reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
W Rossmanie mają też wg mnie rewelacyjne wkładki laktacyjne Babydream 30 sztuk. Te jako jedyne nie podrażniały wrażliwych sutków i piersi.

No i się nie doczekałam na kuriera. :crazy::angry:

Ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Tylko się znowu wkurzyłam :crazy:. Miałam mieć 4D, zrobił 2D i nie nagrał mi nic. Mówiłam mu, że mam płytę. A on na to, że na takim etapie ciąży to mało co widać :eek::crazy: I nie nagrał mi nic. Ani nawet zdjęcia nie druknął.
Mała waży 1,5 kg :-) Ma się dobrze. Serduszko bije 135 uderzeń.

A co do gazików Leko i spirytusu. To czemu nie kupicie tego i tego. Przetestujecie co wam się lepiej sprawdzi. Ja tak kupuję właśnie.

W Rossmanie dokupiłam dziś Lovele mleczko do prania białego.

Aaaa, przypomniało mi się, położna na szkole rodzenia mówiła, że spirytus też jest potrzebny do przemywania potówek na skórze. Więc warto kupić sobie małą małpkę spirytusu.

zastanawiam się właśnie po co mi oni na spirytus wypisywali recepte a własnciwie recepturę, bo to było do zralizowania tylko w tych aptekach gdzie sa leki recepturowe... hmm moze tam cos jeszcze bylo w skaldzie ale co??
nie pamietam bo w koncu nie zrealizowalam tej recepty bo Hania do domu wróciła ze szpitala juz z odpadnietym pepkiem to jej tylko te pozostalosci przemywalam gazikami pare dni i po klopocie

zastanawiam się właśnie po co mi oni na spirytus wypisywali recepte a własnciwie recepturę, bo to było do zralizowania tylko w tych aptekach gdzie sa leki recepturowe... hmm moze tam cos jeszcze bylo w skaldzie ale co??
Kwiatuszku, czymś musieli go rozcieńczyć, żeby nie był 100% :-D
Nasza "małpka" stoi nie skończona do dziś, bo też sam pępuszek przemywałam, a co miało odpaść to zostało w szpitalu. Więc będzie teraz jak znalazł.

Oj, jak czytam ten wątek to czasem mi żal, że niewiele mam do kupienia... Za to sobie kupię przynajmniej ładną piżamkę do karmienia, bo nie lubię koszul i jakieś porządne 2 biustonosze. Tylko muszę męża wyciągnąć w dzień, bo z dwulatką ciężko samemu oglądać :no:

A ja sobie chwaliłam zestaw spirytus+patyczki. Jeszcze miałam fajną połozną na patronażowych to jak mi pokazała jak moge wywijać tym patyczkiem to nie miało prawa być miejsca gdzie mi patyczek nie doszedł...

U nas to samo. Jak położna zaprezentowała mężowi, co można zrobić patyczkiem zamoczonym w spirycie to mu oczy na wierzch wypadły i potem zamiatał tym patyczkiem po pępuszku- nie było siły, żeby ominąć jakieś miejsce :-D.

A to kilka z naszych zakupów. Większość rzeczy mam, ale i tak się nie powstrzymałam :-D

Załączniki

• IMG_5253.jpg
    IMG_5253.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_5254.jpg
    IMG_5254.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_5255.jpg
    IMG_5255.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_5256.jpg
    IMG_5256.jpg