reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Ja mam niekapek z Tommee Tippee od 4mc+

Jak małej idzie z piciem. Wie co z tym niekapiek robić??

. Nel podczas karmienia stara sie za wszelka cene wypluc wszystko co znalazlo sie w buzi za pomoca lyzeczki:baffled: no wiec zbieram to lyzka z brody i walczymy dalej az za ktoryms razem polyka. Czasem tez gromadzi kilka porcji jedzenia z lyzeczki w policzkach az w koncu z szerokim usmiechem wypluwa wszystko i wydaje okrzyk radosci:baffled:

Nie wiem o czym mówisz, bo moja Martna od początku ładnie je z łyżeczki, wiec teraz 120 ml gęstej kaszki zjada szybciej łyżeczką niż 120 ml czystego mleka z butelki:dry:
Ale myśle, że i Twoja przekona się do jeszenia z łyżeczki.

Tylko ostrzegam że ta z Bobovity jest jak ulep :tak:
Słodka jak cholera :baffled:
Ja nie dodaję jej do obiadków bo jakoś mam wrażenie że za bardzo zmienia smak obiadku :tak:
Chyba lepiej podawać ją samą albo zwykłą kaszkę manny do obiadków :-)

Dodaje ją do deserków. Małej bardzo smakuje.

Ja mam taki deserek ale jeszcze nie odwazylam sie podac:sorry2::sorry2:

Bardzo sycący deserek. Małej smakowało :tak:

mam problem ze szmoczkiem do podawania kaszki z mlekiem o 23.00 ten trójprzepływowy mnie wkurza bo trzeba sprawdzać czy dobrze się trzyma a przeważnie po ciemku karmie:no: a ja Małej kupiłam z bobovity : brokuły z cukinią i szynką z kaszką przenną po 5miesiącu, za tydzien jej zapodam i będzie miała ten swój gluten:-)

Sempe miałam ten sam problem ze smoczkiem. Dlatego na nakrętce smoczka lakierem do paznokci namalowałam kropki. Są widoczne nawet po ciemku :tak:

brokuły z cukinią i szynką z kaszką przenną po 5miesiącu dla mnie nie jadalne, ale mała pochłonęła cały słoiczek :-)

Musisz uważać czy małą nie uczuli, bo jest tam mleko krowie.

reklama
Chyba mi miesolubne dziecko rosnie:eek:Do tej pory obiadki byly bleee a dzis podalam warzywka z królikiem i Miłosz był zachwycony:-D:-DNawet sporo zjadł i z łyzeczka juz sobie super radzi:tak::tak:

Chyba mi miesolubne dziecko rosnie:eek:Do tej pory obiadki byly bleee a dzis podalam warzywka z królikiem i Miłosz był zachwycony:-D:-DNawet sporo zjadł i z łyzeczka juz sobie super radzi:tak::tak:
To super ze Miloszkowi obiadek z mieskiem smakuje:-) Teraz to dopiero zacznie przybierac na wadze. Pyza kochana:-)Mam nadzieje ze Alus tez je polubi bo jak narazie to tez wszystkie obiadki bleeee. No ziemniak z pietruszka jeszcze przeszedl ale ile sie przy tym powykrzywial:sorry2:

Zapomnialam napisac ze moja znajoma podaje do picia swojej 4 miesiecznej coreczce sok "kubus". Co myslicie, mozna juz podawac tego rodzaje napoje????

Ostatnia edycja:
To super ze Miloszkowi obiadek z mieskiem smakuje:-) Teraz to dopiero zacznie przybierac na wadze. Pyza kochana:-)Mam nadzieje ze Alus tez je polubi bo jak narazie to tez wszystkie obiadki bleeee. No ziemniak z pietruszka jeszcze przeszedl ale ile sie przy tym powykrzywial:sorry2:

Zapomnialam napisac ze moja znajoma podaje do picia swojej 4 miesiecznej coreczce sok "kubus". Co myslicie, mozna juz podawac tego rodzaje napoje????
O matko Kubus??:szok::szok:to sa soki dla trzyletnich conajmniej dzieci:baffled::baffled:Ale ludzie maja pomysly:no::no:

No wlasnie tez jej mowilam ze chyba za wczesniej na takiego typu soczki ale ona twierdzi ze to sa przeciery i sa bardzo zdrowe szczegolnie dla takiego maluszka. Normalnie leje jej w butle i ta caly dzien to ciagnie.Jej cora jest na piersi z tym ze sok pije z butli i na kolacje kaszke z lyzeczki. A tak po zatym to probuje oduczyc od cyca i sutki smaruje czosnkiem. Ale jej malej to nie przeszkadza i dalej przyssysa sie do cyca. Takze dziecko jest na cycku o smaku czosnku, kubusiu i na noc kasza manna( dla doroslych podawana lyzeczka o troche zadszej konsystencji)

tez bym Kubusia nie dala, slodkie to takie ze az mnie mdli:baffled:

eh, probuje wprowadzic stale pory jedzenia sloiczka ale maly jakis nieskory do wspolpracy, wczoraj np 3 lyzeczki zjadl przez caly dzien a kilka prob robilam i to przed karmieniem piersia, po i w sliniaku z rekawami i normalnym, i na kolanach u mnie i jak sam siedzial
moze te zabki ida nowe i stracil apetyt?

a wy o stalych porach dajecie stale jedzonko?

No wlasnie tez jej mowilam ze chyba za wczesniej na takiego typu soczki ale ona twierdzi ze to sa przeciery i sa bardzo zdrowe szczegolnie dla takiego maluszka. Normalnie leje jej w butle i ta caly dzien to ciagnie.Jej cora jest na piersi z tym ze sok pije z butli i na kolacje kaszke z lyzeczki. A tak po zatym to probuje oduczyc od cyca i sutki smaruje czosnkiem. Ale jej malej to nie przeszkadza i dalej przyssysa sie do cyca. Takze dziecko jest na cycku o smaku czosnku, kubusiu i na noc kasza manna( dla doroslych podawana lyzeczka o troche zadszej konsystencji)

Rozni sa rodzice!! Jedni daja kubusia inni jeszcze inne chemikalia...no niby kazda matka wie co dla dziecka dobre...argument nie do obalenia... Jak zeby malej wypadna w 3 roku zycia tzn zaczna gnic to moze sie kolezanka opamieta.

reklama
Ja mojemu Adriankowi już śmiało podaję gluten :tak:
Obiadki mi wszystkie ładnie je po całym słoiczku :-)
Do deserków jeszcze nie dodaję ani kleiku ani kaszki bo na razie nie traktuję tego jako posiłek :tak:
Podaję deserek między karmieniami ;-):-)

Do góry