reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

U mnie przerwy w karmieniu w nocy były ok. 7 godz. Olaf karmiony jest tylko piersią i sporo przy niej siedzi, okres dostałam równo 3 miesiące po porodzie. Nie ma reguły. Na pewno nie można traktować okresu karmienia piersią jako czasu niepłodnego ponieważ, jak zauwazyłaś nefrerete, nigdy nie wiemy czy danego dnia nie zostało za mało prolaktyny wyprodukowanej i czy nie dojdzie do owulacji.
Zgadzam się :) Czy to prawda ze pierwsza @ po porodzie jest cholernie bolesna?

Walczcie, to pewnie chwilowe!!!
JA mam wręcz odwrotny problem. Ostatnio sporo ściągałam bo miałam wychodne kilka razy i teraz mnie bolą piersi i twarde na maksa są :( Olafowi juz mleko nosem wychodzi :)))
Zazdroszcze. Moja Marysia też pewnie zazdrości Olafowi zawsze pełnych piersi :) :) :)

reklama
Moja mnie mile zaskoczyla :-D przed druga ciaza mialam baaaardzo bolesne miesiaczki, czesto drugiego i trzeciego dnia musialam wziasc wolne bo nie bylam w stanie siedziec w pracy. Tylko pyralgina troche pomagala. A teraz jak dostalam to @ byla bolesna i obfita tylko drugiego dnia, ale nie tak, zebym musiala brac cos przeciwbolowego.

u mnie tez kryzys po chorobie i to powazny.mala dzisiaj juz dostala 2,5 butelki :(((( cyca ciagnie dopoki cos leci,a ze leci malo to malo ciagnie. potem sie zlosci,a nawet placze. kolo sie zamyka...
szukalam dzisiaj herbatek laktacyjnych,w ang aptece powiedzieli mi,ze sa,ale oni ich nie maja, moze w sklepie ze zdrowa zywnosci. tam tez nie mieli. w polskich mieli hipp,a ponoc hipp slabo dziala, lepszy ten phyto fix mix czy cos, ale tego nie ma.z tego wszystkiego zapomnialam kupic karmi. mleko modyfikowane tez sie konczy,wystarczy tylko do jutra. i chyba musze juz zmienic comfort na normalne,skoro kolki juz prawie sie skonczyly....

Ja pije HIPa i nie narzekam. Miałam tez tego fito mix, i nie umiem powiedziec czy mnie czy wiecej działał (chociaz na pewno był tańszy). Ogólnie to mieszanka ziół na uspokojenie (melisy) i kopru włoskiego i chyba anyżu. Wiec od biedy kup sobie np. samą meliske. Ostatnio w akce desperacji kupiłam też lek homeopatyczny Riccinus communis 5 CH. 7PLN i starsza na tydzien - można spróbować.

mowisz? bo w sumie to tu dziewczyny mowily,ze ten hipp to sciema, drogi i na krotko wystarcza.
a tak przy okazji, ile kosztuja hippy w polsce? bo tu wszystkie tyle samo £3,50

Od 15 PLN w markecie - do ok 20 PLN w aptece. Starcza faktycznie tylko na tydzien. Lepsza chyba sama woda mineralna w dużych ilościach i melisa na nerwy :)

Ja pije HIPa i nie narzekam. Miałam tez tego fito mix, i nie umiem powiedziec czy mnie czy wiecej działał (chociaz na pewno był tańszy). Ogólnie to mieszanka ziół na uspokojenie (melisy) i kopru włoskiego i chyba anyżu. Wiec od biedy kup sobie np. samą meliske. Ostatnio w akce desperacji kupiłam też lek homeopatyczny Riccinus communis 5 CH. 7PLN i starsza na tydzien - można spróbować.

Od 15 PLN w markecie - do ok 20 PLN w aptece. Starcza faktycznie tylko na tydzien. Lepsza chyba sama woda mineralna w dużych ilościach i melisa na nerwy :)

dzieki. juz zlozylam zamowienie i na fito i na riccinus u mamy, pytanie, kiedy dojdzie....

tylko koper, melisa i anyz?? koper i tak pije codziennie, wiec dokupie melise,anyzu nie lubie.
widze,ze hipp cenowo prawie identyczny,zalezy jeszcze,jaki kurs funta.

zapomnialam dodac,ze w ang aptece szczegolnie polecili mi zjesc cos z ziemniakami i koniecznie tlustego, wiec poszlismy na fish &chips - ryba z frytkami. no a teraz juz mi tylko niedobrze...

Ostatnia edycja:
Banana ja stosowalam Hippa ale tylko jedno opakowanie i w saszetkach a nie w granulkach. Ale Joasia miala po nim wzdecia wiec przerzucilam sie na fito mix fix. A dzialaly chyba podobnie :confused:

Banana ja stosowalam Hippa ale tylko jedno opakowanie i w saszetkach a nie w granulkach. Ale Joasia miala po nim wzdecia wiec przerzucilam sie na fito mix fix. A dzialaly chyba podobnie :confused:
ta granulowana hippa to bardzo słodka.... yh .... lepiej taka wlasnie co sie zaparza :) ale jak Banana nie masz wyboru to lepsza taka niz zadna jak to powiedziala nasza Dziunka24. <hahaha>

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry