reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

No to Monika Dominika zescie daly do myslenia bo ja jakos zawsze myslalam ze Gerber to najlepsza firma od sloiczkow:sorry2::sorry2:Ale dobrze wiedziec:tak::tak:

reklama
Chyba mi miesolubne dziecko rosnie:eek:Do tej pory obiadki byly bleee a dzis podalam warzywka z królikiem i Miłosz był zachwycony:-D:-DNawet sporo zjadł i z łyzeczka juz sobie super radzi:tak::tak:

Spróbuj w takim razie słoiczki mięsne po 5 miesiącu z bobovity z piree jabłkowym i śliwkowym. Moja Martyna była zachwycona, wiec może i Miłoszkowi przypadną do gustu.

a wy o stalych porach dajecie stale jedzonko?

My wpadłyśmy w mniej więcej stały rytm. Obiadek około 12-13 i tego się trzymamy.

Kubuś to pikuś a dałabyś dziecku u którego lekarz stwierdził skazę białkową danonka? A i parówkę z biedronki? Ja mam takich znajomych...co się widzimy to się dziwie, ale ich dziecko żyje i ma się dobrze. I pewnie ta ich niewiedza jest zdrowsza. Przynajmniej nie wiedzą, że źle robią.

Z danonkami też zaczęłam próby, bo na infolini powiedzieli, że moge, ale dziewczyny z bb mnie uświadomiły i wycofałam się z tego.

Dziewczyny już o to pytałam ale nie pamiętam...
Ile dajecie kleiku na ile ml mleka?? :-)

Na każde 30 ml mleka daje 1 miarke kleiku (taką od mleka).

No to Monika Dominika zescie daly do myslenia bo ja jakos zawsze myslalam ze Gerber to najlepsza firma od sloiczkow:sorry2::sorry2:Ale dobrze wiedziec:tak::tak:

Ja dokładnie miałam podobne zdanie, ale po tej informacji chyba je zmienie :szok:

U mnie gerbera nie ma wcale...:no:
Bobovita jest ale nazywa sie Bebivita :-)
Mam tez sloiczki hipp'a i nestle alete(pisalam wczesniej,ze mam kleik miodowy tej firmy) i jeszcze pelno innych...
Ja kupuje te tansze...a do nich naleza te z bebivity:tak:Chociaz czasem wezme drozszy z nestle bo kazda firma ma inny sklad.Tego czego nie ma bebivita ma nestle lub hipp.:-) ostatnio kupilam z nestle ziemniaka z pasternakiem hehe...ponoc pasternak to idealna alternatywa dla marchewki,bo moja mala po marchewce ma zatwardzenie.

Ja zaczelam kupowac od poczatku Hippa obiadki, zupki, soki i deserki i tego sie trzymam ale jak bede nastepnym razem na zakupach to popatrze jakie produkty ma bobovita ktorych nie ma hipp i sie zaopatrze:tak:
Mojej malej bardzo smakuja Owoce&Zboza z Hippa wiec polecam. Jesli chodzi o przysmak na dobranoc to nie byla zachwycona, chociaz dopiero jeden smak jej dawalam wiec sprobuje jeszcze inny.
Co myslicie o wprowadzeniu jogurtow? Mam na mysli Owoce&Jogurt z hippa albo Misiowy jogurcik z Nestle (oba sa po 6 m-cu). Zastanawiam sie o jakiej porze dnia jej to dawac:dry:

hihi :-) dziś mojej klusce podałam brokuły :-p krzywiła się jak nie wiem co. a po 4tej łyżce zaczęły powodować u niej odruch wymiotny...:baffled: więc jej biednej więcej tym nie męczyłam. teraz wiem - brokuły absolutnie nie! :-p
hmmm... muszę też się zastanowić nad wprowadzeniem mięska bo widzę że większość z Was już dzieciaczkom wprowadziła...

Poniewaz Miłosz od poczatku jest na diecie bezmlecznej. Moje dzieciaki sa uczulone na białko mleka krowiego i nie chce ryzykowac z małym tym bardziej ze to sa sprawy astmatyczne, a niestety równiez wykazuje objawy alergii:baffled::baffled:
no to wszystko jasne, nie doczytałam :zawstydzona/y:

a Maja praktycznie nie chce w ogóle jeść owoców, woli warzywka i to też tylko niektóre...
czekam na dzień, kiedy będzie zjadać wszystkie słoiczki w całości ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry