reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
akaata, w Tesco są pakowane po pięć takie cienkie, jednokolorowe, bawełniane skarpetki, też bezuciskowe, wywijane. Nie drogie, choć nie pamiętam konkretnie po ile.

Dziewczynki to ja pierwszy raz na tym watku!!!
Zamowilam dzis wozek na allegro!
Tako Jumper X!!
Jest naprawde fajny!
Caly czerwony z kilkoma serduszkami!
Kosztowal 960 zl i mam nadzieje, ze bedzie warty swojej ceny.Na poczatku myslalam o Xlanderze ale wkoncu podjelam decyzje,ze Tako bedzie lepsze!

Zamieszczam fotki, oczywiscie samej gondoli i spacerowki bez dodatkowych gadzetow!

fd63cd107264.jpg

By gerardkavanagh, shot with Canon EOS 40D at 2010-02-15
7345cc8e14d0.jpg

By gerardkavanagh, shot with Canon EOS 40D at 2010-02-15

Dzis rowniez siostra kupila mi do szpitala chusteczki, szampon, oliwke Bambino na poczatek, puder do pupki Nivea, krem do brodawek Maltan, patyczki do uszu.

O Ilonka widzę, że wybrałaś ten sam co ja:-) Ja tylko będę zamawiać inny kolor - turkusowo grafitowy, myślę, że będziemy zadowolone, w sumie nasze dzieciaczki:-D

A dziewczyny doradźcie mi co do wyboru chusteczek nawilżających i oliwki dla dziecka?? bo ja myślę o Bambino. Jakie wy macie i jakie są sprawdzone??

I czego będziecie używac do pielęgnacji pępka - czy spirytus się nadal stosuje??

Wesoła spirytus jak najbardziej :-) a co do kosmetyków to kupiłam z hippa oliwkę i żel do mycia całego ciała a chusteczki nawilżone z Pampersa ale te sensitive... zobaczymy. Ważne wg mnie jest żeby nie miały żadnego dodatku np. rumianek czy coś bo mój Janek był uczulony na wszelkie dodatki tego typu.

O Ilonka widzę, że wybrałaś ten sam co ja:-) Ja tylko będę zamawiać inny kolor - turkusowo grafitowy, myślę, że będziemy zadowolone, w sumie nasze dzieciaczki:-D

A dziewczyny doradźcie mi co do wyboru chusteczek nawilżających i oliwki dla dziecka?? bo ja myślę o Bambino. Jakie wy macie i jakie są sprawdzone??

I czego będziecie używac do pielęgnacji pępka - czy spirytus się nadal stosuje??

a wiec tak:

• do pępuszka można kupić w aptece gaziki Leko są one za około 50 gr sztuka i odrazu nasączone są 70 procentowym spirytusem tak więc wyciągasz z opakowania przemywasz i wyrzucasz, to najwygodniejsza opcja , można tez kupic gaziki jałowe 5 x5 cm i spirytus 70% (ja go mialam na recepte, w szpitalu mi dali)
  • chusteczki najlepiej bez tzw. paranenów, mają je dzidziusie i happy wiec odradzam, pampersy są dobre i hipp, nivea nie sprawdzalam skladu
  • oliwka bambino co któraś sztuka mi sie trafiala taka ze brudzila na żółto ubranka i tym sposobem musialam wyrzucic szlafroczek Hani z H&M i ręczniczek z kapturkiem, były zółte smierdzace plamy ktore od niczego nei schodzily, jhonson natomiast często uczula, polecam nivea, penaten, hipp i bubchen

reklama
Do góry