reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Oj, ja bardzo wiele razy myslałam o tym by przejść na butle :/ tyle rzeczy mi brakuje, znowu schudłam 2 kg na tej przekletej diecie a wcinam nawet wiecej jak kiedyś .....tylko pytanie co wcinam ? - indyk, pierś,indyk, pierś,indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, ...itd.

:confused: napiłabym się kawy, KARMI, zjadła czekolade, pizze, chce gazowanego napoju, ciasta, wypieczonego schaba a nawet konia z kopytami ........
a
o ranyyyyy ! ale wspolczuje z ta dieta ! ja juz bym zniknela jak bym miala tak jesc :baffled: jem frytki,pizze, kebaba na ostro,czekolade pije cole i wszytko inne i karmie piersia i nic nigdy sie nie dzialo..,oczywiscie nie odzywiam sie tak na codzien,bo wiadomo,ze to niezbyt zdrowe;-) ale niczego sobie nie odmawiam...chyba mam szczęscie:tak:

reklama
ja jem wszystko co chce w dowolnych ilosciach i Malutkiej nic nie dolega...wczoraj nawet jakies fasfoodowe swinstwo zjadlam i wszystko jest ok:tak::happy2:
co do sztucznego to ja sprobowalam dac na noc zeby przespala cala i niestety obudzila sie jak zykle ,nie spala ani pol godz dluzej...no ale nie mam co nazekac ,bo jak zje 21-22 to budzi sie 2-3 a pozniej 6-7 wiec nie jest najgorzej:happy2:

ja tez jadlam raz z mcdonalda..i bylo ok...co do spania Waszych malenstw...to zazdroszcze...moj maly czasem potrafi przespac 6 godzin a czasm tylko 2 od godz ok.6 rano potrafi budzic sie co 2 godziny....:baffled:

co do sztucznego to ja sprobowalam dac na noc zeby przespala cala i niestety obudzila sie jak zykle ,nie spala ani pol godz dluzej...no ale nie mam co nazekac ,bo jak zje 21-22 to budzi sie 2-3 a pozniej 6-7 wiec nie jest najgorzej:happy2:

Ja też swojego Maluszka testowałam;-) i przesypia tyle samo czy po butli czy po cycu;-) No ale raz dziennie na wieczór butle podaję, a to ze względu na to zeby sie nie odzwyczaił. Niestety w maju powrót do pracy, a może i w kwietniu:-( Wiec skoro ładnie je z butli to ją zostawiam, bo z Antosiem mega problem miałam z powrotem do pracy, nie tolerował nic oprócz cyca:no:

Moje dziecko to coraz bardziej samodzielne sie robi normalnie jestem z niego dumna najpierw na przewijaku lezal 20 minut i sie wpatrywal w zyrandol zahipnotyzowany potem 20 minut w foteliku ogladal ta czarna raczke do trzymania a teraz juz mu zalaczylam drugi raz karuzelke (jedna sesja trwa 18 minut) no i sobie macha nozkami to patrzy na karuzele to na ochraniacz z lozeczka i gada cos po swojemu hihi oby tak dalej no ale po trochu go wlasnie tak przyzwyczajalam i teraz kochany pozwala mamie na chwile oddechu ale juz sie upomina bo ile mozna sie samemu zabawiac hihi ale i tak jest kochany

a mnie moje dziecko wykonczy psychicznie ... normalnie o tej porze spi a jak nie spi to potem po kapieli jest taki cyrk ze zmeczenia ze sie nie da z nia wytrzymac !! no i co ja mam zrobic ... na sile sie uspac jej nie da a jak nie zasnie to potem bedzie tylko gorzej !!!

ja ogólnie siadam psychicznie...nie wiem o co chodzi:confused: czy mozliwe,ze depresja poprodowa przychodzi miesiac po porodzie :confused:

Elizka no cos Ty przeciez masz super grzeczna coreczke duzo spi z cyca wcina i tatus Ci pomaga nie lam sie moze masz gorszy dzien jutro bedzie lepiej zadnych depresji tu prosze mi nie uskuteczniac:no:

Oj, ja bardzo wiele razy myslałam o tym by przejść na butle :/ tyle rzeczy mi brakuje, znowu schudłam 2 kg na tej przekletej diecie a wcinam nawet wiecej jak kiedyś .....tylko pytanie co wcinam ? - indyk, pierś,indyk, pierś,indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, ...itd.

