reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Jest pecherzyk - 17 mm:tak:

I sie ciesz! Obys nie musiala sie w tym temacie za bardzo zaglebiac...
Ale za to jak wszystkie zaciazymy to Ty bedziesz bardziej obcykana:tak:

Ja wlasnie pracuje nad lepszym endometrium - jem chlebek z ryba wedzona i chyba sobie popije winkiem:cool2:
a ile powinien miec zeby peknac???ja bede dopiero 1 raz i jestem baaardzo ciekawa:-p

hej dziewczyny :-)
nadrobilam caly dzionek , niestety w pracusi sajgon na maxa

a ile powinien miec zeby peknac???ja bede dopiero 1 raz i jestem baaardzo ciekawa:-p
macku a co tobie lekarz pow na temat pecherzyka ? w ktorym dc jestes

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maćku gratulejszyn niedlugo bedzie owu :-) ciekawe jaki u mnie bedzie i w ogole czy bedzie tego 4 tego marca :zawstydzona/y:

ide sobie winka nalac
Mam nadzieje, ze tym razem peknie. Bo na ostatnim monitoringu tez byl ladny pechol, ale niestety nie pekl...:-(
Nalej sobie - zebym samotnie nie pila, bo to moze do alkoholizmu doprowadzic;-)

oświecisz mnie trochę z tym endometrium
Odpowiednia dieta dobrze wplywa na budowe endoetrium - m.in. czerwone winko i ryby, najlepiej wedzone:tak:

W granicach 20mm

macku a co tobie lekarz pow na temat pecherzyka ? w ktorym dc jestes
Jestem w 12dc. Pecherzyk mu sie podobal. Kazal wykorzystac meza i w sobote/niedziele zrobic testa owu.

erba patrzę na Twój suwaczek i widzę że już masz duże dziecko to ile lat staracie się o drugie?
no , wiesz z tymi starankami to bylo naprawde roznie 2001 roku staralismy sie ale niestety nie udalo sie :-( potem bywalo roznie generalnie temat odpuscilam i 2 lata temu stwierdzilismy z m ze bylo by dobrze zeby w tym roku sie postarac , i tak na maxa to mozna pow ze od pazdziernika

robisz to wszystko prywatnie czy na NFZ ?
Boja raczej prywatnie na NFZ jak byłam ostatnio u lekarza to nawet morfologii mi nie chciała zlecić :laugh2:

U mnie ogólnie z badaniami jest to samo, nawet rodzinny lekarz nie jest skory z zwykłej morfologii i od razu a po co , a dlaczego, a kiedy była ostatnia robiona? Plus że umnie prywatnie nie jest tak drogo tyle że krew pobierają tylko we wtorki i w czwartki.
Ale na gina super teraz trafiłam, zapisałam się na wizytę i na usg 15 marca i oczywiście za free na nfz. Babeczka sama się mnie w rejstracji spytała czy na nfz.

super, ale grono Nam się powiększa:tak:

szkoda teo dzieciaczka... ciekawe jak by był u Was na stałe, a nie na wakacjach czy by zycie nie spowszedniało, bo teraz to się staracie, zeby mu było dobrze:tak:

Wiesz też nad tym myślałam że teraz jemu jest fajnie bo się staramy itp ale tak na codzień to może by mu sięznudziło i by chciał spowrotem do mamy.

ten zastrzyk wstrzykną w cipeńki żeby przez ten kontrast widzieć:sorry:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

no tak ale jesteś w stanie ocenić lekarza po pierwszej wizycie, jak nawet mu się do badan (aktualnych) nie chce zajrzeć to o nim już coś wiesz...jak słysze jeden cykl co2-gi dzien na monitoring, bo chce zobaczyć co się z pęcherzykim dzieje, bez tego nie ruszymy, to też juz wiem, ze jest ok...
tak myślę...
do tej pory ta moja to oglądała mi pęcherzyk ok 10-14 dc i potem nie mówiłą żeby przyjść do sprawdzenia czy pękł...więc ja w sumie nawet nie wiem, czy on ma odpowiednią wielkosć przy owulce i nie wiem czy pęka?

Mój nowy gin to na pierwszej wizycie wszystkie moje badania z roku przejrzał plus usg w kolejności, bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił więc jestem pełna nadzieji, zobaczymy co bedzie na drugiej wizycie.

Mam nadzieje, ze tym razem peknie. Bo na ostatnim monitoringu tez byl ladny pechol, ale niestety nie pekl...:-(
Nalej sobie - zebym samotnie nie pila, bo to moze do alkoholizmu doprowadzic;-)

Odpowiednia dieta dobrze wplywa na budowe endoetrium - m.in. czerwone winko i ryby, najlepiej wedzone:tak:

W granicach 20mm

Jestem w 12dc. Pecherzyk mu sie podobal. Kazal wykorzystac meza i w sobote/niedziele zrobic testa owu.
co lekarz to chyba co innego twierdzi ja jak bylam w 11 dc to byl 18,16 i stwierdzila ze za maly i kazala przyjsc w 14 dc i wtedy mial 2.86 ale zadnych testow na owulke nic , ja juz z tego nic nie rozumiem

reklama
no , wiesz z tymi starankami to bylo naprawde roznie 2001 roku staralismy sie ale niestety nie udalo sie :-( potem bywalo roznie generalnie temat odpuscilam i 2 lata temu stwierdzilismy z m ze bylo by dobrze zeby w tym roku sie postarac , i tak na maxa to mozna pow ze od pazdziernika
masz rację czasem nie zdajemy sobie sprawy jak te nasze dzieci szybko rosną tak pytam bo mój ma 6 lat, a jeszcze ten cykl i stuknie już 4 lata starań:-(

Do góry