reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Jeszcze poczekam troche z zakupem staników. Boje się ze jeszcze urosna :-D
Dziś kupiliśmy z mężem w Kauflandzie tanio chusteczki nawilżające Pampers 4 paczki za 15zł. Wyczytałam u październikówek, że używają jedną paczkę chusteczek na tydzień. :szok:

Załączniki

• pampers.jpg
    pampers.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 30
reklama
u kogo kupowałaś(1 i 3zdj) ? śliczne!

Chciałam kupić otulaczek mothercare. Któraś z Was wiem, że taki zakupiła. Na zdjęciach producenta wygląda pięknie, ale natknęłam się na takie amatorskie i widzę, że nie prezentuje się tak ciekawie... Wygląda jak pielucha flanelowa... to jest takie cienkie czy może zdjęcie źle zrobione

Tak to jest flanelka. Na allegro widziałam jeden polarkowy. Mi zależało na tym żeby to nie było dodatkowe grube okrycie.
Znalazłam jeden cieplejszy:

STERNTALER BECIK OTULACZ OKRYCIE OCIEPLANY ___MIX (907841744) - Aukcje internetowe Allegro

kupowalyscie na allegro staniki do karmienia?
trafilyscie z rozmiarem?
boje sie ze to moze byc niewypal bp kuppie i nie bedzie pasowac

Tez o tym myślałam i chyba jednak kupie w sklepie

dziewczyny dzięki za propozycje w sprawie okryć, zaraz pooglądam linki

Justa i Dagsilka piękne ubranka, rozklejam się nad nimi normalnie, bo ja nadal jestem na etapie "do zakupów gotów...." i czekam na START czyli wypłatę :)

z tym BPA to mnie zszokowalas
nie wiedzialam o tym, ale mozna mi to wybaczyc, bo Hania do 1 i 2 miesiecy byla na piersi i tylko herbatki popijala ale szybko z niekapka, wiec taka niebutelkowa raczej,
ale mam po Hani buteleczke mala aventa nie używana w pudełku
tylko kurcze bez ulotki
pochodzi z 2008 roku myslisz ze ona moze miec to BPA
jak to sprawdzic???

Myślę że może mieć , ale butelki nie wywalaj na tych bez BPA są napisy BPA frree , 0% BPA itp . BPA wydziela się pod wpływem gorąca czyli przede wszystkiem sterylizacji butelki . Także możesz myślę jej używać ale potem do zimnych herbatek czy soczków , wody i myć ją normalnie . Wkońcu takiemu starszemu nie trzeba wyparzac tych butli . Ja mam jedną własnie taką starą i dawałam małemu w tym własnie wode czy soczek . Nie sterylizowałam jej

Justa dzięks a tesco nie musisz reklamowac bo ja mam dużo ciuszków od nich i sa superowe :tak:

Jeszcze poczekam troche z zakupem staników. Boje się ze jeszcze urosna :-D
Dziś kupiliśmy z mężem w Kauflandzie tanio chusteczki nawilżające Pampers 4 paczki za 15zł. Wyczytałam u październikówek, że używają jedną paczkę chusteczek na tydzień. :szok:

Tak, chusteczki przy najmłodszych idą jak woda. Potem, jak się wprowadza stałe jedzenie, to mniej ich schodzi, bo kupa jest rzadziej i mniej płynna (sorki jeśli ktoś czyta przy jedzeniu). Polecam przemywanie ciepłą wodą i myjką (mnie tylko do tego się ta ściereczka przydawała). A z chusteczkami, jak z kosmetykami, trzeba uważać - moja córka nie miała uczulenia na pampersy, a na ich chusteczki dostała takie, że sudocrem ledwo dał radę.

Poprzednio kupiłam staniki na allegro pod koniec ciąży, rozmiar większe niż wtedy miałam biust i pasowały. Teraz mam nadzieję, skorzystam z tych samych. Choć mi równie dobrze karmiło się w takich sportowych bezszwowych stanikach.

A ciuszki z tesco to i ja polecam!

ja podliczenia zakupow dla dzidzi nie robie...
co do stanikow do karmienia to chyba jeszcze musze poczekac, nie mam pojecia jaki rozmiar bede miala, jak narazie to wcale mi duzo nie urosly...i mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni...

