reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

to samo słońce miałam!:) a jak poszlam rodzić to na porodówce mnie połozna zapytała: a po co pani tu przyszła?ja mówię: rodzić,jestem w 9 miesiącu, a ona: Jezu myslalam że w 5 :D:D:D trochę przesadziła chyba,chociaż moja córa ważyła 2 kg;)
u mnie mowily ze max. w 6 jestem... dzidzia 3 kg wazyla
ale jak lezalam w 5 miesiacy na OCP to dziewczyny myslalay ze dopiero sam poczatek ciazy bo "plaska" bylam

reklama
hejka dziewczyny

widzę ze sie rozkręcacie :)

martusskka jedziemy na tym samym wozku u nie teraz 3 cykl z clo 19 monitornig i nic nam nie pozostaje jak wierzyc ze sie uda , i pewnia ja znowu usłysze ze potrzba czasu ehhh

co do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam;) już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał:D

No mój ginek się kiedyś wymądrzał w TVNie że można już sprawdzić od 8tc, bo inne hormonki w ciężarówce na babeczkę a inne na chłopka...i mówił nawet że dziwi go to że lekarze tak nie sprawdzają, tylko się tam doszukują na tych monitorach.
U mnie jest trochę młodsza ciąża więc tak myślę że koło 10tc będzie coś wiadomo.

Zawsze chciałam kupować sukienusie i lalki, ale teraz to mi wszystko jedno w sumie...Może przy drugim będzie mi na tym bardziej zależało.
Niemniej jednak chciałabym wiedzieć.

No wlasnie moje marzenie to miec coreczkie wiec zobaczymy
a nie wiesz ile sie czeka na ta odpowiedz o plci z krwi?

co do terminu @ to muszę Was poprosic o pomoc...bo ja zawsze normalnie dostaję krwawienia.a w tym cyklu spóźniała mi się @ i przez 2 dni miałam plamienia(dosłownie po parę kropek) a 3 dnia wieczorem już mnie zalało więc dziewczynki od kiedy mam liczyc 1 dzieć cyklu?jak myślicie?od plamień czy normalnego krwawienia?
Martuska ja wiem,że to nie musi byc ciąza bo już się tak nakręcałam z cyckami w innym cyklu mimo,że to był inny ból,tak tylko sobie marzę a M zart zrobiłam;) już więcej jednak tak nie zrobię bo mi chłop padnie na zawał:D

Ja bym liczyła od krwawienia :-)

No wlasnie moje marzenie to miec coreczkie wiec zobaczymy
a nie wiesz ile sie czeka na ta odpowiedz o plci z krwi?

Pewnie 1 dzień...bo to jakieś normalne badanie jest.
Będę u niego za tydzień to dokładnie wypytam kiedy, co, jak i za ile ;-)
Cieszę się że wkońcu trafiłam na świetnego ginka... :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Erba - ja bylam tylko raz na monotoringu w 1 cyklu z clo, pecherzyk byl jeden i tylko 17 mm teraz jest juz 3 cykl wiec jestem ciekawa jak te pecherze teraz sie maja.... a w jakich dniach bierzesz clo?

Lena - ja bym liczylam od krwawienia, plamienia zaliczamy do poprzedniego cyklu

Erba - ja bylam tylko raz na monotoringu w 1 cyklu z clo, pecherzyk byl jeden i tylko 17 mm teraz jest juz 3 cykl wiec jestem ciekawa jak te pecherze teraz sie maja.... a w jakich dniach bierzesz clo?

Lena - ja bym liczylam od krwawienia, plamienia zaliczamy do poprzedniego cyklu
clo biore od 3 do 9dc

a na monitoring chodze co mies

Ostatnia edycja:
reklama
clo biore od 3 do 9dc
oooo to 7 dni..... ja biore od 5-9 dc po 1 tabletce dziennie, ciekawa jestem bardzo co mi wyjdzie, ide w 13 dc na monitoring wiec powinny pechole byc juz duze.... jesli sa ok
hmm.... a moze zmienic dawkowanie? a jak u Ciebie na monitoringach?

wiecie, moja corcia konczy 4 lata za 3 tygodnie.... al byloby super, jakby sie dowiedziala ze bedzie starsza siostra.... ona tak marzy o malym bobasku....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry