reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Anik- gratuluje udanej wizyty!! 1650g, hoho, super! Ciekawa jestem ile moja ksiezniczka teraz wazy, ale usg mam dopiero za 3 tygodnie...

Kurcze, miala byc wiosna a snieg sypie!!! Spadam zaraz do fryzjera dorobis sobie koleja porcje jasnych pasemek. Chce znowu byc blondynka jak przez cale zycie a droga od brązu do blondu to droga przez mękę...

No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)

reklama
Cześć dziewczyny, pospałam do 12 :szok: Dziś mam wolne w pracy, więc postanowiłam zrobić dzień sprzątania, no ale zaczynam od kawusi z Wami :-D

kpi- my używalismy butelek i smoczków Anentu, co do obwodu główki to znalazłam Ci siatki centylowe http://bi.gazeta.pl/im/2/6295/m6295932.pdf http://bi.gazeta.pl/im/4/6295/m6295924.pdf

Olimpia- no to masz niezły przegląd wiedzy nt teściowych :-D Ale ta druga- matko, co za jędza :wściekła/y:
Koriander- ale u Was pięknie!!! :szok::-) Widzę, że jak po porady kwiatkowe to do Ciebie- dobrze wiedzieć :-D
karis- z kwiatuszkami to Ci na razie nie pomogę, bo sama jestem noga, w sobotę chcę się wybrać do ogrodnika to może coś podpowie :-)
Anik- no piękny dorodny już synuś! Gratuluję!
agast- gratuluję zakupu wózeczka :tak:

Zabieram się za porządki, na razie

HEJ kobitki! mnie dziś ogarnął straszny leń! jak o 7 przeniosłam się z łożka na kanapę tak dalej leżę i nawet nie byłam jeszcze z psem na spacerze. Nie mogę się nacieszyć tym że wreszcie mam wolne ! Tak czytam relacje z waszych wizyt i w szoku jestem że wasze dzieciaczki są juz takie duże i martwi mnie to że jak byłam tydzień temu na wizycie to moja mała wazyła tylko 600g :(
Nie masz się czym martwić moja Kasia w 24 tygodniu ważyła 679g :-)
Od tego czasu nie miałam usg więc nie wiem ile teraz Mała waży.

Musze sie wam pochwalic zdjeciem z wczorajszego spacerku :-D
Jak pięknie :-)

Buziaki dla wszystkich w ten słoneczny dzień :-)
ja wracam do łóżka eh

cześć mamusie:-)

Dziś miałam fatalną noc, nic się nie wyspałam, jakoś nie mogłam sie ułożyć a mały cały czas się ruszał i tak do rana. Przez to niewyspanie nie mam na nic dziś siły, próbowałam usnąć w dzień ale nie udało się.
Jeszcze ta pogoda za oknem: słońce, pochmurno, snieg i tak co chwilę zmiana.

Cieszę się z dobrych wizyt i wiadomości. Ale dzieciaczki spore. Ostatnie USG miałam 20 lutego i wtedy mały miał 560 g. Ciekawa jestem ile teraz ma ale USG będę miała dopiero 8 kwietnia więc musze cierpliwie poczekac:-).

Co do tematu teściów to ja mam tylko teściową, mieszka w Toruniu tak jak my ale naszczęście żadko się widujemy (ciężki ma charakterek i nawet bardziej jest to opinia mojego T. niż moja). Ale cuż... teściów sie nie wybiera;-)

cześć dziewczyy!
pisze do Was z Hamburga, mam zle wiesci. w poniedziałek byl pogrzeb mojej teścowej, popołudniu dostlam bolesnych skurczy ,polozylam sie wczesnie w nocy jednak nie ustapily, rano mąż zabral mnie do szpitala i niestety po badaniach okazalo sie ze dziecko chce juz przyjsc na swiat, szyjka ma 1,5 cm i otwiera sie od środka.....natychmiast mnie polozyli, dostaje leki rozkurczowe co 3 godz, w pierwszej co 15 min tabletke i zastrzyki ze sterydów na pryspieszenie rozwoju pluc dziecka jutro o 17 powinny byc wyksztalcone gdyby musieli wydobyc Małą.......jestem przerazona ale opieke mam wspanialą i pediatra powiedzial ze dziecko wazy 1200 g jest zdrowe i po sterydach ma duze szanse........maja jednak nadzieje ze proces sie zahamuje i lezaac przetrzymam do terminu albo jak najdluzej............

to dla mnie szok ale staramy sie byc silni dla Niuni........
prosze trzymajcie kciuki za mnie i moje dziecko zebysm wytrwaly do szczesliwego rozwiazaniapozdrawiam Was i modle sie za Wasze dzieciaczki....

