reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Jak tu spokojnie dzisiaj, gdybym nie wiedziała to bym pomyślała że wciąż mamy weekend :-)

Mnie dziś dopadły zachcianki typowe na chłopca :-)

Dziś tak cichutko ze względu na święto pewnie:-)
O mnie dziś pamiętali wszyscy najważniejsi mężczyźni w rodzinie, nawet był u mnie mój 5- letni chrześniak :tak:
Miałam dziś też krótką zaoczną wizytę u mojego gina, zaoczną bo był na niej mój W. :-D z moimi wynikami z mierzenia ciśnienia, wstępna diagnoza co do gestozy niestety póki co podtrzymana. Dostałam tabletki na obniżenie ciśnienia, za tydzień mam się pojawić z zapiskami z mierzenia.. i zobaczymy co dalej. Za tydzień pewnie też będę miała już wyniki badań więc będzie można coś więcej powiedzieć.
Zmykam pod kołderkę, tylko zahaczę jeszcze o łazieneczkę.
Kolorowych snów Brzuchatki ;-)

Ja się i witam i żegnam wieczornie,
trochę podczytywałam w dzień, ale nie mam weny na pisanie, chorubsko zamiast sobie iść to bierze mnie coraz mocniej, i w dodatku mojego Męża też już na ostro zaatakowało, normalnie szpital w domu :-(
tak czytając, po ilości zakatarzonych, to się człowiek zaczyna zastanawiać czy się te zarazki przez bb nie rozchodzą ;-)
wszystkim choruszkom życzę powrotu do zdrowia, a zdrowym trwania w zdrowiu - bo bez zdrowia ani rusz :-)

Ja jestem chora i to konkretnie, poszłam rano do pracy, ale wytrzymałam tylko do 14, zadzwoniłam do uczniów i poodwoływałam wszystkie zajęcia i poszłam do lekarza... No i mam zwolnienie na tydzień...Niech już ta zima się skończy!!!
Ja też dostałam sinupret i do ssania PectoDrill...
A ten Euphorbiun to można dostać bez recepty? tak go zachwalacie, że chyba nabędę....

A z pozytywów, to Małgosia chyba się przekręciła, bo nie obrywam już w pęcherz tylko najczęściej powyżej pępka, nareszcie- czekałam na to!

lasposa, karo- ja przeżyłam właśnie cesarkę pod pełną narkozą i trochę jest żal... że najważniejszy moment w moim życiu przespałam... :-( Ale jak zobaczyłam mojego bąbelka (czekałam na niego prawie dwie godziny, aż mi przyniosą...) to nie miałam wątpliwości, że to ON...
Gniesha, Krakowianka- jak dobrze, że zaczynacie żyć "jutrem", a nie dniem wczorajszym... Ściskam Was mocno i z zaciśniętymi kciukami czekam na dalszeWaszeposty, oby jak najszybciej radosne...
Lencja- mimo wszystko mam nadzieję, że to nie gestoza, a jeżeli nawet to, że kontrolowana, nie przyniesie żadnej szkodymaluszkowi
liliti
- wyrazy współczucia :-(

Wracam do łóżeczka...

Dzień dobry!
Myślalam, że w końcu się wyśpię, ale od 4 rano mój 'king-bruce-lee-karate-mistrz' daje popalić :-D i tym spospobem wstałam razem z mężem o 6.

Nie wiem czy ktoś trzymał wczoraj za nasze usg kciuki, ale jeśli tak, to bardzo dziękuję! Przydało się! Przepływy jednak ok!!!! Wszystko prawidłowo!!! :happy2::happy2::happy2: Syn waży już 1200g! :szok: (a ja się martwiłam, że mam taki mały brzuszek ;-)) i ma nos po mamie :cool2:. Jest cudny i jak tylko uda mi się wyciąć zdjęcie z filmu, to jako dumna matka, pozwole sobie pochwalić się nim w odpowiednim wątku.

Życzę wszystkim dobrego dnia i samych fajnych wieści z wizyt.

A i zapomniałam dopisać, że termin porodu z wczorajszego usg wypada mi na 30.05 (z OM 5.06)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Myślalam, że w końcu się wyśpię, ale od 4 rano mój 'king-bruce-lee-karate-mistrz' daje popalić :-D i tym spospobem wstałam razem z mężem o 6.

Nie wiem czy ktoś trzymał wczoraj za nasze usg kciuki, ale jeśli tak, to bardzo dziękuję! Przydało się! Przepływy ok!!!! Wszystko prawidłowo!!! :happy2::happy2::happy2: Syn waży już 1200g! :shocked2:(a ja się martwiłam, że mam taki mały brzuszek ;-)) i ma nos po mamie :cool2:. Jest cudny i jak tylko uda mi się wyciąć zdjęcie z filmu, to jako dumna matka, pozwole sobie pochwalić się nim w odpowiednim wątku.
Życzę wszystkim dobrego dnia i samych fajnych wieści z wizyt.

No Kochana!! To już duży mężczyzna z Twojego synka:tak::-)bardzo się cieszę że same dobre wiadomości masz po wizycie:tak: oby tylko takie już były...:-):-)

A ja witam porankowo. Jak milutko roznosi się zapach kwiatów w pokoju:-Dpo wczorajszym. A dostałam ich naprawdę sporo:tak:
Dziś mam wizytę- boję się bardzo o moją kochaną szyjkę:szok: mam nadzieję że wszystko z nią ok:confused: Trzymajcie kciuki proszę:tak:ja też będę trzymać za siebie i drugą "wizytówkę" ewelinke307 :tak: Miłego dnia brzuchatki:-D

Witajcie brzuchatki:-)
Yoshe gratulacje z dobrych wiadomości po wizycie:-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytatorki:-)
Ledwo się trzymam z nie wyspania, choróbsko daje mi popalić, a niestety muszę iść dzisiaj do pracy:-(
Życzę wszystkim chorym - szybkiego powrotu do zdrowia oraz wszystkim razem miłego dnia:-)

Hej:)
U mnie dzis słonecznie i mroźno.... w nocy mieliśmy -15 :szok: kiedy ta wiosna przyjdzie? Maleństwo obudziło sie dziś też raniutko bo po 5 i od tej godziny nie śpię juz... po 6 wstaliśmy z mężem a dzidzia poszła spać .... Strasznie mnie biodra i uda bolą... niewiem dlaczego. nie dzwigałam ani sie nie zmęczyłam tak bardzo wczoraj a ledwo chodzę...

Chorowitki zdrowieć nam tutaj szybko ;-)

Yoshe super ze wszystko oki z maleństwem ;-)

Gosia kciuki zaciśnięte ;-) no i za pozostałe dziewczyny też:-)

reklama
Cześć dziewczyny

Yoshe- bardzo się cieszę z tak udanej wizyty, ale synek już spory.
Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki:-)

Ktoś napisał że chyba zarazki przenoszą się przez bb:-), coś w tym jest bo mnie tak złapał katar w nocy że smarkata się zrobiłam a tak dobrze się czułam. Muszę się szybciutko z nim uporać.

Dzisiaj muszę iśc odebrać wyniki glukozy i morfologii. Ciekawa jestem czy branie żelaza nareszczcie coś pomogło i hemoglobina przestanie juz spadać. Jutro mam wizytę i oczywiście już zaczyna dopadać mnie mały stresik.

Do góry