reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Z małą jednak gorzej:-( obudziłą się z temperaturą 38.6 i jak zaczęła płakać to aż jej w oskrzelach grało:-( zawołałam już prywatnie lekarza ma być koło 17 bo boję się co będzie jutro a ja jak zwykle w takich sytuacjach do pracy:wściekła/y: teraz leży w łóżku i ogląda bajkę zjadła raptem 7 łyżeczek barszczyku i skubnęła trochę rybki po grecku naszczęście pije:tak: martwię się że to jakieś dziadostwo i nie obędzie się bez antybiotyku:-(
Anetasa, grunt to szybko działać; zdrówka dla malusiej.

reklama
Dużo zdrówka dla dzieciaczki. Biedaki nasze :-:)-:)-(

Wczoraj kupiłam Maciusiowi taki film (a raczej serial) Filmweb.pl - łeb pełen filmów! i jest zachwycony. Cały czas pyta: co to? Kosztuje 7 zł i składa się z 13 króciutkich opowiastek. Przykłady:
YouTube- minuscule The fight for the lollipop
YouTube- Minuscule hyperactiv ladybug
Puscilam to niunce i normalnie hipnoza.A jak zobaczyla lollypoopa to juz szal byl:-D

troche sie zbulwersowalam, choc P uwaza, ze nie mam powodu: siostrzenica P urodzila coreczke i wybrala dla nie imie : JULIA:angry::angry::angry::angry:
jakby innych imion nie bylo. wiem, ze sie rozni od :JULITA, ale przeciez sa takie podobne. ja nieraz wolam na Julitke: Jula, gdy jestem zla.
tym bardziej, ze mieszkamy niedaleko, czesto sie widujemy, wiec juz widze jaki bedzie dla dzieci i doroslych ambaras z woalniem dwoch gwiazd:crazy:
Mysle ze nie masz sie czym przejmowac po pierwsze imiona sa rozne a po drugie Julia to teraz bardzo popularne imie a moze oni sobie od dawna o takim imieniu marzyli.
W grupie Angeliny jest jeszcze jedna Angelina i panie na obydwie wolaja Angel:-)

Z małą jednak gorzej:-( obudziłą się z temperaturą 38.6 i jak zaczęła płakać to aż jej w oskrzelach grało:-( zawołałam już prywatnie lekarza ma być koło 17 bo boję się co będzie jutro a ja jak zwykle w takich sytuacjach do pracy:wściekła/y: teraz leży w łóżku i ogląda bajkę zjadła raptem 7 łyżeczek barszczyku i skubnęła trochę rybki po grecku naszczęście pije:tak: martwię się że to jakieś dziadostwo i nie obędzie się bez antybiotyku:-(
Bidulka mala.Wysylam do Was dobre fluidy zeby wszystko bylo dobrze:tak:

Na spotkanie polskim mam nie dotarlismy bo Fabian dostal zatwardzenie:sorry:

Aneta trzymam kciuki za młodą pisz szybo co mówiła pani doktor

a mój młody wczoraj ładnie jadł a dzisiaj stwierdził że nie chce obiadu i już ni eto nie jak zgłodnieje to przyjdzie:sorry:

No i jesteśmy po wizycie i niestety antybiotyk:-( co prawda osłuchowo jest ok ale gardło jest paskudne i katar spływa młodej do środka przez to wydaje się że mała go niby nie ma. Pani doktor powiedziała że można by zaryzykować i spróbować bez antybiotyku ale na 90% jest przekonana że w poniedziałek byśmy wylądowały u lekarza i do tego czasu pewnie by już poszło na oskrzela:sorry: więc lepiej nie ryzykować:no: na szczęście dzięki temu że mała bardzo ładnie przyjmujue leki dała nam jakiś łagodny antybiotyk który mamy podawać 3 razy dziennie więc chociaż tyle dobrze;-)

Aneta dużo zdrówka dla małej może i dobrze że wzięłaś wizytę teraz bo do poniedziałku faktycznie mogłoby być gorzej i jeszcze ta temperatura a tak to do poniedziałku będzie duża poprawa,

młody właśnie zgłodniał i je obiad z tatą (bo tata dopiero wrócił z pracy ) :sorry:
Edit młody chce dokładkę ponoć z tatą lepiej smakuje bo z mamą nie:rofl2::confused2:

Ostatnia edycja:
Dużo zdrówka dla dzieciaczki. Biedaki nasze :-:)-:)-(

Wczoraj kupiłam Maciusiowi taki film (a raczej serial) Filmweb.pl - łeb pełen filmów! i jest zachwycony. Cały czas pyta: co to? Kosztuje 7 zł i składa się z 13 króciutkich opowiastek. Przykłady:
YouTube- minuscule The fight for the lollipop
YouTube- Minuscule hyperactiv ladybug
Pokazywałam młodemu na youTube te z pająkiem i jest zachwycony ledwo go odciągnęłam od monitora bo było "włącz mi pającka" a co on robi? A gdzie idzie? co teraz będzie? itd

młody właśnie zgłodniał i je obiad z tatą (bo tata dopiero wrócił z pracy ) :sorry:
Edit młody chce dokładkę ponoć z tatą lepiej smakuje bo z mamą nie:rofl2::confused2:
Mateuszowi tez lepiej z tata smakuje wszystko:sorry:

