reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ostatnie pytanie wycofuje, bo wlasnie doczytalam odpowiedz:-)

to juz nie odpowiem:-)

podsumowujac nas wydatki:

1500 zl wozek
203 zł łozeczko i materacyk
250 zl zakupy ikeowe;-)
630 zl komoda
1004,42 zł zakupy komunijne:-D

suma: 3587,42 zl

do kupienia zostalo nam bardzo niewiele, mysle ze jeszcze max 300 zl

reasumjac ok 4000 zl nas wszytko kosztuje:baffled:

wizyty u lekarza to juz ponad 1000 zl ( kazda wizyta 100zł, badania krew mocz itd zawsze platne, cytologia i posiew to tez dodatkowy koszt, leki tez tu licze)

podsumowujac wszytko z duza gorka 6000 zl to nasze wydatki na start:szok:

reklama
no to zrobiłaś niezły interes

a ja się cieszę, bo wczoraj zadzwonili z BRW, że nasza szafka dla Tymka jest do odebrania
dziś małżon po pracy przywiezie (o ile wlezie mu do samochodu, jak nei to bedzie keipsko bo szafka 260 zl a za dojazd chca 55zl !!!)
no i dzis moze skreci to bede mogla wreszcie ciuszki Tymusia poukladac

samochody maja ta magiczna wlasciwosc ze sie rozciagaja;-). my ostatnio komplet mebli kuchennych przewiezlismy w naszej skodzie i wcale nie kombi:-)

rany własnie mi uświadomilyscie ze tyle kasy idzie na lekarzy i usg... u mnie juz ponad 2 tys....:szok:
ja w końcu zaczelam zakupy Zosinkowe i mam juz sporo ubranek, w sumie to wszystkie potrzebne ubraneczka oprocz kombinezonu i rekawiczek i czapeczek...no i nie mam łozeczka i wozka ale to mama powiedziala ze w marcu mnie zabiezrze na zakupy i mi sprezentuje :) jednak sie zdecyduje na baldachim...chcialabym caly komplet taki w jednym wzorze... zeby byl baldachim, posciel, niezbednik,ochraniacz na lozeczko...wszystko w jednym wzorze ...a na allegro nie moge tego znalesc jak juz to tylko z zestawem razem z łozeczkiem...nie wiecie gdzie moge takie znalesc?
w weekend moze uda nam sie ogarnac juz z ta przeprowadzka to pojedziemy i kupie jeszcze przewijak , wanienke.i moze laktator.. nie kupuje jednak tego zestawu wanienka z przwijakiem razem, bo nie mam na to miejsca a pozatym ta wanienka tam jest mała... Wy kupujecie małe czy duże wanienki? no i przewijak bede miec na łozeczku... sprawdza się? wygodnie jest tak przewijac malca?
a i jeszcze mam jedno pytanie mozecie mi polecic jakis fajnych uzytkownikow allegro? gdzie mozna kupic rozne du.perelki smoczki, butelki , termometry , podklady poporodowe i takie tam..
a i majty poporodowe
ile trzeba kupic paczek tych podkladow? i te wieksze czy mniejsze? bowidzialam ze sa na 20cm i na 40 cm...
i ile tych matkow i jakie bo widzialam kilka rodzai tego....
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

na allegro sa zestawy poscieli bez łózeczka i to od dwuelementowych po bodajże czternasto-
wpisz w wyszukiwarce allegro: pościel do łózeczka
podklady poporodowe proponuje dwie paczki tych wiekszych
majtki fajna sa na allegro siateczkowe np. firmy hartmann
przewijak na łózeczko jest ok
wanienke mam mniejsza z disneya ale jest za to taka jakas porzadna gruba, a moja siostra ma duza ale taka gietka ze zle sie ja z woda nosilo...

Paulka90 wszystko zależy od umiejętności... ja miałam ręczny pozyczony od kumpeli i po 2 próbach zrezygnowałam z niego... wolalam tymi własnymi ręcoma się ugniatać... mniej mnie bolało...

U mnie wizyta kosztuje 80zł + badania płatne. Ale za to nie płacę nic za 4D. 2 razy już byłam i mam nagrane filmy z 4D. Mój lekarz robi 4D - 3 razy. Więc czeka nas jeszcze jedna wizyta.

Rzeczy wyprawowe kosztowały nas narazie:
fotelik 160zł,
wózek 800 zł (teście sponsorują),
laktator 30zł (używany),
allegro 250zł + sklepy 100zł,
ubranka 30zł
Razem: 1370zł

W planach:
materac 50-70zł
wyposażenie pokoju 500zł (komoda, lampka, półki, fototapeta, żyrandol)
apteka 170zł
ostatnie rzeczy dla dziecka 200zł (okrycie kąpielowe, parasolka do wózka, kocyk, wanienka, prześcieradła, pampersy)
staniki do karmienia 50zł
wanienka 30zł
Razem: 1000zł

Czyli łącznie: 2370zł
Bez wózka 1570zł :-):-):-):-):-):-) Nie jest źle

Rzeczy, które dostałam:
ubranka od 0 tak do roku,
komoda na wanienke z półką na kosmetyki,
przewijak,
łóżeczko,
mata edukacyjna (pożyczone)
rożek (pożyczone)
karuzela do łóżeczka (pożyczone)

Jestem mile zaskoczona tym posumowanie :-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
ja kupilam laktator lovi. jest na zdeciach, ktore wklejalam. zaplacilam za niego 135 zl choc to troche tak w ciemno bo nie wiadomo czy sie sprawdzi. jednak ma w sestawie 2 butelki, wiec w razie czego chociaz z tego skozystamy.
no a najlepsze, ze poki co to moj maz wyprobowywal jak dziala i zabawy mial przy tym co nie miara:-D:-D:-D a cieszyl sie jak dziecko:-D na szczescie moje cycki zostawil w spokoju:-)

reklama
No to widzę, że wy też już dużo macie dla maluszków i dla siebie:-)
Ja wczoraj kupiłam małej koszulki, zwykłe białe, zapinane na boku, wzięłam 2 sztuki rozmiaru 56 i jedną 62. I kupiłam też proszek i płyn z Loweli bo babka w sklepie powiedziała mi, że jest tańszy od Jelpa a bardzo dobrze się sprzedaje. Kupiłam oczywiście najmniejsze opakowanie i zobaczymy czy się sprawdzi. Może któraś z was używała?? I powiedzcie mi jak pierzecie rzeczy dla dzidzi??W pralce czy ręcznie??i czy potem płukacie wszyskie w płynie??Proszę o rady

Do góry