reklama
Przy przewijaniu dziecka przemywamy pupe nasaczonymi chusteczkami, ale u dziewczynek trzeba chyba tam tak jakos dokladniej umyc... w sensie dziewczynka ma wiecej faldek
czy tam wszystko-wszystko myje sie tymi chusteczkami??

magda1978
Fanka BB :)
Ja przy Oli bardzo długo nie używałam wilgotnych chusteczek tylko myłam wacikiem i przegotowaną wodą, ale to dlatego, że długo miała odparzoną pupę. To mycie wodą tak mi weszło w krew, że potem długo nie mogłam się do chusteczek przyzwyczaić.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
a ja dokupiłam jeszcze dziś Tymkowi body na krótki i pajacyki, obiecuje sobie ze to już ostatni zakup 
PROMOCJA Carters Prześliczny 3-pak body 0-3 m-ce (910538139) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczny 7 pack Body z Papugą 3-6 m-cy NOWE (916780596) - Aukcje internetowe Allegro
GEORGE 3 pack Pajacy Śpioszki 3-6 m-cy NOWE (924153650) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA Carters Prześliczny 3-pak body 0-3 m-ce (910538139) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczny 7 pack Body z Papugą 3-6 m-cy NOWE (916780596) - Aukcje internetowe Allegro
GEORGE 3 pack Pajacy Śpioszki 3-6 m-cy NOWE (924153650) - Aukcje internetowe Allegro
Z chusteczek szybko zrezygnowałam ze względów ekonomicznych - niby nie drogie, a idą jak woda. Tylko na wyjścia z domu zabierałam. Dopiero jak Marysia zaczęła jeść stałe pokarmy, czyli przestała robić 5-8 płynnych kupek dziennie, to wróciłam do tego wynalazku. A tak to była ciepła woda...
Lista do szpitala wypasiona ma maxa. U mnie dla dziecka wystarczyły chusteczki, pieluchy i smoczek (bo i tak dawali dzieciom, jak się swojego nie zostawiło) oraz ubranko na wyjście, więc teraz też więcej nie zabieram, najwyżej mąż dowiezie, a dla siebie - kto co lubi :-)
Lista do szpitala wypasiona ma maxa. U mnie dla dziecka wystarczyły chusteczki, pieluchy i smoczek (bo i tak dawali dzieciom, jak się swojego nie zostawiło) oraz ubranko na wyjście, więc teraz też więcej nie zabieram, najwyżej mąż dowiezie, a dla siebie - kto co lubi :-)
e.salamandra
Mama pełną parą
nie dziwię się, że się skusiłaś :-) Śliczne rzeczy ma ta allegrowiczka..a ja dokupiłam jeszcze dziś Tymkowi body na krótki i pajacyki, obiecuje sobie ze to już ostatni zakup
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
i bardzo tanio a wsylka 9 zlnie dziwię się, że się skusiłaś :-) Śliczne rzeczy ma ta allegrowiczka..
aniez
a ja dokupiłam jeszcze dziś Tymkowi body na krótki i pajacyki, obiecuje sobie ze to już ostatni zakup
Taaaak ostatni powiadasz... jakoś nie wierzę

basia0412
o dzieki nie wiedzialam w takim razie czym myc nowordka?
kupi jakis zel do kapieli dostepny w sklepie!
Ilonka w aptece do kąpieli noworodka dostaniesz Oillatum lub Emolium:-)
reklama
Przy przewijaniu dziecka przemywamy pupe nasaczonymi chusteczkami, ale u dziewczynek trzeba chyba tam tak jakos dokladniej umyc... w sensie dziewczynka ma wiecej faldekczy tam wszystko-wszystko myje sie tymi chusteczkami??
Mam koleżankę tutaj na wrzesniówkach która ostatnio miała problem z córcią . OkazAŁo się że małej zrastają się wewnętrzene wargo sromowe , podobno to wcale nie taka rzadka przypadłość . Była na zabiegu ale mniejsza z tym i miała właśnie rozmowe na temat pielegnacji dziewczynek . Jako że zainteresowana jestem tematem słuchałam uważnie . lekarka radziła przede wszystkim stosować kremy tłuste a nie wysuszające czyli raczej linomag , bephanten itp, i o ile u chłopców nie ma np. potrzeba rano podmywania można umyć wsio chusteczkami to dziewczynki się podmywać powinno . I nawet jak nie ma żadnych odparzeń to dopóki dziecko jest w pieluchach to właśnie smarować chociaż dwa razy dziennie czymś tłustym .
Podziel się: