reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

no wiem ze nie musze jeszcze dawac tylko byłam zaskoczona ze wszystkie juz dajecie stałe jedzonko, myślałam ze więcej dzieci jest na samym mleczku

kupiłam miseczki z TommeTipe, niekapek z Aventu a słoiczki to głównie owocki, jabłuszko lub jabłuszko z gruszką, z brzoskwinią. Mam tez puree wielowarzywne ale to jeszcze sobie poczeka bo te pierwsze zupki chce sama gotowac

reklama
Słoiczki po obiadkach czy deserkach można mrozić. Ja ugotowałam Młodej i włożyłam w słoiczki i przykryłam folią aluminiową. Nic się im nie stało. Niestety Młodej moja produkcja nie smakowała, a uważam, że było lepsze niż ze słoiczków. Poza tym po rozmrożeniu taka glajda się zrobiła :-(
Moja Młoda zjadła dzisiaj marchewke wymieszana z brokułami. Bardzo jej smakowało :tak:
Powiem Wam, że ja chyba Młoda przekarmiam. Ona równo z zegarkiem w reku jest głodna co 2h. Niezależnie od tego co wcześniej zje. Potem jej się ulewa wszystkim co zjadał i tak na okrągło. Ja już nie wiem co mam z Nią zrobić. Obawiam se, że rozepchałam jej żołądek i dlatego ona jest taka duża. A jeszcze do tego wszystkiego stale jestem przez Nią obrzygana. :-(

Ostatnia edycja:
nie było mnie troche na forum ale nie spodziewałam sie że wszystkie juz tak zaawansowane z jedzeniem jesteście! :szok:

Moja jest nadal tylko na moim mleczku. W sumie dziś dostała posmakować jabłuszko ale za posiłek tego uznać nie można bo było tylko na czubeczku łyżeczki...

chciałam jej rozszerzać diete jakoś na dniach ale na razie mamy nauke samodzielnego zasypiania. wolałam nie wprowadzać dwóch zmian jednocześnie :confused:

no ale za dzien lub dwa zaczynamy :-)
już byłam na zakupach, kilka słoiczków i miseczki już mamy :-)

megaczka my tez glownie jestesmy na moim mleczku; podaje jedynie pol sloiczka jabluszka, czasami z marchewka, ale to dlatego, ze Miko zabieral nam jedzenie, wiec stwierdzilismy, ze juz pora, zeby tez mial swoje danie. jak widzi sloiczek, to az sie trzesie:-D

Zulejka78 a czy Twoja cora ulewa po mleczku, czy po innych posilkach tez ? bo jak po mleczku, to po prostu moze nie wyobraza sobie jedzonka bez cycusia i sie dopycha, ale pewnie niedlugo jej przejdzie. mojemu tez sie ulewa, wlasnie po dojadaniu z piersi po sloiczku:tak:

Dziewczyny Ona jest ponad siatką centylową - nie mieści się ano wzrostowo ani wagowo. Ona nie jest żadnym monstrum ale spokojnie mogłaby robić za 6-7 miesięcznego bobasa.
Co do ulewania to ona od początku mi ulewała i gdyby nie przybierała na wadze to to inna sprawa, ale ona przybiera dobrze (nawet za dobrze) i dlatego myślę, że ma rozepchany żołądek.

Zulejka ja uwazam ze nie da sie przekarmic dziecka , przynajmniej moich dzieci sie nie dalo:-)
Uwazam ze twoja coreczka zjada tyle ile potrzbuje jej organizm a ze ulewa to taka jej natura i chyba nie dokonca rozwiniety uklad pokarmowy ktory z czasem sam sie unormuje
Moja starsza corka ulewala chyba do osmego miesiaca i tez wszystkim co zjadla nie tylko mlekiem

Adrianek tez mi ostatnio ulewa :tak:
Aż się wkurzam bo ciągle musze Go przebierać :baffled:
A niestety często się nie spodziewam bo On potrafi mi ulać nawet godzine po jedzeniu :confused:

Zulejka a ile waży i mierzy Twoja Córcia??

Mi Emilka nie ulewa ale przez ostatnie 2 dni praktycznie po każdym posiłku czy to (.) czy to zupka robi małą kupkę tak jak w pierwszym miesiącu życia.
Zulejka78 długość Twoja Mała ma taką jak moja Mała :-) Ale moja jest o jakieś 1,5 kg mniejsza ale moim zdaniem jest Ona taka jaka powinna być a kilogramy zgubi jak zacznie raczkować i stawiać pierwsze kroki:tak::tak: Nie martw się na pewno jej nie przekarmiasz:tak:

reklama
od jakis 2tyg Alicja ma juz 2 posiłki stałe zamias mleka i nawet jej to pasuje;-) czyli dostaje 4* mleczko odciagniete i 2* cycyś(w nocy) i obiad i deserek z kaszką, chyba ilosc w porządku?

Do góry