reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Monia, a dlaczego pozowlilam Mateuszkowi grzebac w ksiedza rzeczach?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:tak mnie to zastanowilo, bo ja bym Julitce nie pozwolila dotykac:no:.
po drugie, ciekawe po co ksiedzu gazety i slodyczne w konfesjonale, przeciez nie am kiedy z tego skorzystac:szok:
Donkat to nie tak że ja mu pozwoliłam grzebac w księdza rzeczach:no:ja go tylko posadziłam na te okienko a on odrazu wsadził tam rękę(
do tych gazet) i wyjął te princ polo które ja odrazu odłożyłam a Mateusza tam już nie posadziłam:no:a ksiądz ma cukrzyce i dlatego te słodkości tam trzyma;-)

Aneta,Nuśka zdrówka dla dzieciaczków aby szybciutko zdrowiały:tak:

reklama
Donkat to nie tak że ja mu pozwoliłam grzebac w księdza rzeczach:no:ja go tylko posadziłam na te okienko a on odrazu wsadził tam rękę(
do tych gazet) i wyjął te princ polo które ja odrazu odłożyłam a Mateusza tam już nie posadziłam:no:a ksiądz ma cukrzyce i dlatego te słodkości tam trzyma;-)

przepraszam, inaczej sobie to wyobrazilam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

troche sie zbulwersowalam, choc P uwaza, ze nie mam powodu: siostrzenica P urodzila coreczke i wybrala dla nie imie : JULIA:angry::angry::angry::angry:
jakby innych imion nie bylo. wiem, ze sie rozni od :JULITA, ale przeciez sa takie podobne. ja nieraz wolam na Julitke: Jula, gdy jestem zla.
tym bardziej, ze mieszkamy niedaleko, czesto sie widujemy, wiec juz widze jaki bedzie dla dzieci i doroslych ambaras z woalniem dwoch gwiazd:crazy:

chyba sie cisnienie zmienia, bo slonka jzu nie ma i mnie glowa zaczyna bolec:crazy:

Agulka, chodz pobajdurzymy troche, bo ja tez nie pisze rewelacji;-):-)

troche sie zbulwersowalam, choc P uwaza, ze nie mam powodu: siostrzenica P urodzila coreczke i wybrala dla nie imie : JULIA:angry::angry::angry::angry:
jakby innych imion nie bylo. wiem, ze sie rozni od :JULITA, ale przeciez sa takie podobne. ja nieraz wolam na Julitke: Jula, gdy jestem zla.
tym bardziej, ze mieszkamy niedaleko, czesto sie widujemy, wiec juz widze jaki bedzie dla dzieci i doroslych ambaras z woalniem dwoch gwiazd:crazy:
wiem coś o tym bo u nas była też taka sytuacja.ja miałam juz Olę a brat z bratową nazwali swoją córcię Olivia:sorry:ja na początku też mówiłam że to 2 odrębne imienia ale teraz widzę że częśto się mylą i mówic wołają zamiast Olivia to Ola bo mylą im się te 2 imiona:eek:

Chałupka ogarnięta obiadek gotowy wiec mam wolne:tak: Mała śpi już od dwóch godzin i bardzo się cieszę bo sen to ponoć najlepsze lekarstwo:tak: no i może ze dwa razy zakaszlała także mam nadzieję że jakoś to będzie:sorry:

myślę że mucosolwan bedzie odpowiedni, albo po prostu syrop z cebuli.... a siostra niepoważna, tak czasme sie zastanawiam czy ona jest normalna ( sorrki) :eek::oo2:
ja też się nad tym czasem zastanawiam:confused2:

Aneta i Eurespal albo Pulmeo jak masz,bo to na rozszezenie oskrzeli
Właśnie dałam jej eurespal a innych syropów nie dawałam M kupił w aptece jeszcze rutinace junior i jej zapodałam:tak:

witam w klubie a co do kaszlu to coś musi być w powietrzu jak byłam z młodym u lekarza to w poczekalni wszystkie dzieci z takim samym kaszlem aż pani z rejestracji powiedziała "a co wy z jednego przedszkola jesteście???"
Niestety u młodego poszło na płucka niestety mam nadzieję że Natalka da sobie z tym radę sama.Co do leków to faktycznie tak jak pisze Justyna Pulmeo albo Eurespal skład mają ten sam tylko jak nie masz w domu to w aptece nie kupisz bo to jest tylko na receptę co do syropku my dostaliśmy flavamed

Edit

A co do młodego to mi się wydaje ze to moja wina bo szwagierki młoda była chora i ona mi powiedziała że już jest ok więc do nich poszliśmy ale niestety okazało się że młoda nadal brzydko kaszle a ja zamiast zabrać się do domu to już zostałam bo ponoć lekarz powiedział że u małej jest już dobrze a kaszel w końcu przejdzie a tu trzy dni później młody z takim samym kaszlem tylko u niego poszło już dalej

Eurespal na szczęście mam w domu bo to podstawa w mojej apteczce;-) ja też mam do siebie żal bo było się zabrać z młodą w tą nieszczęssną niedziele do domu a nie łudzić sie że a nóż się uda:wściekła/y: tylko wiedziałam że byłby ryk bo ona strasznie się cieszyła że idzie do szymusia:tak:

Donkat ja na Twoim miejscu też byłabym zła:crazy:

Dotarłam.

Witam.
Dziś stwierdziłam, że moje życie jest nudne, monotonne i nie ma o czym pisać........... a o budowie Wam nie będę smęciła................ więc czytam tylko............

Adaś w ta niedziele pierwszy raz od ponad 3 m-cy był w Kosciele i bardzo był grzeczny..... przydał mu się ten odwyk
Agulka, rozumiem doskonale i dlatego mało się udzielam:-(

Ja postanowiłam sobie, że przez te 40 dni wprowadze ćwiczenia A6W :rofl2: zaczełam już dziś. Jutro dwie serie.
Po ciaży z Damianem wytrzymałam chyba1,5 tygodnia:zawstydzona/y: ale efekty już były.
Widzisz, Donkat, złość złością ale imię Julia jest na topie w dzisiejszych czasach- bynajmniej w naszych rejonach.

reklama
no to tym bardziej by wzieli jakies mniej oklepane:crazy:
Najwyraźniej nie chcieli być oryginalni;-)
A propos papierosów- moja tesciówka po 30 latach palenia i to prawie już 2 paczek dziennie ( czasem wieczorem zaczynała 3:szok:) drugi tydzień nie pali:szok::szok::szok::szok: Zawzięła sie kobieta i na prawdę wychodzi jej to na plus. Co prawda cherla niesamowicie:szok: ( niby się organizm oczyszcza). ale zaczęła normalnie jesć i nie ma w mieszkaniu smrodu papierocha- uffffffffffff:rofl2:

Do góry