Aneta kuruj iskierke, kuruj! Mateusz cos pokaszluje i kicha. Mam nadzieje,ze tylko tyle,bo Mikolaj byl od czwartku do niedzieli,a jak bylismy w sobote w miescie to S kupowal Mucosolvan,bo tesciowa chciala,ale nie dostalam odpowiedzi dla kogo. Okazalo sie,ze dla MIkolaja, a w niedziele mial goraczke,a ten moj debil lazil tam namietnie z Mateuszem. Tesciowa tez idiotka,ze nie odeslala ich. Ale jak mlody jest chory to zawsze moja wina:wściekła/y:

Mi sie bardzo podobaja wlasnie te krysztaly Swarovskiego i upatrzylam sobie kolejne kolczyki:sorry: sa piekne

Śliczne kolczyki :tak:
R mi zakupił takie :-D

Witam się i ja ale dzisiaj zła:crazy: bo Tuśka chora:wściekła/y: w niedziele byliśmy u mojej siostry i pytałam czy Szymek zdrowy powiedziała że tak przychodzimy a on kaszle smarka i ma chrype:-( jak wyszliśmy powiedziałam M że czekamy 3 dni i zobaczymy czy coś się wykluje wczoraj zaczeła lekko pokasływać myślałam że może się jednak uda ale nie ma tak dobrze dziś wstała już z temperatura i kaszle paskudnie tak mokro i zastanawiam się jaki jej syrop na ten kaszel zapodać:eek: czy mucosolwan żeby rozrzedzał czy coś przeciwkaszlowego:sorry: narazie nie idę do lekarza spróbuje podomowemu ją leczyć w najgorszym wypadku w wekend albo pojadę do szpitala albo zabule za prywatną wizytę:sorry:

Anetko no szkoda małej :-( siostra bez rozumu!!!!! :wściekła/y: Ja również polecam klasyke tzn Flegamine :rofl2:

nie weim, czemu akurat wszystkie dopadlo wczoraj, ale ja tez sie musialam wieczorem wyzalic P przez telefon:-:)-(
chce isc do praaaacy!!!!!!!!!!!!!!!szkoda, ze mnie nikt nie chce przyjac:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Oj czuje to sami :-( też bardzo chciałabym iść do pracy :-( a najlepiej to wrócić do poprzedniej :-:)-:)-( czemu mnie nie chcę przecież jestem taka fajna :-p:eek:

troche sie zbulwersowalam, choc P uwaza, ze nie mam powodu: siostrzenica P urodzila coreczke i wybrala dla nie imie : JULIA:angry::angry::angry::angry:
jakby innych imion nie bylo. wiem, ze sie rozni od :JULITA, ale przeciez sa takie podobne. ja nieraz wolam na Julitke: Jula, gdy jestem zla.
tym bardziej, ze mieszkamy niedaleko, czesto sie widujemy, wiec juz widze jaki bedzie dla dzieci i doroslych ambaras z woalniem dwoch gwiazd:crazy:

Donkat czepiasz się :rofl2::laugh2: a tak serio to również była w podobnej sytuacji bo moja dobra znajoma kiedy urodziła córke dała jej na imie tak jak ja zawsze chciałam tzn Julia :sorry: ja jeszcze wtedy byłam przed ślubem, ale już żałowałam, że jej kiedyś mówiłam o tym imieniu :crazy:

Chałupka ogarnięta obiadek gotowy wiec mam wolne:tak: Mała śpi już od dwóch godzin i bardzo się cieszę bo sen to ponoć najlepsze lekarstwo:tak: no i może ze dwa razy zakaszlała także mam nadzieję że jakoś to będzie:sorry:

Wiesz coś w tym jest :rofl2: te wczorajsze Nasze humory i dzisiejsze zaspane dzieci. Kuba spał kiedy byliśmy u mamy od 11.30 do 15!!!:szok: Ależ byłam w szoku, ale jaka szczęśliwa :laugh2:

Po ciaży z Damianem wytrzymałam chyba1,5 tygodnia:zawstydzona/y: ale efekty już były.

Wiesz co chyba głupia sugestia, ale ja również troszku widzę efekty :eek::eek::eek: hmm po jednym dniu :eek::eek::eek: ale to pewnie mięśnie, które się obudziły

:-:)-:)-(

No i jesteśmy po wizycie i niestety antybiotyk:-( co prawda osłuchowo jest ok ale gardło jest paskudne i katar spływa młodej do środka przez to wydaje się że mała go niby nie ma. Pani doktor powiedziała że można by zaryzykować i spróbować bez antybiotyku ale na 90% jest przekonana że w poniedziałek byśmy wylądowały u lekarza i do tego czasu pewnie by już poszło na oskrzela:sorry: więc lepiej nie ryzykować:no: na szczęście dzięki temu że mała bardzo ładnie przyjmujue leki dała nam jakiś łagodny antybiotyk który mamy podawać 3 razy dziennie więc chociaż tyle dobrze;-)

Szkoda, że musiał być antybiotyk, ale dobrze, że tak szybko zareagowałaś :tak: oby do poniedziałku przeszło.

Dziewczyny to podbicie to Wasza sprawka????:confused2::-D

reklama
Do góry