reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Okulista też mnie wkurzył ...

Powiedział, żeby masowac oba oczka oi zakraplać solą fizjologiczną a jak zacznie ropieć przyjśc znowu natychmiast do niego.
Pytam czy tez po Floxal ? a on, że tak ........i za to cyknął 70 zł
i jakby teraz znowu zaczeło ropieć oczko małemu znowu 70,- za te same słowa bo antybiotyk tez już mam
ja dziękuję takim lekarzynom

No to rzeczywiscie takiego lekarza to o dupe potuc:wściekła/y:tylko kasa sie liczy,nawet na takim malenstwie zdziera kasiure a wyleczyc nie umie:wściekła/y:mam nadzieje ze dermatolog bedzie lepszy;-)
A z oczkiem to sprobuj moze starych sposobow:tak:nie zaszkodzi a moze pomoc;-)no i masuj kanaliki,nam to pomoglo;-)

MEA nie wiesz ze jak gówn.o ruszysz to bardziej smierdzi:-Dja po prostu z nia nie gadam i lepiej niech mi sie na oczy nie pokazuje:tak:

reklama
A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu kryzys miałam:-( do tej pory jakoś sobie radziłam i sie trzymałam, dzisiaj juz nie, a to przez tą nogę, boli, wystarczyło, ze poprosiłam męża żeby do Piotrusia wstał, on powiedział zaraz. Podziałało na mnie jak płachta na byka....:-:)-:)-(
Wkurzona wyszłam z domu, poszłam na spacer, w nosie miałam co się w domu dzieje, czy Piotr płacze czy nie... no ale wróciłam i jest lepiej. A mąż spokojny, opanowany, zrobił mleczko Małemu bo nie wiedział kiedy wrócę, nawet nic nie powiedział, jakby nic się nie stało.... I niech tak zostanie.
Ale ja chyba tego potrzebowałam, rozładowania swoich emocji:-:)-:)-(

marta- dobrze zrobilas...Ty przeciez tez musisz odetchnac , jak kazdaq z nas....nawet glupie pol godzinki na swiezym powietrzu i wracamy do siebie:)

Marta, ja Ciebie podziwiam. Świetnie sobie radzisz, pracujesz nad dziećmi, jesteś konsekwenta, masz bardzo zdrowe poglady. I właściwie ciągle bez małżonka. Ja bez mojego Radka źle się czuję. Potrzebuję go jak powietrza, bo potrafi rozładować atmosferę. A ty sama sobie potrafisz atmosferę rozładować :-)
Wiecie, czasami ubolewam, że nie mieszkamy blisko siebie. Jak któraś ma problem to możnaby się spotkać, pogadać, napić herbatki. Tak po prostu. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy :-) Jak będę gdzieś w Polsce to będę się odzywać czy któraś nie jest w pobliżu :-)
o tym samym myslalam moglybysmy robic sobie spotkania hehe taka mala grupa wsparca! hehe, jak bedziesz k. Torunia to daj znac:)!
U mnie to samo ... ledwo wróciliśmy od okulisty słyszę dzwonek do drzwi a tam ?
Teście .... (z nóg mnie ścieło ale zaprosiłam, malpiszon nie będę ;) )

I sięzaczeło ......
- Michałkowi za zimno
- Michałkowi za ciemno
- Michałek jest chory bo jest smutny
- A co Ty jesz ? jedz tak by dziecko było zdrowe ! -( no ba, bo ja pewnie fast foodami się obżeram i colę sobie żłopię )
- Powinnać dawać się Krzysiowi wyspać i spać z małym w dużym pokoju, bo on zmęczony, pracuje
- Wez do chrztu ten pomarańczowy kombinezon co go ja kupiłam O_0
ja to ciagle od rodzicow slysz...
ma narobione zmien pampersa, jest glodny...robi kupe ....yhhh...juz im powiedzialam ze to moje dziecko i maja sie nie wtracac..:/
Okulista też mnie wkurzył ...

Powiedział, żeby masowac oba oczka oi zakraplać solą fizjologiczną a jak zacznie ropieć przyjśc znowu natychmiast do niego.
Pytam czy tez po Floxal ? a on, że tak ........i za to cyknął 70 zł
i jakby teraz znowu zaczeło ropieć oczko małemu znowu 70,- za te same słowa bo antybiotyk tez już mam
ja dziękuję takim lekarzynom
wspolczuje.... zmien okuliste!

Moja, odpukać, ani jednej kolki nie miała przez te jej 3 miesiące a karmiłam piersią chyba z tydzień(?) lub 1.5. Tak to tylko butla bo pokarmu w cycach 0. Co się namęczyłam, łoj. No ale nieważne. Tak czy siak zdrowa jak rydz i oby tak zostało.
tez sie tak meczylam ale przez 1,5 mies. a teraz maly jest na butli i jest pogodny i sie usmiecha wiec ja tez jestem zadowolona:)

ale sobie dzis pol piwka wypije! pierwszy raz od roku!!!!!!
ciekawe czy sie nim upije..hehe

Hej:) Dziś Aluś doświadczył pierwszych odwiedzin u znajomych rodziców. Ciągle się uśmiechał taki towarzyski jest.
Ehh a dziś po raz pierwszy od 11 miesiecy wypiłam piwko Gingersa mniam:)

Widzę, że był temat o teściowych? Ja na temat swojej się nie wypowiadam mam ją głęboko w d....pie! Nawet życzeń jej wczoraj nie złożyłam!!!
Mea i Daffi wszyskiego naj naj naj lepszego:)
A no i Mea życzę powodzenia w jutrzejszym dniu:)

A ja dzisiaj pierwszy raz od porodu kryzys miałam:-( do tej pory jakoś sobie radziłam i sie trzymałam, dzisiaj juz nie, a to przez tą nogę, boli, wystarczyło, ze poprosiłam męża żeby do Piotrusia wstał, on powiedział zaraz. Podziałało na mnie jak płachta na byka....:-:)-:)-(
Wkurzona wyszłam z domu, poszłam na spacer, w nosie miałam co się w domu dzieje, czy Piotr płacze czy nie... no ale wróciłam i jest lepiej. A mąż spokojny, opanowany, zrobił mleczko Małemu bo nie wiedział kiedy wrócę, nawet nic nie powiedział, jakby nic się nie stało.... I niech tak zostanie.
Ale ja chyba tego potrzebowałam, rozładowania swoich emocji:-:)-:)-(

buuu biedactwo
ty i tak sobie swietnie radzisz podziwiam cie
ja to sie czasami zastanawiam czy tych gorszych dni od porodu nie było wiecej:dry:
mąz juz dwa razy chciał isc ze mna do poradni małzenskiej:-:)zawstydzona/y:
ale teraz jest juz znacznie lepiej
i mam nadzieje ze tak zostanie;-)

pisałyscie o problemach z paznokciami u stóp
mi po porodzi co i rusz inny zaczyna wrastaac:wściekła/y: a nigdy z tym nie mialam problemu
i cały czas obcinam tak samo na prosto
to pewnie sprawka spuchnietych stop w ciazy
mam nadzieje ze to wkoncu wroci do stanu poprzedniego tak jak nasze ciała:-);-):tak:

ja dzis pewnie bede miec przechlapana noc:crazy:
moja corcia ma katar i pokasłuje
goraczki brak
poszła spac o 19.30
a juz sie przebudziła z płaczem:no:
jak goraczka sie nie pojawi to w pon ide z nia do lekarza
powiedzcie mi co oprócz soli morskiej , sciagania gilków i masci majerankowej moge zastosowac
aby jej pomóc[:confused:

reklama
Do góry