reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
To sie nazywa relaksik.Nie ma jak od fryzjera pojechac na porodowke:tak: Pochwal sie cos tam natworzyla a raczej co Tobie natworzyli:-)
No ba! :-) Tego chyba mi brakowało! :tak: A pochwalę się jak trochę make-upu na twarz narzucę, bo teraz to se ne da :no::-D:-D:-D
Agnes, znam dziecko chodzące do przedszkola,starsze od Oliwki które nie potrafi w prawidłowy sposób trzymać przyboru do pisania czy malowania:no:. Oliwka robi to dobrze :tak:. A tu taki bazgroł dorosłego znalazłam:-p:tak:/
2313.3.jpg
Bazgroł niezły :-D:-D:-D:-D
A ja kiedyś w 1 klasie podstawówki uczyłam chłopca, który nie bardzo potrafił utrzymać kredkę w rączce :no: Smutne to, bo fajne dziecko, tylko bardzo emocjonalnie zaniedbane przez rodziców. Wychowywane przez nianie i opiekunki, bo rodzice mieli za dużo kasy i woleli po świecie jeździć niż się własnym dzieckiem zajmować :-:)-:)-(
ja odpadam,mąż do łożeczka woła.
Czyżby coś przygotował z okazji tłustego czwartku?:-D:-D:-D
dobranoc.
No no no! ;-) To życzę "stosunkowo" udanej nocy! :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D

No to teraz sie witam
Wstalismy ok 9 30 Emily cala przesikana i zimna jak lod :wściekła/y::wściekła/y:
Bylismy u lekarza nadal ma zapalenie oskrzeli dostala nastepny antybiotyk to juz 3:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: krew pobrali i jest wszystko ok lekarz sie dziwi ze nic jej nie pomaga za pare dni znow do kontroli:no::no::no:

Zaliczylismy kawke oponki paczki i faworki u Ani:tak::tak::tak:
Taraz moje dziecko spi

zdrokwa dl Emily
oj chyba jednak tu antybiotyk nie pomoze:no::no:tymbardziej trzeci z rzedu....

ja dzis zjadlam 2 paczki,nie liczac moich paczkow pieczonych
a tak w ogole mje kajzerki sa dla alergikow bo sa bez melka i bez jajaek
wrzuce pozniej na kulinarny jakby ktoras miala ochote

Witam Was.
Na sam poczatek przepraszam za moja nieobecnosc ale troche sie nam narobilo przynajmniej przez te ostatnie dni :-(
wczesniej miewalismy czesto gosci... jak nie rano to w poludnie i wieczorami... :confused2:
a teraz... to juz istny koszmar...
Seweryn jest chory w poniedzialek moj m byl z nim u lekarza i ma infekcje drog oddechowych, powiekszone wezly chlonne, migdlay, czerwone gardlo, kaszel i katar... ale ten katar to jakas masakra - tak sie meczy borok - nie potrafi oddychac mimo czestego czyszczenia noska...
ale wczoraj to myslalm ze dziecko strace... jak to pisze to mi sie plakac chce na sama mysl...
polozylam Seweryna spac na wieczor - byl juz po kapaniu wypil mleko i poszedl spac - zasnal nagle slysze jak ktos sie dlawi biegne do pokoju (mielismy w tym czasie gosci) i patrze a Sewek lezy pod koldra na wznak caly czerwony, oczy to juz mu na wierch wyszly i wymiotuje na siebie no Boze...
a z tego strachu to sie koldra przykryl bo nie wiedzial jak ma reagowac wiec zaraz co zrobilam to wzielam go a nawet szarplam do siebie i kazalam mu wypluwac i uspakajalam go w tym czasie zeby nie wpadl w panike ale jemu to nie chcialo wyleciec z buzi takie to mial geste. wiec prubowalam mu to palcami odebrac... z nosa mu cieklo ale zwymiotowal co mial zwymiotowac zaraz jak juz bylo po wszystkim przytulilam go i wzielam do sibie na noc... w nocy juz o wiele spokojniej ale budzil sie czesto...
tak wiec jutro moj m pojdzie na kontrole i niech mu przepisze jakies inne lekarstwa albo zacznie go leczyc w inny sposob...
do tego zeby bylo malo ja ledwo gadam bo mnie gardlo boli, mam katar ikaszel... wszystkie miesnie mnie bola jak diabli... ale skorzystalam z okazji poki wszyscy domownicy spia i postanowilam Was odwiedzic...
Mala czuje sie dobrze ma niesamowity apetyt, nawet ladnie spi no coz moge jeszcze powiedziec:sorry:

Pozdrawiam Was wszystki

kochana wspolczuje przezyc
a ja juz od 2 dni mialam dziewczynom pisac ze Sewek chory ale zapominalam sorki
dobrze ze zwymiotowal,a soro geste to jak As pisala to flegma
a skoro ma zaatakowane migdaly to moze lepiej na kontrol to lekarza co?zeby anginy nie mial

MAMITA jak masz ten punkt 7 i 8 i jak otrzymujesz rodzinne to powinnas isc do urzedu gdzie zalatwialas rodzinne i tam powinnas sobie zalatwic ta dodatkowa kase To jest 520 zl swiadczenia rodzinnego.Tylko podobno musisz miec przyznany rodzinny bo wiem ze nie kazde ma .

widze ze wieksze juz jest

Ja zamiast tego świadczenia mam zasiłek pielęgnacyjny 153zł. Bo możesz mieć jedno albo drugie. I mam fdodatek na rehabilitację całe 60zł:szok:A ja że na wychowawczym to świadczenie mi się nie należy. I świadczenie już jest bez wzgledu na dochód chyba:tak:

to nie tak
jak dziecko ma orzeczenie to bez wzgledu na dochody dostajesz 153zl
jezei jestrodzinne to dodatkowo dodatek 60zl na rehabilitacje i albo wychowawczy albo swiadczenie pilegnacyjne te 520zl(widze ze zwiekszyli i bardzo dobrze):tak::tak::tak::tak::tak:

dobranoc

Kochna ja mowilam ze Ty to masz miesnie wyrobione
Piekny wypiek wiec nie dziwne ze smakowal
Ja dzis tez wypilam z kumpela likierku nie ma co, trzeba sie konserwowac:-D

oj mama te miesnie
na fotkach z siosry wesela widac:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ale ladne kajzerki nie?????????:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba, co Ty od swoich pączków chcesz :sorry::eek::confused::confused:;-):-)- co by nie wyszło to i tak łyżeczką się zje;-):tak::tak::-):-):happy:.

te moje kajzerki to normlanie jak kajzerki w reke i chrupiesz:-):-):-):-):-):-)

Anka no niby z mężem pogodzona ale obraził się bo dostałam @@. Wołam z łazienki "o k..." A on: "znowu bzy..nka nie będzie":szok::-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a bylas na kontroli?
na angine MUS antybiotyk 10dni,bo inaczej sie nie doleczy i wroci

Poleżałam sobie dziś, a jak m wrócił z pracy to mnie zawiózł do fryzjera i od razu mi się nastrój i samopoczucie poprawiło. :-p:-D:-D:-D
W dodatku mogłam sobie jeszcze bardziej poleżeć, bo tatuś zajął się synem - zabrał go na sanki, a później nakarmił i położył spać! :tak::tak::tak::tak:

fajnie
a jak zdrowko?

nadrobilam ale penwie juz zadnej nie ma:eek:

reklama
Do góry