A
AnOoLa88
Gość
czasem trzeba sie pokłócić bo to godzenie pozniej jest przyjemneNo to milutko Aniu zycze Wam szczescia no i zebyscie sie nie klocili![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czasem trzeba sie pokłócić bo to godzenie pozniej jest przyjemneNo to milutko Aniu zycze Wam szczescia no i zebyscie sie nie klocili![]()
Dziewczynki co Wy o tym myślicie, bo....
od paru dni Malutka wkłada sobie całe piąstki do buzi (nie z głodu, na pewno), od wczoraj jak ma lalę Zuzię to i jej nóżka powędrowała do buzi Małej, Mała też obśliniła kapelusik laleczki. W ogóle ostatnio jakby się ślini troszkę.
Na dolnej szczęce w jej pysi ujrzałam kreskę białą, 'igiełkę', ale ona nie jest przebita, jest tylko widoczna. To początek narodzin ząbka??
Niestety nie mam doświadczenia ząbkowania, nie pamiętam w ogóle jak było u moich bratanków bo to szmat czasu temu, więc może mnie któraś oświeci.
Na pewno jak się wyrżnie to będę wiedziała, że to TO
Tak w ogóle Moja Córa mówi 'ge', 'ga', 'aga' i to słynne 'ejo ejo'![]()
moge sie pochwalić moge?![]()
20 marca bierzemy ŚlubNARESZCIE!!
moze to jakies uczulenie na pieluszke??Dziewczyny wiecie co mojego malegodzis mocno wysypalo:-(ma takie krostki nad siusiakiem,na udach,nogach i recach:-(najgorzej to wyglada pod pieluszka:-(normalnie jest tam caly czerwony:-(smaruje mu sudokremem,bepanthenem,pudrem i nic nie pomaga:-(odparzenie to chyba nie jest bo to sa krosteczki takie jakby z woda w srodku:-(co robic?Do dermatologa to ciezko sie dostac na NFZ a prywatnie to sama nie wim gdzie:-(tam gdzie maz byl to nie chce bo to glupawy facet:-(
...no gratulacje ! my sie jakos zebrac do tego tematu nie mozemy...moj chce koscielny a mi jakos specjalnie nie zalezy i tak sie jakos odwleka...moge sie pochwalić moge?![]()
Moja Psióła daje te czopki dziecku codziennie.. Ale ja osobiście bym nie dawała.. Szczególnie jak nie ma potrzeby.
Dziewczynki co Wy o tym myślicie, bo....
od paru dni Malutka wkłada sobie całe piąstki do buzi (nie z głodu, na pewno), od wczoraj jak ma lalę Zuzię to i jej nóżka powędrowała do buzi Małej, Mała też obśliniła kapelusik laleczki. W ogóle ostatnio jakby się ślini troszkę.
Na dolnej szczęce w jej pysi ujrzałam kreskę białą, 'igiełkę', ale ona nie jest przebita, jest tylko widoczna. To początek narodzin ząbka??
Niestety nie mam doświadczenia ząbkowania, nie pamiętam w ogóle jak było u moich bratanków bo to szmat czasu temu, więc może mnie któraś oświeci.
Na pewno jak się wyrżnie to będę wiedziała, że to TO
Tak w ogóle Moja Córa mówi 'ge', 'ga', 'aga' i to słynne 'ejo ejo'![]()
wlasnie tk opisala mi zabkowanie Julii Wojtysiowa:-)
wiec moze to to:-)
ale z drugiej strony moj tez sie slini i wkladapiastki do buzi...
i wiem ze jak dziecko sie kapnie zema rece to wlasnie pcha je do buzki..
bo dziecko ma najczulsze usta i tak wlasnie wkladajac do buzi probuje poznawac ksztalty i struktury..na zkole pampersa o tym mowili:-)
a my znow ciezka nocka po masakrycznej klotni z mezem jak zwykle nic nie pomogl w nocy nawet nie zapalil lampki nocnej ktora jest po ego stronie lozka...
ja sie ku..a tu wykoncze!! jak sie nie wyprowadzimy to sie rozwiedziemy...
mozemy juz w ten weekend ale on przeciaga do nastepnego...nie wiem po co...![]()
Masz szczescie ze masz takie dwa skarby;-)no i ty masz fajnie bo Patryk tez moze przypilnowac Filolkaa moja Julcia to by mogla mu na zlosc jeszcze zrobic
![]()
No jestem w szoku. Daniel znowu zasnął o 20:30, obudził się o 2:45 a później o 6:15zasnął po jakiejś godzinie i spał do 9:20. Ależ jestem wyspana
![]()
no tak, jabłuszko można podawać od 4 m-ca, a czwarty miesiąc zacznie Rysio juz za 3 tyg;-)
Tylko pamiętaj ze sok ma być klarowany, bez cukru albo ze słoiczka;-)
Dziewczyny wiecie co mojego malegodzis mocno wysypalo:-(ma takie krostki nad siusiakiem,na udach,nogach i recach:-(najgorzej to wyglada pod pieluszka:-(normalnie jest tam caly czerwony:-(smaruje mu sudokremem,bepanthenem,pudrem i nic nie pomaga:-(odparzenie to chyba nie jest bo to sa krosteczki takie jakby z woda w srodku:-(co robic?Do dermatologa to ciezko sie dostac na NFZ a prywatnie to sama nie wim gdzie:-(tam gdzie maz byl to nie chce bo to glupawy facet:-(
A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)
no i corcia zaczepiala 2 starszych kolegow od siebie!
a oni sie jej bali!! ahahaha
A my z samego rana bylismy na USG bioderek.... udało nam sie byc drugimi w kolejce:-) normalnie nie moglam w to uwierzyc!
lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale moze byc lepiej ze ten jej rozkrok jak podgiął nożki jest troszkę nie do końca i że on by po pieluszkwał na anszym miejscu mała przez 6 tyg! tak wiec zaczynamy pieluszkowanie i za 6tyg do kontroli..ale na usg jak oglądał stawy to mówił ze jest ok...:-)
no i corcia zaczepiala 2 starszych kolegow od siebie!
a oni sie jej bali!! ahahaha
o nie ladnie taka z niej flirciara ?nu nu nu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!