reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
myśle,że tak
moja tez ma stałe posiłki,ale daje jej popijac piersia jeszcze
To tak jak moja,ma staly jeden posilek ok 12 godziny i popija ciciem,bo butla ble.........
A wczoraj zapomnialam wam napisac, ze moje dziecko wypilo az,podkreslam az 15 ml herbatki przez butelke:szok::szok::szok: w szoku bylam....wiec moze pomalutku sie nauczy?

Od jakiegoś czasu ok 2 tygodni moja Zosia wstaje ok 8 rano i je śniadanie(mleczko-pepti 180 ml),
ok 12 dostaje kaszkę ryżową (120 ml wody, 4 miarki pepti i 3 łyżki kaszki)+ok. pół słoiczka deserku, ale nie zawsze zjada całość,
ok 16 zjada słoiczek z mięskiem i popija soczkiem albo herbatką czasem 30 ml a czasem 100ml
i po kapieli czyli ok 20.30 dostaje mleczko 200 ml...
i ostatnio zaczełam się zastanawiać czy moje dziecko nie je za mało...
wcześniej miała 5 posiłków 6-mleko 180,10-kaszka,14-mleko 180,17-18 słoiczek, 20.30- mleko-180

Ostatnia edycja:
Moj Emiś wstaje o 8 je śniadanko kaszkę ok 150 ml, na obiadek je poł słoiczka któryś z dan gotowych bebiko, po obiedniej drzemce zjada kaszke i na kolacje mleczko a wciagu dnia wypija tak ok 100 ml herbatki.

To tak jak moja,ma staly jeden posilek ok 12 godziny i popija ciciem,bo butla ble.........
A wczoraj zapomnialam wam napisac, ze moje dziecko wypilo az,podkreslam az 15 ml herbatki przez butelke:szok::szok::szok: w szoku bylam....wiec moze pomalutku sie nauczy?

to super,moja nadal butli nie chce
i tez koło 12 mamy zupkę

Moj Emiś wstaje o 8 je śniadanko kaszkę ok 150 ml, na obiadek je poł słoiczka któryś z dan gotowych bebiko, po obiedniej drzemce zjada kaszke i na kolacje mleczko a wciagu dnia wypija tak ok 100 ml herbatki.

Uff...czyli chyba moja Zosia nie je za mało... bo już się bałam że te 4 posiłki na jej wiek to za mało...ale jak Twój synek też tak je to mi troche lepiej:)

Moja corcia tez ostanio mniej je
Jak wypije melczko o 7 rano 150 to potrafi do 12 nic nie jescpozniej dopiero obiadek deserek i mleko:-)0

Dziewczyny a czy Wy deserki traktujecie jako jeden posiłek??
Bo ja nie :no:
Deserek podaję między karmieniami ale jak zacznę dodawać do deserku kleik lub kaszkę to chyba można będzie wtedy traktować juz jako posiłek nie?? :tak:

reklama
Ja nie traktuje sloiczka jako posilek poniewaz zaraz dostaje po nim cycorka wiec zadno karmienie piersia nie przepada;-)
A my dzis jedlismy ziemniak z pietruszka. Troszke Alus wybrzydzal i sie krzywil ale zjadl pol sloiczka. Jedyny obiadek ktory mu przeszedl przez gardelko:-)

Do góry