:confused: napiłabym się kawy, KARMI, zjadła czekolade, pizze, chce gazowanego napoju, ciasta, wypieczonego schaba a nawet konia z kopytami ........
a najbardziej z tego wszystkiego to potrzebuje więcej jak 2,5 godzin snu! :hmm: czasami nie mam czasu nawet sobie głowy umyć, nie mam jak wyjść sobie na zakupy nawet ...:hmm: Żyć nie umierać .......

Młody ma od rana bóle przez wielkie''BÓ'' dosłownie mam chwilę by sobie zrobić siorbatę koperkową , i chyba znowu zaczyna stękać :-(

Dlaczego trzymasz taka radykalna diete:confused:przeciez mozesz probowac juz nowych potraw:tak:po miesiacu mozesz jesc smazone i inne potrawy zakazane:tak:tylko nie jedz wszystkiego jednego dnia:no:i najlepiej z rana zeby jak cos to noc miec spokojna;-)ja do tej pory jadlam i placki ziemniaczane i nalesniki i pieczone ziemniaki,udko nawet z rozna:tak:i nic,maly nie zachowuje sie jakos inaczej:no:wiadomo ze nie jem tego nie wiem jak duzo.Gdyby nie to ze musze teraz ograniczyc nabial to sama nie wiem co moge a czego nie:sorry2:

Ja jem juz praktycznie wszystko, uważam tylko na nabiał... zjadłam i schabowego, i ciasto, troszke czekoladki, kapustke i nic. Kolki pojawiają się tylko po nabiale.
Zatem można i inne rzeczy jeśc, wiadomo z umiarem:tak:
A najbardziej to mnie na słodkie ciągnie, masakra:no:
A czy czekolade przy diecie na nabial tez moge:sorry2:bo przeciez tam tez jest mleko?
No i kusi mnie jak jasna choler... zeby zjesc jogurta:-:)-:)-(jejciu ja nie moge patrzec do lodowki:-(i np czy jak sa herbatniki maslane to tez go moga uczulic?Ja juz zaraz zglupieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa jakos nie chce mi sie wierzyc ze to jest skaza bialkowa:no:ja to podejrzewam ze to jest tradzik niemowlecy.

ja jem wszystko co chce w dowolnych ilosciach i Malutkiej nic nie dolega...wczoraj nawet jakies fasfoodowe swinstwo zjadlam i wszystko jest ok:tak::happy2:

Ja tez jadlam dopuki pani pediatra kazala odstawic nabial:-(

ja ogólnie siadam psychicznie...nie wiem o co chodzi:confused: czy mozliwe,ze depresja poprodowa przychodzi miesiac po porodzie :confused:

Ostatnio tez mialam kilka dni takich ciezkich:tak:tez myslalam ze to depresja ale teraz przeszlo;-)

reklama
Ja mialam w planach ale nie chce mi sie robic:-(

Jak ja sie ciesze ze karmie piersa:-)ile kasy zaoszczedze;-)chociaz czasami az wam zazdroszcze:tak:zjesc mozecie wszystko,dzieci spia dluzej,nie trzeba byc uwiazanym tak.

:tak::tak: oszczędność i łatwość podania to największy plus:tak::tak:

o ranyyyyy ! ale wspolczuje z ta dieta ! ja juz bym zniknela jak bym miala tak jesc :baffled: jem frytki,pizze, kebaba na ostro,czekolade pije cole i wszytko inne i karmie piersia i nic nigdy sie nie dzialo..,oczywiscie nie odzywiam sie tak na codzien,bo wiadomo,ze to niezbyt zdrowe;-) ale niczego sobie nie odmawiam...chyba mam szczęscie:tak:

No ja na szczęście też mogę wszystko jeść...dziś miałam spagetti, kotlety z panierką to normalka..w sumie nie jem tylko wzdymających rzeczy i napoi gazowanych:-)

A ja dziś w szoku byłam:szok::szok::szok:
Mały sam z siebie o 12 zasnał na macie gdy ja sprzatałam a Hania latała koło niego:szok::szok::szok:
I jak po godzinie się przebudził to nawet do niego nie podchodziłam i sam zasnął:szok::szok::szok:
Acha a cały czas z komputera leciała ta sama piosenka:-)
I zdążyłam cały domek posprzątać bo spał 3 h:szok:

A potem był taki grzeczny że poprasowałam cały kosz prania i stos pieluch:-)

Do góry