reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

A moja mała zołza wszystko życzy podawać sobie łyżeczką. Jak dostanie mleko z butelki krztusi się i pić nie chce :baffled: Boje się, ze w ten sposób najlepsza droga do utuczenia jej, bo mleko musze kaszką zagęszczać, żeby móc podać je łyżeczką. :dry:
Tylko wieczorne karmienie pozostało bez zmian. :zawstydzona/y:

Deserek podaje zaraz po obiadku, bo słoiczek z obiadkiem to za mało dla mojego głodomora.
Ale często do kaszek dodaje owoców ze słoiczka, w celu urozmaicania dań...

reklama
A ja jeszcze wcale kaszek nie podaję :tak:
No czasem manną dokładam do niektórych obiadków :-)
A te smakowe i manna Bobovity to sama podjadam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Niedługo zacznę dawać kaszki Adriankowi ale muszę kupić smoka trójprzepływowego albo zrobić dziurę w zwykłym smoczku, tylko nie bardzo wiem jak :baffled:
To znaczy czym??

Ja tez jeszcze kaszki nie podaje tylko kleik
Zreszta ja to jestem ciemna masa i nawet nie wiem jaka kaszke moge jej podac...patrzalam w sklepie to sa ale juz z mlekiem a ja z moja musze uwazac z tym mlekiem.
Jak narazie mam kleik ryzowy(calkiem dobry-z miodem) i dodaje go do deserkow i wieczorem nim mleko zageszczam i narazie tylko tyle.
Mala mleko pije 5 razy dziennie do tego obiadek i deserek.

Jutro mamy szczepienie to lekarke podpytam o te kaszke.

Ja tez jeszcze kaszki nie podaje tylko kleik
Zreszta ja to jestem ciemna masa i nawet nie wiem jaka kaszke moge jej podac...patrzalam w sklepie to sa ale juz z mlekiem a ja z moja musze uwazac z tym mlekiem.
Jak narazie mam kleik ryzowy(calkiem dobry-z miodem).

Bobovita ma całą gamę kaszek (malinowa, bananowa, brzoskwiniowa), które nie mają zawartości mleka. Robisz je na mleku modyfikowanym, które je Twoja Maja.

Z jakiej firmy masz ten kleik z miodem, bo nie spotkałam się z takim??

JestemJolka nie spotkałam się z takim kleikiem nigdzie.

Aneczko dużą dziurkę robiłam tylko do wieczornego karmienia, bo w ciągu dnia piła z 3'ki aventu. I któregoś dnia rano nie chciała jeść śniadania (mleczka), dławiła się , pluła tym mlekiem, a darła się bo była głodna. Więc zrobiłam jej kaszki na gęsto i dałam łyżeczką wrąbała całą porcje.
Od tego czasu butelka jest bee, ale karmienie łyżeczką idzie nam bardzo sprawnie. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że jemy szybciej niż za pomocą butelki :sorry2:

Aneczka jest to napewno kleik:tak:;-)i to taki dobry,ze az mi smakuje :-D
Wiem,ze miod uczula...z malym stresem bralam ten kleik...:-D
Ale mala nie ma na niego alergii:sorry2:

Dodam,ze ten kleik to nestle alete...takie samo kupuje mleko...nie wiem czy jest w polsce alete??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry