reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja już po histeroskopii mam usuniętego polipa, teraz przez 2 cykle - jeden juz za mną drugi prze de mną bez wspomagaczy i w zasadzie na razie brak zielonego światła. Dopiero za kilka dni sie dowiem, czy sie wsio pogoiło i czy można walczyć.

W tym cyklu mam mieć jeszcze drożność, bo po zabiegu mogło sie pozapychać.

A za miesiąc lub dwa zaczynam znów stymulacje - jeszcze nie wiem czy na clo - tak jak wcześniej czy jakiś inny zestaw.

Zaglądam tu rzadko, bo mam dość patrzenia jak wchodzi co chwilę ktoś nowy i od razu zaskakuje - owszem cieszy mnie każda nowa fasolka - ale moje czekanie jest już tak długie, że to mnie trochę dołuje.

witaj Słonce ja nadal kciuaski trzymam ciesze sie, ze wsszystko się udąło i mam nadzieje, ze jak dostaniecie zielone światelko to bedzie ta fasoleczka :)

najgorzej ze moj mezus przez te staranka nabral ochoty na przytulanki a ja sie boje te pierwsze 3 miesiace bo ciagle mnie cos boli i kluje wiec sie boje

ogólnie jak nie masz ciąży zagrożonej to mozna sie przytulac tylko trzeba uwazac, bo sperma moze doprowadzic do skurczy mamicy wiec jest wskazany stosunek w prezerwatywie, a to przez to, ze sperma ma jakis element, który pobudza macice.

[

reklama
Maćku

Kochana wiem, że to trudne ale jestem z Tobą i wierzę że mimo wszystko dobry humor Cie nie opuści.... i wierzę że niebawemi Ty bedziesz miec swoja fasolinkę :) <tulam mocno>

Betusia no ja właśnie nie wiem kiedy @ może przyjść...ale jakby w miarę normalnie to powinna przyjść na dniach...dzisiaj mija miesiąc od zabiegu, wcześniej miałam cykle ok 30dni. Zobaczy. Jak do piątku nie przyjdzie to zrobię jeszcze jeden test.

trzymam kciuki za dobre wyniki bety :tak:

witam się po południowo i idę smażyć mielone - pychotka i ogóraski konserwowe :-)

mmm pychotka ja mielone przywiozlam wczoraj od babci i zjem dzisiaj je z ogórkami ale kiszonymi i tez od babuni mmmm pychotka to ja smacznego zycze

no co do wynikow to dziękuję mam nadzieje ze te objawy co mam to nie na @ rtylko na fasolke ale jesli nie to trudno ziołka zaczynam to w marcu musi sie udać :) i ja tez twierdze : że JA W TYM CYKLU TEZ ZACHODZĘ żeby nie bylo że nie :p

Betusia no ja właśnie nie wiem kiedy @ może przyjść...ale jakby w miarę normalnie to powinna przyjść na dniach...dzisiaj mija miesiąc od zabiegu, wcześniej miałam cykle ok 30dni. Zobaczy. Jak do piątku nie przyjdzie to zrobię jeszcze jeden test.

najwyzej sprobuj zrobic bete

ja przez to ze te testy mi nie wychodza to w nie nie wierze hehehe wiec postanowilam betke strzelic
Kochana nic sie nie martw póki wredoty nie ma to nadzieja jest :) i tyrzymam za Ciebie kciuki!!!!

Pajusia
a jak Ty się czujesz kochana??? o widzę że synusia bedziecie miec ale super :) a imię wybrane?????

Betusia to trzymam kciuki za wysoką betkę &&&&&&&&&&

maćku będziesz musiała jakoś przeżyć to spotkanie, ale nie zazdroszczę. Ja dzisiaj myślałam że oszaleje.

no zobacyzmy :) tez na to licze :-)
jutro podeslą mi mailem rano wiec jak wroce z pracki to zaraz bede sprawdzac :-) poczte

a co do kobiet w ciąży to srednio codziennie kilka widzę bo akurat taka moja praca promuje sprzet tezn na ginekologii i poloznictwie i na neonatologii czyli i mamusie z brzuchami i niedawno urodzone maleństwa ---- powiem Wam że to niezły test dla mnie jak widze to się rozmarzam i smutno mi sie robi i wtedy mowie do siebie : Becia stop Ty tez bedziesz mieć tylko jeszcze chwilkę.....
ale wiem wiem ciezko jest i doskonale to rozumiem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Betusia
maćku będziesz musiała jakoś przeżyć to spotkanie, ale nie zazdroszczę. Ja dzisiaj myślałam że oszaleje.

Maćku

Kochana wiem, że to trudne ale jestem z Tobą i wierzę że mimo wszystko dobry humor Cie nie opuści.... i wierzę że niebawemi Ty bedziesz miec swoja fasolinkę :) <tulam mocno>
Tak jak juz wczesniej pisalam, powoli zaczynam sie godzic z wlasnym losem, wiec mysle, ze jakos dam rade :o) A najwiekszy parakoks w tym wszystkim jest taki, ze to ja mam najlepsza sytuacje, zeby sobie dziecko sprawic a to one sie spodziewaja... Ale nie od dzis wiadomo, ze zycie nie jest sprawiedliwe...
no co do wynikow to dziękuję mam nadzieje ze te objawy co mam to nie na @ rtylko na fasolke ale jesli nie to trudno ziołka zaczynam to w marcu musi sie udać :) i ja tez twierdze : że JA W TYM CYKLU TEZ ZACHODZĘ żeby nie bylo że nie :p
Zaciskam paluchy, za betke!!!!!!!!!!!!!!
A jakie sa te objawy?

KOchane ja spadam...idę szykować jakiś obiadek. Humor mi odszedł przez tą noc i teraz czuję się bardziej zmęczona niż wczoraj w nocy. Do później

Pajusia
a jak Ty się czujesz kochana??? o widzę że synusia bedziecie miec ale super :) a imię wybrane?????

oj dobrze :) tylko jakos apetytu nie mam, ale wizyta w środe wiec pogadam o tym z lekarką.
tak bedziemy prawdopodobnie mieli synka, a imie hmmm jedna wielka wojna bo nic nam sie nie podoba :))

Pajeczko widzę że spodziewacie się syneczka:) to już pewne? :))
Aga no i widzisz @ się pojawiła :)

ja to od stycznia nie wiem nawet co i jak z moimi cyklami bo nie liczę dni ani nic... jakoś tak staramy się uważać na oko:) ale i tak myślę że wpadka u nas jest niemożliwa skoro przez ponad rok nic nie wychodziło świadomie..
cóż co ma być to będzie i tak ;)

reklama
zazdroszcze tez juz bym chciala miec fasolke strasznie nielubie czekania :zawstydzona/y: i ciekawa jestem co jutro u gina bedzie jak wejde to wciagne brzuch zeby mi nierzucil tekstu ze najpierw mam schudnac:-D;-) bo wtedy sie pochlastam bo pare miesuiecy staran w d..pie beda :baffled:
no mnie ginka powiedzial ze mam schudnać a mam 5 kg nadwagi myslalam ze ja trzasne .... heheh ale ok postaram się ;)
A mnie chłop wysyła do fryzjera...nie wiem czy aż tak chce mi poprawić samopoczucie czy faktycznie moje włosy są już w takim opłakanym stanie :-D

A powiem Wam jeszcze że wczoraj w Złotym Tarasach spoktałam Dodę z Nergalem. Ale jest franca śliczna...ale jaka chuda sie zrobiła :szok: ręce to jak patyczki miała

a gdzie Ty kochana mieszkasz w Wawie???? i gdzie jesli mozna wiedziec??? :)

Hej dziewczynki.Mnie się to forum w ogóle nie podoba.przed chwilą musiałam się nie wiem czemu 2 raz logować ale nie ważne;-) wiecie co nie wiem czy ja nie mam jakiegoś pecha.dzisiaj po raz 8 nie zdałam egz na prawko:szok::angry: mam już dosyć i zwyłam się i załamałam.a jeździć naprawdę umiem i nie zdaję przez głupoty i tyle kasy już zmarnowałam że szok:-( widzę że fasoleczki nam rosną w brzuszkach i że taka tu fajna dziś atmosfera:-) dlatego tak tu lubię zaglądać.wszystkie smutki idą w las:tak: fajne po prostu jesteście babeczki:tak: maćku Ty już gdzieś pisałaś na temat swoich pozytywnych odczuć co do forum, ja mam to samo kochana.
a jaki byl powód nie zdania jesli mozna wiedziec ???? moze czekaja frajerzy az kasiore dostana???? kurcze no z tym prawkiem to tak jest ja na szczescie trafilam na takich co kasy nie brali ae paradoks byl bo zdalam u tego u ktorego rzadko ktos zdawal zwykle na 10 osób 1 -2 zdawaly a u tego co wiekszosc zdawala to ja nie zadalam.... ale głowa do gory trzymam kciuki!!!!
Yupi!!! Umowilam sie na jutro na usg! Sie dowiem, czy ta owulka w koncu byla, czy nie!
trzymam mocno kciuki oby byla!!!!!!!!!
Tak jak juz wczesniej pisalam, powoli zaczynam sie godzic z wlasnym losem, wiec mysle, ze jakos dam rade :o) A najwiekszy parakoks w tym wszystkim jest taki, ze to ja mam najlepsza sytuacje, zeby sobie dziecko sprawic a to one sie spodziewaja... Ale nie od dzis wiadomo, ze zycie nie jest sprawiedliwe...

Zaciskam paluchy, za betke!!!!!!!!!!!!!!
A jakie sa te objawy?
no tak jest te co nie chca co nie maja warunkow to maja a te co maja i chca to neistety.... objawy :
od połowy cyklu mailam ciagniecia podbrzusza i jajników i takie dziwne mdłości ( nawet myslalam ze co zezarłam starego ale nie)... a teraz to ciagna mnie oba jajniki jak na owulke i mdlosci codziennie rowniez mam ale takie delikatne.... tylko ze przed @ to ja zawsze mam apetyt ze hej a teraz nie a no i mam PMS jakiego jescze nigdy nie maialam moj P to z drogi schodzi - teraz na szczescie na szkoleniu jest i wraca za tydzien ale biedy biedny jest... wiec juz sama nie wiem jutro na szczescie bede wiedziec no chyba ze malpa zawita wczesniej-- ale moze jeszcze troche poczekac np 8 miesiecy no nie??? wcale bym sie nie obrazila :p

oj dobrze :) tylko jakos apetytu nie mam, ale wizyta w środe wiec pogadam o tym z lekarką.
tak bedziemy prawdopodobnie mieli synka, a imie hmmm jedna wielka wojna bo nic nam sie nie podoba :))
:):) ciesze się że wszystko dobrze i trzymam kciuki!!!! a co do imienia to dojdziecie do porozumienia predzej czy pozniej dobrze ze jeszcze troche czasu macie hehhehe :)
Witam was!
Tośka lecę do Ciebie na mielone z tymi ogórasami:)))

Do mnie dziś @ zawitała w końcu...:-/
do mnei pewno tez lada moment zawita...

Do góry