reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ale mało piszecie ,dziewczyny ja was nie poznaję:-D Dorotka fajnie będziecie mieli ZOO i wyjscie we dwójke ,cosik milej w waszym zwiazku:tak:
A ja sprzedałam dziś albę Klaudii zarobiłam całe 40 zł.,ale cieszę sie ,bo w szafie więcej miejsca ,a kaska piechotą nie chodzi:tak:
Krupnik wyszedł pyszny ,muszę częściej robić ,dziś m nie lubie wiec i skrupułów brak:-D
laski co was na sprzątanie tak wzieło:szok:
Dowikla kosmicznie drogie to przedszkole wiec lepiej zapisz je do zwykłego i poczekaj :tak:
MH dzieci sie rozwijają w przedszkolu i "dorośleja"uważam to za zasadniczy etap rozwoju kazdego dziecka,mój m nie chodził do przedszkola i takie tego skutki:-D:rofl2:

reklama
MALINUS
No drogo ,drogo:no:Niby na drugie dziecko jest 25 % znizki ale to i tak za duzo mi troche wychodzi:no:
Tym bardziej ze na razie nie mam zadnej pracy na oku

U ans tez takie roztopy ze ja nawet dzisiaj wozkiem nie wyjezdzalam:no::no::no:Planowalam go wyprac i wyszorowac ale wstawilam pranie a nie wsadzilam do prali wozka,baaa nawet go nei rozebralam;-):-D:-D:-D

Ja robie dzisiaj mega szybki obiad bo puree z paczki,szpinak i jaja sadzone:-p;-)
Na jutro ugotuje jakas zupke -chyba;-)

Ja umyłam tylko podłogę. Zuza co chwile się budzi. Nawet kawy nie zrobiłam. Teściowa telenowele ogląda za głośno:wściekła/y:
Dowikla drogie to przedszkole:szok:
MH fajnie że zapisy przez internet, u nas oczywiście jeszcze nie ma takich udogodnień:sorry:
Malinka to już mieszkanko "wylizałaś". Ja ym musiała drzwi pomyć:-(O prasowaniu ie wspomnę:eek:

Ja bylam z mlodymi na dworze ale nie cala godzinke bo mi caly czas po kaluzach biegali:no::no::no:
Pozniej posprzatalam sobei cala chatke i polozylam mlode:tak::tak::tak:
Tearz zajadam jablucho i popijam capucinko:-)

MH
Ja tez bylam chyba z tydzien temu w takim przedszkolu co jest ulice dalej niz moja:-)W grupie trzylatkow sa wolne miejsca ale jest to prywatne przedszkole i kosztuje 550 zł miesiecznie za jedno dziecko a do tego 450 zł wpisowe:no:Jakbym sie zdecydowala to praktycznie od jutra moga isc ale to troche duzo kasy jak dla mnie:no::no::no:A poza tym to nei wiem czy One by tak chetnie tam byly i czy by inne dzieciaki Ich nie staranowaly hehe

No troche duzo. A propo przedszkoli to ja w marcu ide Oliwke zapisac do 2 .Odpowiednich do jej wieku I zobaczymy czy sie dostanie.Nie wiem czy wogole ona pojdzie do takiego przedszkola od wrzenisa bo nie wiem czy ja wroce do pracy czy nie bo to zalezec bedzie od tego czy przyznaja mi ta cala kase jak zalatwie sobie to orzeczenie o niepelnosprawnosci.Ale zapisy sa w marcu a ja sie pozniej we wrezsniu nie chce obudzic ze kasy nie dostaniemy i ja do pracy jakies musze isc a nie ma gdzie Oliwki zostawic.Najwyzej sie zrezygnuje i niunia zostanie w domu :-). Jesli udaloby mi sie z ta kasa od panstwa to jak bedzie miala 4 latka to postaram sie ja dac do przedkoszla ale tylko na kilka godzin cyba 4 godziny bo wtedy takie cos jest bezplatne.No ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli chodzi o papierosy to G kiedys na poczatku naszej znajomosci przestal palic i nie palil z jakies 4 lata ale od ponad roku alo i dluzej zas pali :-(. Moja mama i Jasiu tez pala ale oni nie chca przestac palic Im jest dobrze tak jak jest :-(. MAMITA ech te cale zalatwianie.Ale Ty silmna babka jestes i nie dasz sobie w trabe dmuchac :-). Ja dzwonilam dzis do endokrynologoa to powiedziala mi ze ona mi tego nie wypelni ,ze to najlepiej jak wypelni nasz lekarz prowadzacy.Noz kurna mac my nie mamy jeszcze lekarza prowadzacego_Ona jest zagranica .Ale jej chodzilo o to ze mamy zagadac ta babke jak uda nam sie z ta wizyta w marcu.No wiec bede uderalam w marcu Mam nadzieje ze sie uda :-). Ide ziemniaczki obrac .Oliwka jeszcze spi.

MADZIULKA
U mnei na osiedlu sa same prywatne:no::no::no:Jest jedno panstwowe ale takie popoludniowe od 13 do 18 i tam jest jedna grupa w ktorej sa dzieci w wieku od 3 do 5 lat:confused2::no:

A krupniczek to bym sobei zjadla mniam,mniam:tak::tak::tak:Ale pamietam ze ostatni raz jadlam w ciazy i to na poczatku;-)A tak lapczywie go jadlam bo bylam mega glodna i skutki tego byly baaardzo oplakane:no::no:Nie opuszczalam kibelka przez cala noc:no::no::no:

DOROTA
Zapisac mozesz i wtedy juz masz pewne miejsce a w razie czego zawsze mozesz zrezygnowac:tak::tak::tak:
WIKI
Ja wlasnei skonczylam kawke:-p:-D

Dorota Oliwka ci chyba teraz w dzień lepiej sypia:tak:za to mój Antocha to ucina drzemki po 30-40 minut i mu starczy:sorry:dziś tez spał 40 minut:eek:
Dowikla fajnie mieć blisko przedszkole ale cena powala w u ciebie razy 2:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

MALINKA Oliwka odziwo od poniedziaku w dzien spi po 2 lub 2.5 godziny.Teraz juz spi dzis 2 godziny :-).No i w nocy odkad spi w normalnym lozku tez sa lepsze nocki choc jeszcze ze 2 razy sie obudzi. DOWIKLA ja robie jeszcze szybszy obiad :-). Od wczoraj ogorkowa.Do tego my ziemniaki i sledz .Wiec tylko ziemniaki do ugotowania a Oliwka zje morszuka ale to tez jest sekunda roboty :-)

reklama
Witajcie dziewczynki :-) Ktoś kawki sie ze mną napije
Ja zaraz zrobię sobie;-)

Dorotka niech Ci chociaz endokrynolog da zaświadczenie jakieś odnośnie stwierdzonej choroby.
Dowikla otwórz swoje przdszkole;-) doświadczenie masz, a kaska niezła:tak: trójka, czwóra dzieci dodatkowo co to za wyzwanie dla Ciebie:-D

Do góry