monisia1979
Fanka BB :)
A ja nad ospą się jeszcze nie zastanawiałam.Myśle,że raczej nie będę,ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
od dwóch dni mała ma wysypke na klatce piersiowej,pleckach i na zgięciach rączek jak dobrze pamiętam wszystkie ubrania wyprałam w nowym proszku w płynieczym mam teraz jej te chrostki smarować krem alantan??iść do lekarza??
![]()
cały czas prałam jej ciuszki w JELPu i Loveli ,zmieniłam na Persil w płynie dziewczyny zachwalały ale to nie dla AdyU nas też mieliśmy podobnie. Lekarka zasugerowała, że problemy Adasia wynikają z proszku i zmieniłam Lovele na Dzidziusia ( poleciła mi go koleżnaka, która też ma atopika). Niestety po nim Adasia wysypało tak strasznie, że wszystkie ciuszki prałam wieczorem od nowa w Loveli. Ja smarowałam maścią robioną z witaminą A+D i po jednym dniu zniknęło... Piorę nadal w Loveli i nic nie jest mu..
Elka, zmień proszek na stary. U nas była reakcja alergiczna po lovelli. Od vizira sensitive nic nam nie jest. Ale u pediatry usłyszałam, że w ogóle bardzo często po lovelli są reakcje alergiczne - najczęściej uczulający proszek/płyn dla dzieci.