reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych bobasków

Nie mam nic przeciwko imieniu Amelia ale nie mniej jednak nie chciałabym aby moja córka miała na imię jak nazwa choroby. /Amelia-wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. / U nas nie mamy nadal wybranego typu -przyjdzie na to czas :)

reklama
Nie mam nic przeciwko imieniu Amelia ale nie mniej jednak nie chciałabym aby moja córka miała na imię jak nazwa choroby. /Amelia-wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. / U nas nie mamy nadal wybranego typu -przyjdzie na to czas :)

Podobało mi się to imię ale po tym co przeczytałam już nie mogłabym tak nazwać córki.
Powiem szczerze że wolałbym nie wiedzieć, że Amelia to nazwa choroby.

U nas dla chłopca miało być Karol Krzysztof bądź Krzysztof Karol ewentualnie Paweł :-) a po pierwszym dziś dniu ze świadomością że będzie dziewczynka to wymyśliliśmy Aurelia Ewa bądź Ewa Aurelia :-) Pewnie do czerwca kilka razy to się zmieni. Pomyśleć że Aurelia było początkowo żartem, ale jakoś coraz bardziej nam się podoba.

Ostatnia edycja:
U nas dla chłopca miało być Karol Krzysztof bądź Krzysztof Karol ewentualnie Paweł :-) a po pierwszym dziś dniu ze świadomością że będzie dziewczynka to wymyśliliśmy Aurelia Ewa bądź Ewa Aurelia :-) Pewnie do czerwca kilka razy to się zmieni. Pomyśleć że Aurelia było początkowo żartem, ale jakoś coraz bardziej nam się podoba.
mi osobiście Krzyś bardzo się podoba i zastanawiałabym się nad tym imieniem gdyby nie to że mam brata i szwagra o tym imieniu:-) w każdym razie fajne chłopaki z nich są

Ostatnia edycja:
My z mężem po długich pertraktacjach zdecydowaliśmy że nasza córeczka będzie miała na imię Milenka:-)

U nas w wyborze imienia dla córy, też już zrobiliśmy postęp bowiem z 50 imion zostało nam tylko 16 spośród których wybierzemy :-) Nie zdziwię się jeśli zostanie Ewa Aurelia no lub Aurelia Ewa :-)

A u nas mimo ,że czasu jeszcze trochę to staneło na Filipku i Maji Magdalenie :)
Jako Maja pozwolę sobie zauwazyć że imię to w celowniku piszę się: Mai ;-)
Z góry przepraszam jesli uraziłam, ale zauważyłam że dośc sporo osób odmienia to imię błędnie i jestem po prostu wyczulona:sorry2:
Swoją droga imię bardzo ładne wybraliście :-D:-D:-D

reklama
Jako Maja pozwolę sobie zauwazyć że imię to w celowniku piszę się: Mai ;-)
Z góry przepraszam jesli uraziłam, ale zauważyłam że dośc sporo osób odmienia to imię błędnie i jestem po prostu wyczulona:sorry2:
Swoją droga imię bardzo ładne wybraliście :-D:-D:-D

a wiesz dzisiaj własnie szukałam tego, jak się odmienia, bo nie byłam pewna i znalazłam tak jak mówisz Mai:tak:

Do góry