Tak, chusteczki przy najmłodszych idą jak woda. Potem, jak się wprowadza stałe jedzenie, to mniej ich schodzi, bo kupa jest rzadziej i mniej płynna (sorki jeśli ktoś czyta przy jedzeniu). Polecam przemywanie ciepłą wodą i myjką (mnie tylko do tego się ta ściereczka przydawała). A z chusteczkami, jak z kosmetykami, trzeba uważać - moja córka nie miała uczulenia na pampersy, a na ich chusteczki dostała takie, że sudocrem ledwo dał radę.

Mam nadzieję, że moje dzidzi nie będzie uczulone na nie. Bo oprócz tych mam jeszcze te białe sensitive pampers 6-pak. I jedną paczkę bella happy.

Odnośnie staników przeczytałam gdzieś że najlepiej kupić o rozmiar większe od tych które się nosi w 9 miesiącu. Ja miałam zamawiać na allegro takie najzwyklejsze ale z tego co widziałam w sklepach np real są droższe o 2-3 zł więc postanowiłam poczekać i kupić już normalnie w sklepie.

A ja się pochwalę:-) Byliśmy dziś w biedronce i auchan. W biedronce udało mi się jeszcze kupić te zabawki do wózka/fotelika, poszalałam i kupiłam lwa, smoka i takiego fioletowego hipcia a co będę się rozdrabniać nie potrafiłam się zdecydować które więc wzięłam 3:zawstydzona/y:
A w auchan faktycznie ciuszki super. Tylko że mam już wystarczająco dużo na początek że postanowiłam kupić większe rozmiary bo takie napewno się przydadzą a nie potrafiłam sobie odmówić i kupiliśmy jeszcze uwaga, uwaga nocnik:-D ale taki słodziutki hehe też się kiedyś przyda:-D:-D(foto 1-4)
Wklejam fotki i wklejam jeszcze kilka zdjęć ciuszków:
foto 5- pierwszy prezent od tatusia po delegacji(M się postarał:) )
foto 6-pierwszy zakup- myśleliśmy jeszcze że to będzie chłopczyk
foto 7-kupione za pare groszy na allegro :)
Tak porobiłam kilka fotek bo też chciałąm się pochwalić:-)

Załączniki

• DSC01705.JPG
    DSC01705.JPG
    40,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC01706.JPG
    DSC01706.JPG
    44,2 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC01707.JPG
    DSC01707.JPG
    41,9 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC01711.JPG
    DSC01711.JPG
    29,5 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC01708.JPG
    DSC01708.JPG
    48 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC01709.JPG
    DSC01709.JPG
    53,8 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC01710.JPG
    DSC01710.JPG
    52,5 KB · Wyświetleń: 50
maonka - zmierzyłąm tą wanienke, i tak: ta "podstawka" sam spód ma 20cm na 56cm, nie wiem czy o to Ci chodziło ale zabardzo niczego innego od spodu zmierzyć się nie da.
Ja też kupiał t6-pak tych chusteczek pampers sensitive i mam jedno opakowanie nivea bo chciałam mieć plastikowe pudełeczko. Też mam nadzieje że nie uczulą dlatego wstrzymałam się narazie z pampersami kupiłam na początek tylko jedną dużą paczkę pampers 2-6kg i jeszcze jedną mała chce kupić do szpitala 2-5kg i narazie tyle. Jak nie uczulą to już poszaleje;-)

reklama
maonka - zmierzyłąm tą wanienke, i tak: ta "podstawka" sam spód ma 20cm na 56cm, nie wiem czy o to Ci chodziło ale zabardzo niczego innego od spodu zmierzyć się nie da.
Ja też kupiał t6-pak tych chusteczek pampers sensitive i mam jedno opakowanie nivea bo chciałam mieć plastikowe pudełeczko. Też mam nadzieje że nie uczulą dlatego wstrzymałam się narazie z pampersami kupiłam na początek tylko jedną dużą paczkę pampers 2-6kg i jeszcze jedną mała chce kupić do szpitala 2-5kg i narazie tyle. Jak nie uczulą to już poszaleje;-)

Wielkieeeeeeeee dzięki dobra kobieto. :cool2: O to mi chodziło. Większa wanienka zmieści się na moją komodę. :-) Obawiałam się, że będzie problem i będę musiała kupić mniejszą. Nawet będzie jeszcze miejsce na drobne kosmetyki. Dziękuję bardzoooooo za fatygę.

Do góry