moniSkaBe
Fanka BB :)
Mamuski! Wasze dzieci podczas skurczow (tych poczatkowych) byly aktywne czy nie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Mi ani razu nikt nie robił tych pomiarów, więc nawet nie wiem czy jestem w stanie SN urodzić. A ta duża główka tzn że ile mierzy? To jest ten wymai BPD jeśli się nie mylę. Mi po ostatnim usg w 38 tyg BPD wyszło 95 mm i powiedział że sporo (jak na skończony 39 tydzień )
Mamuski! Wasze dzieci podczas skurczow (tych poczatkowych) byly aktywne czy nie?
ja dzisiaj kupiłam ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala
wkońcu
bluza, spodnie, czepek - będzie jak lekarz wyglądał ;-)
będzie dobrze uuu własnie doczytałam że dzisiaj nic z tego, ale to kciuki trzymam za jutro 
to bardzo szybko małej kikutek pępowinki odpadł
jak można odmówić sprawdzenia czy wszystko oki, przecież po to są brrrrr włos się kurna jeży 
w twojej sprawie, męczysz się kilka dni a oni do domu cię wypuszczają - nie mogą jakoś przyśpieszyć porodu, przecież twoja ciąża jest donoszona
napewno mały szybko nadgoni, gratuluje energi i zapału do prac domowych :-)
mała jest śliczna
kurcze to moja tez jest duża a jak pytałam gin czy dam rade urodzić to mówi że do 4 kg zazwyczaj próbuje się naturalnie
ale ja mam stresa że moja przekroczy te 4 a oni dalej mi każą naturalnie
i zgłodniałam przez to chyba musze iść wrzucic coś na ruszt
no i pranie wywiesić bo wczoraj juz prawie zaczełam pakować torbe a uświadomiłam sobie że ręczniki nie prane a nowe czyli wode kijowo wciągają 
No moja dzidzia ma prawie 35cm obwód główki i prawie 10 cm średnice..
pewnie wszystko wyjdzie w toku porodu

był taki temat "wyprawka". ktoś wie gdzie moge go znaleźć?![]()
ja juz sie nastawiałam, że urodziłąś, a tu o...
ja w ogole myslałąm, że te bóle to od biegunki
a to były skurcze