reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Geperty jak mnie strzyknęło w plecach ostatnio i unieruchomiło na 3 dni to się smarowałam maścią rozgrzewająco, stosowałam termofor i trochę pomigło!
Jednak w przychodni nie chcieli mi dac zastrzyku na rozluxnienie, ale podobno maśc wolno było stosowac - naproksen. Ale termofor dawał ulgę więc polecam. W spółczuję Ci bo wiem co to za ból. Może to nie korzonki tylko mięsień zastygł i nie chce puścić:-( duzo leż i się wygrzewaj !

Aishika - fajnie ze już jestes w domku, Ty tez się nie forsuj i odpoczywaj ile mozesz.

Kurcze widzę ze z naszego forum sie robi "inwalidowao" bo większośc zaniemogła. Może przyjdzie niedługo wiosna i jak się cieplej zrobi to humory i zdrówko będzie bardziej nam dopisywać!!

Ja standardowo w pracy od 7:30! No ale jeszczę kilka tygodnio i spadam na l4 bo nie stres zje niedługo!!:tak:

reklama
geperty - bardzo Ci współczuję, ale niestety nie wiem jak Ci pomóc. Na szczęćsie nnigdy mnie ta dolegliwość nie dopadłą. Jedyne co moge Ci polecić, to smarowanie czyms rozgrzewającym i wygrzewanie się. To podobno pomaga.:tak:

Ja też się witam :)
W końcu się wyspałam :)
Zaraz zmykam na spacerek i przy okazji do Rossmana
Mammi świetnie ,że już się dobrze czujesz
Ashika , ale fajnie że już jestes w domku-wypoczywaj teraz i pisz z nami
Geperty ja też mam rwę no ale nic na to nie biorę-staram się jakoś przeżyć i przechodzi , no ale wiem co to za ból.

A mi właśnie teściowa podniosła ciśnienie...jest u niej dzisiaj mój chrześniak-jej wnuczek chory na zapalenie oskrzeli...no i przyszła z nim...myślałam, że się uniosę...grzecznie ale stanowczo zakomunikowałam, że sobie nie życzę aby Kacper się bawił z Piotrusiem bo za 3 dni to ja z dzieckiem wyląduje u lekarza z zapaleniem oskrzeli no i sobie poszli, a tak było ostatnio Kacper kaszlał miał katar a za 3 dni Piotruś zapalenie gardła i antybiotyk:wściekła/y:
Ashika nie ma jak dom, dobrze, że już wróciłaś ze szpitala.
Geperty ja nie pomogę gdyż ta dolegliwość jak na razie mnie omija.
Mammi trzeba było wysłać M po ciasto do cukierni i ugościć gości kawą z kawałkiem ciasta, lanie się należy za to gotowanie i pieczenie:angry:. A co do spotkań ze znajomymi bez dzieci zgadzam się w 100%, moi znajomi też czekają z dziećmi na lepsze czasy...

Hej :happy:

mammi no to ladnie Ty dla gosci stol zastawiasz .
Ciasta ,karkowka :szok:
oj u mnie by napewno tego nie mieli :happy:
Ja tez zrobilam sie placzliwa strasznie ..najsmieszniejsze jest to ,ze naprawde z byle powodu :eek:czasem porycze sie i smiac mi sie z tego chce ...jak dziecko 9 letnie :happy:

geperty wspolczuje Ci bardzo bo musi bolec ...ale chyba najlepiej idz do lekarza do przychodni i da Ci cos na to ..

Ashika juz nie musisz lezakowac ,wiec pewnie nadrobisz zaleglosci :happy:

Ratunkuuuuu, ja się chyba zastrzelę, wczoraj dopadły mnie korzonki, schylałam się w łazience po proszek i kaszlnęłam, jak mnie chwyciło, to padłam na kolana i z M. mnie do pokoju zaprowadzał do łóżka, trochę odpuściło, na tyle, że wstaję z łóżka i się przemieszczam po domu, ale jak ja mam się zajmować chorym 3-latkiem? No i jak ja mam spać!!!
Pomóżcie!!! Można się czymś smarować na korzonki (rwę)?
Kochana niczym nie można smarować. Najlepiej wziąć oliwkę i niech mąż pożądnie wymasuje krzyż. Ja chodzę na masaże i pomaga, ale na codzień mąż mnie masuje.

Dzisiaj idę do położnej-posłucham serduszka malutkiej. Mam nadzieję,że nasze kłótnie jej nie zaszkodziły...Już się pogodziłam.

Dzięki bardzo za odpowiedzi, w necie też poszperałam i znajduję sprzeczne informacje :confused2:, Varal (o którym napisała Mammi) niby zabroniony tylko w III trymestrze, ale to diklofenak, którego lepiej nie stosować w ciąży :no:, a mam taką maść Dip Relif (składniki to ibuprofen i mantol), a ibuprofen w ciąży ewentualnie dozwolony w I i II trymestrze, ale za to na ulotce piszą, że nie wolną :eek:. No i bądź tu mądry :eek:.

czesc dziewczynki ,widze ze dzis od rana nieciekawie ,musze troche nadrobic bo nie jestem w temacie ,czytałam tylko o geperty,ja bym na twiom miejscu zadzwoniła do poradni i poprosiła o wizyte domową masz prawo do takiej tym bardziej ze nie mozesz sie ruszac za bardzo .podejzewam ze lekarz bedzie miał jakies pojecie na temat leków które ewentualnie mozna stosowac

geperty, a zwykłym vickiem dla dzieci, to tez jakies działanie rozgrzewające ma...
amol, chyba też ale on strasznie piecze. Albo po prostu spytaj w aptece, co Ci wolno?

reklama
Witam:-)

geperty nie mam pojecia co mogloby ci pomoc aczkolwiek mnie podawali w szpitalu ketonal bo mnie strasznie glowa bolala i nie powiem bylam zaskoczona ze mi to dali no ale chyba wiedza lepiej

dzieki za powitania :tak::tak::tak:

vanilka no nie musze ale jednak trzeba :zawstydzona/y: nie da sie chyba tak wstac od razu po takiej przerwie :zawstydzona/y: a poza tym musze sie troszke delikatnie ze soba obchodzic:tak: wiec wczoraj zrobilam gar risotta i dzis mam obiad z glowy ;-)

keeejt duzo zdrowka

MArzylo mi sie wyjscie do sklepu jak lezalam, wybralismy sie do tesco i po 5 min mialam dosc :-( musze dzis jednak zaliczyc co nieco wiec znowu wieczorkiem padne (ale niestety nie spac :-()

Milego dzionka

a mialam jeszcze napisac ze strasznei mi sie spodobalo okreslenie ze marcowki sie juz rozpakowywuja M tez sie usmial :-D

Do góry