reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

...I kupiłam też proszek i płyn z Loweli bo babka w sklepie powiedziała mi, że jest tańszy od Jelpa a bardzo dobrze się sprzedaje. Kupiłam oczywiście najmniejsze opakowanie i zobaczymy czy się sprawdzi. Może któraś z was używała?? I powiedzcie mi jak pierzecie rzeczy dla dzidzi??W pralce czy ręcznie??i czy potem płukacie wszyskie w płynie??Proszę o rady

Ja prałam w Lovelli i płukałam lenorem sensitiv. Jedno i drugie pięknie pachnie. Piorę w pralce, ale włączam funkcję "super płukanie" bo powinno się porządnie wypłukać

reklama
Ja przy pierwszym dziecku urzywałam proszku lovelli ale nie pamiętam czym płukałam. Sprawdził sie dobrze. Teraz kupiłam mleczka do prania do koloru i do bialego też z lovelli i nie wiem czy płukać w jakimś płynie czy nie... zobacze jakie będą po wypraniu, wysuszeniu i wyprasowaniu. Prałam w pralce

przyszła kolejna przesyłka :) na stanie pieluszki tetrowe, pieluszki flanelowe,aspirator do noska, filtry do apiratora, prześcieradła, pokrowce na przewijak, okrycia kąpielowe i kocyki

Załączniki

• P1020573.jpg
    P1020573.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 62
  • P1020574.jpg
    P1020574.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 61
  • P1020575.jpg
    P1020575.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 55
  • P1020576.jpg
    P1020576.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 61
  • P1020577.jpg
    P1020577.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 56
przyszła kolejna przesyłka :) na stanie pieluszki tetrowe, pieluszki flanelowe,aspirator do noska, filtry do apiratora, prześcieradła, pokrowce na przewijak, okrycia kąpielowe i kocyki

u kogo kupowałaś(1 i 3zdj) ? śliczne!

Chciałam kupić otulaczek mothercare. Któraś z Was wiem, że taki zakupiła. Na zdjęciach producenta wygląda pięknie, ale natknęłam się na takie amatorskie i widzę, że nie prezentuje się tak ciekawie... Wygląda jak pielucha flanelowa... to jest takie cienkie czy może zdjęcie źle zrobione

rany własnie mi uświadomilyscie ze tyle kasy idzie na lekarzy i usg... u mnie juz ponad 2 tys....:szok:
ja w końcu zaczelam zakupy Zosinkowe i mam juz sporo ubranek, w sumie to wszystkie potrzebne ubraneczka oprocz kombinezonu i rekawiczek i czapeczek...no i nie mam łozeczka i wozka ale to mama powiedziala ze w marcu mnie zabiezrze na zakupy i mi sprezentuje :) jednak sie zdecyduje na baldachim...chcialabym caly komplet taki w jednym wzorze... zeby byl baldachim, posciel, niezbednik,ochraniacz na lozeczko...wszystko w jednym wzorze ...a na allegro nie moge tego znalesc jak juz to tylko z zestawem razem z łozeczkiem...nie wiecie gdzie moge takie znalesc?
w weekend moze uda nam sie ogarnac juz z ta przeprowadzka to pojedziemy i kupie jeszcze przewijak , wanienke.i moze laktator.. nie kupuje jednak tego zestawu wanienka z przwijakiem razem, bo nie mam na to miejsca a pozatym ta wanienka tam jest mała... Wy kupujecie małe czy duże wanienki? no i przewijak bede miec na łozeczku... sprawdza się? wygodnie jest tak przewijac malca?
a i jeszcze mam jedno pytanie mozecie mi polecic jakis fajnych uzytkownikow allegro? gdzie mozna kupic rozne du.perelki smoczki, butelki , termometry , podklady poporodowe i takie tam..
a i majty poporodowe
ile trzeba kupic paczek tych podkladow? i te wieksze czy mniejsze? bowidzialam ze sa na 20cm i na 40 cm...
i ile tych matkow i jakie bo widzialam kilka rodzai tego....
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

uzytkownicy na allegro u których sie zaopatrywałam i nei moge nic zlego o nich powiedziec:
- mamo-tato Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro (mozna wlasnie tak skompletowac sobie posciel)
- r_p77 Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
- justinex Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Wanienke kupiłam dużą(102cm) razem ze stojakiem ponieważ nie posiadam wanny i stwierdziłam że przynajmniej z takiej większej dziecko dłużej będzie mogło korzystać.

A wieczorem może się odważe i zrobie podsumowanie wydaków ale nie ukrywam że już się boje....:zawstydzona/y:

Wanienke kupiłam dużą(102cm) razem ze stojakiem ponieważ nie posiadam wanny i stwierdziłam że przynajmniej z takiej większej dziecko dłużej będzie mogło korzystać.

A wieczorem może się odważe i zrobie podsumowanie wydaków ale nie ukrywam że już się boje....:zawstydzona/y:

Mam do Ciebie prosbę. Chciałabym własnie kupić ta wanienkę 102 cm. Ale czy mogłabyś mi wymierzyć ile ona ma cm szerokości i długosci od spodu. Mam komode, ale nie wiem czy sie na niej taka duza wanienka zmiesci. Byłabym wdzieczna za to

kupowalyscie na allegro staniki do karmienia?
trafilyscie z rozmiarem?
boje sie ze to moze byc niewypal bp kuppie i nie bedzie pasowac

trafilyscie z rozmiarem?

Ja nie będę kupowała wcześniej Już teraz nie wiem jakie kupować, bo co kupie to za chwilę za mały, ciśnie mnie i na wieczór to siedzę i się drapię :wściekła/y:
Kuzynka pozamawiała po porodzie Szybko przyszły, a do tego momentu łaziła z pieluchą na klacie ;-)

reklama
trafilyscie z rozmiarem?
ja nie przez allegro ale przez mame kupowalam wlasnie wczoraj.
Nie wiem czy trafimy z rozmiarem, bo wzielam wiekszy niz na teraz potrzebuje... Albo bede wkladkami wypychac, albo naciagac na wielkie mleczne cycuszki :-D:-D:-D

Do góry