reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

maćku od kilku lat pracuję w koncernie farmaceutycznym i odwiedzam kilku lub kilkunastu lek dziennie, niestety nie gin :( i niejedno słyszałam i widziałam, dlatego tak ostro o nich piszę ... Tych których naprawdę chcą coś dla pacjentów jest mniej niż tych, którzy drążą temat; zazwyczaj to chcą mieć szybko z głowy, ja się ich nie boję i wdaję w dyskusję; poza tym wiem, ze warto szukac takiego co chce rzeczywiście pomóc....

reklama
Postanawiam sobie że jak teraz przyjdzie @ to pójdę zbadać te hormony bo to w konkretnych dniach no nie :confused: a muszę iść po skierowanie do ginka czy od tak sobie na własną rękę też mogę:confused:
Oczywiscie, ze mozesz na wlasna reke. Tylko wtedy za calosc placisz.

maćku od kilku lat pracuję w koncernie farmaceutycznym i odwiedzam kilku lub kilkunastu lek dziennie, niestety nie gin :( i niejedno słyszałam i widziałam, dlatego tak ostro o nich piszę ... Tych których naprawdę chcą coś dla pacjentów jest mniej niż tych, którzy drążą temat; zazwyczaj to chcą mieć szybko z głowy, ja się ich nie boję i wdaję w dyskusję; poza tym wiem, ze warto szukac takiego co chce rzeczywiście pomóc....
Aham...

prolaktyne, FSH i estrogen warto robić przed owulacją , progesteron po; z tego co pamiętam testy owulacyjne miałałas ok, więc z LH jest w porządku. Tarczycę, morfologię i mocz moze dać zwykły lekarz pierwszego kontaktu....

:dry:czyli teoretycznie teraz moge iść zrobić tylko progesteron:confused: bo jestem po owu

Zastanawia mnie, ze w grudniu TSH bylo 4,59 a teraz tylko 1,45. Czyzby bromergon dzialal takze na TSH? Poza tym to FT3 3,91 (minimalnie ponizej normy) a FT4 10,46 wiec w normie.

Nie wiem czy bromergon może mieć wpływ na TSH . prawidłowe hormony tarczycy na pewno są ważne od wyniku tsh zalezy czy sie zajdzie w ciaze, poniewaz tarczyca o wszystkim decyduje ,jak janiki pracuja i jaki poziom progesteronu wydzielaja ,progesteron odpowiedzialny jest za utrzymanie lub donoszenie cviazy .odpowiedzialny jest za powstanie endometrium o prawidlowej grubosci ,aby komorka jajowa moglaby sie zagniezdzic

takze super, ze masz dobre ...niech Twój mąz szybko wraca do domu :blink: powodzenia

:dry:czyli teoretycznie teraz moge iść zrobić tylko progesteron:confused: bo jestem po owu
ano i krew, mocz, TSH :)

dziewczyny chyba, że się mylę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry