reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
A ja nie moge znalesc zadnej zupki w sloiku:-( Sa sloiczki np. z Hippa i Nestle ale zupek z tego nie ma:-( Ziemniak z dynia tez nie moge nigdzie znalesc:wściekła/y:

a ja tutaj nie widzialam zupek w sloiczkach:no: albo deserki albo papki- obiadki
jaka konsystencje maja zupki?

ja wczoraj dodalam do obiadku wiecej kleiku niz zwykle, zjadl okolo 17ej , potem mleczko poszedl spac okolo 20 ej i stal sie cud i obudzil sie okolo 3ej i 6ej i 9ej tylko na cyca i spal dalej, szok
kleik ryzowy widac zapycha:tak:

oj szkoda bo dynia z ziemniakiem tylko z hippa jest no nie?
mój mąż już sam zupki robi dla małej jeden słoik wychodzi nam z mięskiem jakieś 60gr a jest o niebo lepsze sami byśmy zjedli jakby posolić;p uwielbiam blendery:)kupujemy tylko deserki i soki.

No wlasnie liczylam ze dynia mu posmakuje bo tak pozatym wszystko z obiadkow jest bleee a tu na zlosc nigdzie nie ma:-(
Musze tez zaczac robic zupki sama. Aniu powiedz jak Twoj maz je robi??? Aaa i czy mozna mrozic je w sloiczkach po deserkach i obiadkach? Czy one za slabo trzymaja???
Mewa no wlasnie u nas tez nie ma zupek :no:. A sama ugotowac nie wiem czy bede umiec:baffled::dry:

ANECZKA no pewnie ze smaczniejsze tylko moj maly narazie pogardzil moja marchewka
no ale jak sie bardziej oswoi ze smakami tez bede robic wlasne zupki:tak:

Olenka- mozna tez mrozic sloiczki, CHOGATA tak robi

Tak, tak sloiczki bez przykrywki bo chyba pekna inaczej:dry:

Dzieki Aniu za przepis na zupke;-) Czyli wode dodajemy ta co sie warzywka gotowaly. A miesko osobno gotujemy. OK! Nawet tego nie wiedzialam.
Co do pojemniczkow na mocz mamy ale sa bardzo malutkie:sorry:
Ale mamy woreczki jeszcze od mleczka to najpierw one pojda w ruch:-D
Iwonko u nas sliwka z jablkiem z Hippa to najlepszy deserek Alexa. Moj tez bo ladna kupa jest zawsze :-D

Ostatnia edycja:
Nie ma zadnych alergi. Wiec do tych warzywek i mieska dolac wode z mieska.OK! Jutro bedzie zupka na obiad:-) Tylko chyba pierwsza zrobie bez mieska a nastepna zrobie z mieskiem i zamroze:tak:

reklama
nie było mnie troche na forum ale nie spodziewałam sie że wszystkie juz tak zaawansowane z jedzeniem jesteście! :szok:

Moja jest nadal tylko na moim mleczku. W sumie dziś dostała posmakować jabłuszko ale za posiłek tego uznać nie można bo było tylko na czubeczku łyżeczki...

chciałam jej rozszerzać diete jakoś na dniach ale na razie mamy nauke samodzielnego zasypiania. wolałam nie wprowadzać dwóch zmian jednocześnie :confused:

no ale za dzien lub dwa zaczynamy :-)
już byłam na zakupach, kilka słoiczków i miseczki już mamy :-)

Do góry