reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
a wiec tak:

• chusteczki najlepiej bez tzw. paranenów, mają je dzidziusie i happy wiec odradzam, pampersy są dobre i hipp, nivea nie sprawdzalam skladu

Kwiatuszek mogłabyś szkolenia z kosmetyków dziecięcych prowadzić. Ja się zgłaszam jako pierwsza słuchaczka. :-) Ja zakupiłam całą serię Nivea i okazało się,że na szczęście kremik na odparzenia, oliwka i kremik do twarzy nie mają tych parabenów,ale chusteczki i to te newborn oraz balsam je mają.

Aniez cudne ubranka. Koniecznie muszę cię pomęczyć o te bodziaki z napisem Daddy loves me more than footbal. Może dla dziewczyniki nie bardzo,ale napis strasznie mi się podoba, a że mój mąż ma za sobą karierę piłkarską to będą mu się też bardzo podobać. Gdzie je upolowałaś?

Kittek- te są z Mothercare- 15 zeta za 2 sztuki- uważam, że było warto :-D dlaczego dla dziewczynki nie bardzo??? Przecież to komunikat o tatusiu, nieprawdaż :tak:

Agnieszka Sz-r paputki to ulubiony element stroju Bartusia wg mojego Kubusia- życzy je sobie codzienie oglądać :-D

Ilona fajna furka.
My w sobotę byliśmy wybrać wózio, wyszliśmy ze sklepu zadowoleni,że wiemy co zamówimy. Zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn 3 ds, wybraliśmy kolorek, stelaż...no i zonk:eek: Okazało się,że do mojego autka stelaż fyn nie wejdzie. Ma 104cm po złożeniu, a mój bagażnik ma 97 cm szerokości. Dla porównania Jedo Bartatina ma 84cm. No i nie wiem co teraz wybrać. Koniecznie chcę wózio ze skrętnymi kółeczkami. Gondolka z Jedo jest na zdjęciu grafitowo-szaro-pomarańczowa.

Może zdecydujemy się na wózio firmy bexa, nie ma go u nas w Koszalinie,ale widziałam u koleżanki i jest bardzo zadowolona. To ten w kółeczka.

Jak tak będę się zastanawiać to do kwietnia nie wybiorę....

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 29
  • 4.jpg
    4.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 3.jpg
    3.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 26
Aniez ja się napaliłam a ty mnie szybko na ziemię sprowadziłaś:-( U nas Mothercare nie ma.... w okolicy też nie.:-( Szkoda świetne są.

A to kilka z naszych zakupów. Większość rzeczy mam, ale i tak się nie powstrzymałam :-D

Piękne ciuszki

Powiem wam że do przemywania buzi malucha to najtaniej i ponoć najlepiej wychodzi przegotowana i ostudzona woda... nie zimna tylko taka letnia...

Ja tak myłam na poczatku buźke małemu ale szybko przeszłam na wodę z wanienki:-D:-D

A co do gazików Leko i spirytusu. To czemu nie kupicie tego i tego. Przetestujecie co wam się lepiej sprawdzi. Ja tak kupuję właśnie.

W Rossmanie dokupiłam dziś Lovele mleczko do prania białego.

Ja tez miałam i to i to . spiryt w domu a waciki gotowe jak gdzies szłam ale jednak wolałam spiryt

Aaaa, przypomniało mi się, położna na szkole rodzenia mówiła, że spirytus też jest potrzebny do przemywania potówek na skórze. Więc warto kupić sobie małą małpkę spirytusu.

Szczerze dziwne troszkę jak dla mnie bo zawsze nam położna powtarzała żeby uważac nawet przy przemywaniu pępka żeby nie jeździć tym spirytem po skórze bo taki maluszek ma bardzo cieniutką skóre , a tu potówki każą przemywać . co szkoła inna teoria

a mi w aptece powiedzieli, że mam iść na stoisko monopolowe, kupić zwykły spirytus i rozcieńczyć z wodą 3:1, bo oni takimi rzeczami nie handlują :-D

Ja tak zrobiłam:-D a reszte wg zaleceń połoznych miał wypić mąż:-D:-D

By gerardkavanagh, shot with Canon EOS 40D at 2010-02-15

Dzis rowniez siostra kupila mi do szpitala chusteczki, szampon, oliwke Bambino na poczatek, puder do pupki Nivea, krem do brodawek Maltan, patyczki do uszu.

Oliwka bambino strasznie się lepi ale co kto lubi

A ja się wczoraj naczytałam o tym pakowaniu rzeczy do szpitala i śniło mi się później, że mam dwie olbrzymie torby a M. gdzieś w delegacji i nie wiem, którą torbę mam wziąć, a obu nie uniosę:-D

Ja dzis kupilam jedna butelke,smoczki wymienne,smoczki uspokajace,termometr do wanienki,dwie grzechotki:-).
Po wozek pojade pod koniec marca do kolezanki,bede miec uzywany ale w bardzo dobrym stanie za jedyne 150€:-)

reklama
Ja dzis kupilam jedna butelke,smoczki wymienne,smoczki uspokajace,termometr do wanienki,dwie grzechotki:-).
Po wozek pojade pod koniec marca do kolezanki,bede miec uzywany ale w bardzo dobrym stanie za jedyne 150€:-)

To zakupy udane. A znalazłaś jakieś kosmetyki, które zamierzasz kupić?

Do góry