dalismy jej butelke z odciagnietym pokarmem i nawet pila nie wiem jak to bedzie ale strasznie sie denerwuje
i nie wiem ile mam odciagnac tego pokarmu na dwa dni ?

mysle ze przynajmniej 120ml bedziesz potrzebowac. Ja gdy sciagalam pokarm i karmilam malego to wypijal okolo 90ml a wtedy mial okolo 2/3 tyg

reklama
To ja dzisiaj poległam:( Dokarmiłam Małego.. Wyssał mi jedną pierś, przy drugiej zaczął się kręcić i wiercić, nie przełykał, pewnie nieleciało.. Stwierdziłam, że zrobię mleczka i sprawdzimy. I wypił 90ml. Szok. Źle mi z tym:( ALe najważniejsze żeby dziecko nie było głodne w końcu.

Do góry