reklama
Chyba mi miesolubne dziecko rosnieDo tej pory obiadki byly bleee a dzis podalam warzywka z królikiem i Miłosz był zachwycony
Nawet sporo zjadł i z łyzeczka juz sobie super radzi
![]()
Spróbuj w takim razie słoiczki mięsne po 5 miesiącu z bobovity z piree jabłkowym i śliwkowym. Moja Martyna była zachwycona, wiec może i Miłoszkowi przypadną do gustu.
a wy o stalych porach dajecie stale jedzonko?
My wpadłyśmy w mniej więcej stały rytm. Obiadek około 12-13 i tego się trzymamy.
Kubuś to pikuś a dałabyś dziecku u którego lekarz stwierdził skazę białkową danonka? A i parówkę z biedronki? Ja mam takich znajomych...co się widzimy to się dziwie, ale ich dziecko żyje i ma się dobrze. I pewnie ta ich niewiedza jest zdrowsza. Przynajmniej nie wiedzą, że źle robią.
Z danonkami też zaczęłam próby, bo na infolini powiedzieli, że moge, ale dziewczyny z bb mnie uświadomiły i wycofałam się z tego.
Dziewczyny już o to pytałam ale nie pamiętam...
Ile dajecie kleiku na ile ml mleka?? :-)
Na każde 30 ml mleka daje 1 miarke kleiku (taką od mleka).
No to Monika Dominika zescie daly do myslenia bo ja jakos zawsze myslalam ze Gerber to najlepsza firma od sloiczkowAle dobrze wiedziec
![]()
Ja dokładnie miałam podobne zdanie, ale po tej informacji chyba je zmienie

dominiczka87
Sierpniowa mama 2009
No to Monika Dominika zescie daly do myslenia bo ja jakos zawsze myslalam ze Gerber to najlepsza firma od sloiczkowAle dobrze wiedziec
![]()
Też kiedyś myślałam, że Gerber jest najlepszy a bobovita to jakaś tania podróba:-)no ale organizm mojego bąka sam wybrał...tanią podróbę

U mnie gerbera nie ma wcale...
Bobovita jest ale nazywa sie Bebivita :-)
Mam tez sloiczki hipp'a i nestle alete(pisalam wczesniej,ze mam kleik miodowy tej firmy) i jeszcze pelno innych...
Ja kupuje te tansze...a do nich naleza te z bebivity
Chociaz czasem wezme drozszy z nestle bo kazda firma ma inny sklad.Tego czego nie ma bebivita ma nestle lub hipp.:-) ostatnio kupilam z nestle ziemniaka z pasternakiem hehe...ponoc pasternak to idealna alternatywa dla marchewki,bo moja mala po marchewce ma zatwardzenie.

Bobovita jest ale nazywa sie Bebivita :-)
Mam tez sloiczki hipp'a i nestle alete(pisalam wczesniej,ze mam kleik miodowy tej firmy) i jeszcze pelno innych...
Ja kupuje te tansze...a do nich naleza te z bebivity

Mola1
Fanka BB :)
Ja zaczelam kupowac od poczatku Hippa obiadki, zupki, soki i deserki i tego sie trzymam ale jak bede nastepnym razem na zakupach to popatrze jakie produkty ma bobovita ktorych nie ma hipp i sie zaopatrze
Mojej malej bardzo smakuja Owoce&Zboza z Hippa wiec polecam. Jesli chodzi o przysmak na dobranoc to nie byla zachwycona, chociaz dopiero jeden smak jej dawalam wiec sprobuje jeszcze inny.
Co myslicie o wprowadzeniu jogurtow? Mam na mysli Owoce&Jogurt z hippa albo Misiowy jogurcik z Nestle (oba sa po 6 m-cu). Zastanawiam sie o jakiej porze dnia jej to dawac

Mojej malej bardzo smakuja Owoce&Zboza z Hippa wiec polecam. Jesli chodzi o przysmak na dobranoc to nie byla zachwycona, chociaz dopiero jeden smak jej dawalam wiec sprobuje jeszcze inny.
Co myslicie o wprowadzeniu jogurtow? Mam na mysli Owoce&Jogurt z hippa albo Misiowy jogurcik z Nestle (oba sa po 6 m-cu). Zastanawiam sie o jakiej porze dnia jej to dawac

hihi :-) dziś mojej klusce podałam brokuły
krzywiła się jak nie wiem co. a po 4tej łyżce zaczęły powodować u niej odruch wymiotny...
więc jej biednej więcej tym nie męczyłam. teraz wiem - brokuły absolutnie nie! 
hmmm... muszę też się zastanowić nad wprowadzeniem mięska bo widzę że większość z Was już dzieciaczkom wprowadziła...

hmmm... muszę też się zastanowić nad wprowadzeniem mięska bo widzę że większość z Was już dzieciaczkom wprowadziła...
magda12345
Mama Juli i Jasia
a pamiętacie tę akcję z gereberem?
Deser dla niemowląt z kawałkami szkła - Gdańsk - Naszemiasto.pl
mnie skutecznie zraziło do tej firmy...
olenka123414
Mama malego Alexa!!!
OMG!!!! Tego nie slyszalam... Masakra!a pamiętacie tę akcję z gereberem?
izabela...
Fanka BB :)
no to wszystko jasne, nie doczytałamPoniewaz Miłosz od poczatku jest na diecie bezmlecznej. Moje dzieciaki sa uczulone na białko mleka krowiego i nie chce ryzykowac z małym tym bardziej ze to sa sprawy astmatyczne, a niestety równiez wykazuje objawy alergii![]()

a Maja praktycznie nie chce w ogóle jeść owoców, woli warzywka i to też tylko niektóre...
czekam na dzień, kiedy będzie zjadać wszystkie słoiczki w całości
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: