reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Myśmy dzisiaj jadły purre z kurczakiem. Oj dobre ci to było, cały słoik pochłonęła :-)
zauważyłam, ze te mięsne dania są treściwsze, mam nadzieję, że na dłużej będą starczały.

reklama
Znalzałam na temat Zacnych Danonkow:no: Jestesmy tym co jemy:tak:

1. Danone, deser jogurtowy Gratka o smaku truskawkowym

danone.jpg
Należy przyznać, że koncern Danone marketing ma opanowany. Estetyczne opakowanie z dorodną truskawką kąpiącą się w jogurcie działa na zmysły. Nasz rozum nie mówi nie – przecież owoce są zdrowe – i deser jogurtowy ląduje w przysłowiowym koszyku na zakupy. Czy postąpiliśmy słusznie?

Aby się przekonać musimy przeczytać skład, co dla naszej redakcji okazało się nie lada wyzwaniem. Mała czcionka i bardzo mały kontrast między tłem a kolorem czcionki utrudniają czytanie napisu: Deser jogurtowy o smaku truskawkowym wzbogacony w witaminy. Skład: mleko pasteryzowane, serwatka odtworzona, cukier, woda, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych, aromat, witaminy: kwas foliowy, B6, B12.

Wnioski: Deser jogurtowy nawet nie leżał w sąsiedztwie truskawek – to pierwsze, co przychodzi nam na myśl. W składzie jest serwatka odtworzona, skrobia modyfikowana (E1401 lub E1402) służąca jako zagęstnik, żelatyna wieprzowa - tego typu składników nie znajdziemy w dobrych jogurtach naturalnych. Cukier (w 120 g produktu znajduje się aż 16 g cukru, czyli 18% zalecanego spożycia dziennego) i mleko pasteryzowane to główne źródło pustych kalorii. Aromat - nie wiadomo jaki, ale mało przypominający truskawkę. I jeszcze ten nieszczęsny barwnik - karminy czyli E120. Wszystko brzmi, wygląda i smakuje sztucznie. Produkt ratuje dodanie witamin B6 i B12 oraz kwasu foliowego.

Jeszcze naprawde dobry artykułół:
http://www.eioba.pl/a100828/woda_dla_malucha
http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/9103/0/Co_ma_Gerber_do_ukrycia.html

Ostatnia edycja:
Myśmy dzisiaj jadły purre z kurczakiem. Oj dobre ci to było, cały słoik pochłonęła :-)
zauważyłam, ze te mięsne dania są treściwsze, mam nadzieję, że na dłużej będą starczały.

Moja Martyna zdecydowanie bardzej się najada słoiczkami mięsnymi...

Znalzałam na temat Zacnych Danonkow:no: Jestesmy tym co jemy:tak:

1. Danone, deser jogurtowy Gratka o smaku truskawkowym

danone.jpg

Czasami chyba lepiej żyć w nieświadomości. Aż dziw, że jeszcze nie świecimy w ciemności od tej chemii!! :wściekła/y::szok:

mitemil to dlatego że zawsze dawałaś jej coraz większe dziurki może kup jakiś dobry kubek niekapek do mleka?? karmić wszystkim łyżeczką zarypać się można;p

Jolka kleik miodowy nie mleko??bo mleko to jest ale kleiku nie widziałam może u nas nie ma??
a tak w ogóle miód uczula.

Ja mam niekapek z Tommee Tippee od 4mc+

mitemil to dlatego że zawsze dawałaś jej coraz większe dziurki może kup jakiś dobry kubek niekapek do mleka?? karmić wszystkim łyżeczką zarypać się można;p
.
Wlasnie Aneczka ja swoja chce dlatego do butli przekonac,bo nie usmiecha mi sie wszystkiego lyzeczka dawac......jeszcze troche poprobuje,a jak nie bedzie dalej chciala to sprobuje z kubeczkiem:tak:

Adalek narazie z niekapka niebardzo, zreszta ze mleka nie odciagam to wode jak to tutaj radza zaproponowalam po marchewce i nie chcial
wiec ma piers do popicia jak narazie
ale bede go kubkiem kusic bo mam nadzieje ze butelki nas omina wogole:tak:

my też nie używamy butelek, bo Maja nie za bardzo wie jak z nich korzystać (nie korzystałyśmy wcześniej z nich prawie w ogóle) :happy2: smoczek od butli po prostu tylko gryzie, więc nawet jej nie przekonuję do butelki, jak zacznę podawać soczki, to kupię niekapka :tak:

reklama
u nas też gryzie ale jak był bardzo głodny to coś tam wypił...ale powiem wam że z kubkiem wcale nie jest łatwiej- wg mnie jest jeszcze trudniej nauczyc dziecko cycusiowe pić z niekapka...mój Karol w ogóle nie pił z butli - postaram się by Bartek podobnie ale jeśli będzie wolał butle niż niekapek to też tragedii z tego robic nie będę :)

Do góry