reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

mam pytanko:confused: jak to jest ze wystarczy przytulac sie na dwa dni przed owulka i wychodzi dziewczynka(tzn moze wyjsc)??????zawsze mi sie wydawalo zeby trafic w sama owulka bo inaczej takie dwa dni przed nie latwo zajsc w ciaze..ale coz skoro chlopaczki moga dlugo pozyc;-)
Plemniczki musz byc na posterunku przed jajeczkiem, bo musza dojrzec, aby moc zaplodnic jajko. Tak wiec jest wieksze prawdoodobienstwo zajscia w ciaze, gdy do stosunku dochodzi dzien przed owulka, niz w sam dzien owulacji.

reklama
Plemniczki musz byc na posterunku przed jajeczkiem, bo musza dojrzec, aby moc zaplodnic jajko. Tak wiec jest wieksze prawdoodobienstwo zajscia w ciaze, gdy do stosunku dochodzi dzien przed owulka, niz w sam dzien owulacji.
dzieki za odp:-):-)ale jaies to dla mnie bylo niewyjasnione:-D

witaj.. a ty mials owulke zaraz po @? bo cos mi sie kojarzy ze pisalas ze masz koniec@ w weekend chyba:confused:ale pewnie najlepiej starac sie caly cykl to moze sie trafi:-Dpowodzenia.. ja tez tstuje 14 lutego:-)
no wlasnie okres mi sie skonczyl w sumie wczoraj a to 9 dzien cyklu mam bo zaczelam liczyc od pierwszego dnia mesiaczki a od 10 dnia czyli jutro moj ggin kazal mi robic testy owolacyjne az do skutku wiec staranka ten tydzien to w walantynki powinno cos juz wyjsc czy nie?????

Witam sie i ja sąsiad z góry nie wkurza bo non stop wierci:wściekła/y::wściekła/y:od 8 rano no nie da sie

hej Kerna - jak sie czujesz?
u mnie znow zle przeczucia wrocily.... ale to sie zmienia... raz mysle ze moze innym razem ze chyba nie.... podbrzusze praktycznie juz nie boli od kilku dni wiec raczej nic z tego:-( no ale czekam cierpliwie, coz mi innego pozostalo

trzeba myślec pozytywnie!

mam pytanko:confused: jak to jest ze wystarczy przytulac sie na dwa dni przed owulka i wychodzi dziewczynka(tzn moze wyjsc)??????zawsze mi sie wydawalo zeby trafic w sama owulka bo inaczej takie dwa dni przed nie latwo zajsc w ciaze..ale coz skoro chlopaczki moga dlugo pozyc;-)

plemnik dojrzewa w odpowiednim środowisku okolo 6 h po czym moze przeżyc nawet do 5 dni stąd moze dojsc do zapłodnienia wczesciej niz jest owulacja. Nie ma sensu współżyc 1-2-3 dni po owulce bo wtedy komórka jajowa jest zdolna do zaplodnienia 24 h od uwolnienia.

Witam sie i ja sąsiad z góry nie wkurza bo non stop wierci:wściekła/y::wściekła/y:od 8 rano no nie da sie

Pajka to mocno współczuję,znam ten ból,uwierz mi.
Na poprzednim mieszkaniu mieliśmy takich sąsiadów których było ciągle słychac,wiecznie coś przestawiali w swoim mieszkaniu a wieczorami było słychac nawet jak się kochają normalnie katastrofa :baffled:
Kerna co u Ciebie?jak maleństwo w brzusiu?

trzeba myślec pozytywnie!
plemnik dojrzewa w odpowiednim środowisku okolo 6 h po czym moze przeżyc nawet do 5 dni stąd moze dojsc do zapłodnienia wczesciej niz jest owulacja. Nie ma sensu współżyc 1-2-3 dni po owulce bo wtedy komórka jajowa jest zdolna do zaplodnienia 24 h od uwolnienia.

hhehe czyli bzykanko przed owulką i 1 dzień po a później post coby materiału nie marnowac :-D:-D

Pajka to mocno współczuję,znam ten ból,uwierz mi.
Na poprzednim mieszkaniu mieliśmy takich sąsiadów których było ciągle słychac,wiecznie coś przestawiali w swoim mieszkaniu a wieczorami było słychac nawet jak się kochają normalnie katastrofa :baffled:
Kerna co u Ciebie?jak maleństwo w brzusiu?
Agnieszka ja mam takiego sąsiada, który sie remontuje 365 dni w roku a od nowego roku znowu jego hobby to robienie wiertaktą szpar w ścianach:wściekła/y::wściekła/y: a dzisiaj mnie obudzil a teraz mąz po nocce spi jak tam wparuje to bedzie furgal gościu bo mam go dość czasami wierci o 5 rano albo o 24:wściekła/y::wściekła/y:

hhehe czyli bzykanko przed owulką i 1 dzień po a później post coby materiału nie marnowac :-D:-D

nie Tosia potem to bzykanko dla przyjemności ;-)

reklama
Agnieszka ja mam takiego sąsiada, który sie remontuje 365 dni w roku a od nowego roku znowu jego hobby to robienie wiertaktą szpar w ścianach:wściekła/y::wściekła/y: a dzisiaj mnie obudzil a teraz mąz po nocce spi jak tam wparuje to bedzie furgal gościu bo mam go dość czasami wierci o 5 rano albo o 24:wściekła/y::wściekła/y:

Pajka na Twoim miejscu to bym wzięła wałek do ciasta i poszła do sąsiada :-D i na początku grzecznie poprosiła go o to aby takie wiercenia przeprowadzał w odpowiednich godzinach a jak nie to zgłosiłabym to gdzie potrzeba bo skoro faktycznie jest nie do wytrzymania to trzeba zrobic z nim porządek ;-)

Do góry