Właśnie pochłonełam olbrzymie opakowanie cisteczek i jeszcze się zdziwiłam że się skończyło:szok:było tego z pół kilo gdzie te jedzonko się mieści:-DA i przypomiało mi się co zdażyło mi się w nocy miałam już dosyć lewego boku więc sobie myśle tylko na chwileczke się położe na prawym i usnełam jak kamień obudziłam się w szoku:szok:bo spałam na brzuchu:szok:brzuch cały był w takich pogniecionych czerwonych pręgach oczywiście spanikowałam ale jak się położyłam na plecach odrazu mała zaczeła fikać chyba było jej tak wygodnie jak była przygnieciona i się wkurzyła że mamusia ją budzi:-D

ja też tak potrafię ;) ... zjem całe pudełko i mi mało ...
spanie na brzuchu .... mhhhh .... moje ulubione do tej pory, zasypiam na lewym boku najczęściej, budzę się na plecach ale co się dzieje w nocy???

Witam ponownie, tym razem na chwile bo jestem u rodziców:-) i juz po wizycie

i wszystko w porządku - szyjka ok długa cokolwiek to znaczy i zamknieta:-) mały rosnie i ma się dobrze - waży jak to ani doktor powiedziała dobre 1650 :-) więc mam co dzwigać:-)
co do moich wyników z moczu - mam brać urosept przez 14 dni 2x 3 tabletki i powinno byc ok

zdec - te kryształy swiadcza o tym ze jest piasek w nerkach lub kamienie - no cóż u mnie by się zgadzało - i nie mam się tym wogóle przejmowac:-)

no i moja waga - przez te 4 tyg przytyłam 1kg:-) i ogólnie od poczatku 15kg:-D
pozdrawiam

gratuluję dużego małego synka ... rosną jak na drożdżach ... !!!

Ja juz po drugim wkluciu i wcinam zasluzone drugie sniadanko :-D

Anik to mnie pocieszylas, ja juz sie balam ze nasza Pyza jakas przerosnieta :-D Gratuluje!
cobra wytrwalosci w "milczeniu" mam nadzieje ze sie tesciowie ockna i dadza wam ten pokoik jak najszybciej

Karis ja mam takie do wysadzenia:
lobelia przylądkowa, czyli stroiczka

Zobacz załącznik 225818

mydlnica i maciejka (pieknie pachnie!)
Zobacz załącznik 225820

bratki miniaturowe i irysy w kilku kolorach
Zobacz załącznik 225822

i pnaca wisteria sinensis (nie znam polskiej nazwy)
Zobacz załącznik 225827

Bedziesz sadzila w Anglii czy w Polsce? Tu sa w sprzedazy popularne mieszanki, czesto kolorystyczne, tez je bardzo lubie np wybierasz mieszanke czerwona i kwitnie ci przez cale lato :tak:
Ladnie sie prezentuja petunie, lwie paszcze, geranium, maki ozdobne.... oj jest tego sporo :-D

kpi dla ciebie slonko i kwiatki sle! :tak::tak:
pencil.png

piękne te kwiatuszki, ja też posadzę sobie na balkoniku ;) żebym miała czym cieszyć oczko ;)

I dziękuję za słonko - na razie dotarł śnieg ;):):):):):):)

Anik- gratuluje udanej wizyty!! 1650g, hoho, super! Ciekawa jestem ile moja ksiezniczka teraz wazy, ale usg mam dopiero za 3 tygodnie...

Kurcze, miala byc wiosna a snieg sypie!!! Spadam zaraz do fryzjera dorobis sobie koleja porcje jasnych pasemek. Chce znowu byc blondynka jak przez cale zycie a droga od brązu do blondu to droga przez mękę...

No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)

gratuluję zakupu a przede wszystkim decyzji - u mnie to najtrudniejsze

Cześć dziewczyny, pospałam do 12 :szok: Dziś mam wolne w pracy, więc postanowiłam zrobić dzień sprzątania, no ale zaczynam od kawusi z Wami :-D

kpi- my używalismy butelek i smoczków Anentu, co do obwodu główki to znalazłam Ci siatki centylowe http://bi.gazeta.pl/im/2/6295/m6295932.pdf http://bi.gazeta.pl/im/4/6295/m6295924.pdf

Olimpia- no to masz niezły przegląd wiedzy nt teściowych :-D Ale ta druga- matko, co za jędza :wściekła/y:
Koriander- ale u Was pięknie!!! :szok::-) Widzę, że jak po porady kwiatkowe to do Ciebie- dobrze wiedzieć :-D
karis- z kwiatuszkami to Ci na razie nie pomogę, bo sama jestem noga, w sobotę chcę się wybrać do ogrodnika to może coś podpowie :-)
Anik- no piękny dorodny już synuś! Gratuluję!
agast- gratuluję zakupu wózeczka :tak:

Zabieram się za porządki, na razie

dziękuję - zaraz popatrzę na linki ;)

liliti - trzymaj się kochana i proś swoją Małą, zeby nie chciała tak szybko na świat!!!!! a my będziemy trzymały kciuki ;) najważniejsze, ze już sporo waży i dostała lek na płucka!

Lilliti- o matko, Kochana nasza, trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i, że maleństwo żyje i ma się dobrze! Wierzę w to, że dotrzymasz do terminu, albo jak najdłużej! A jeżeli nawet nie to na pewno Malutka jest silna jak jej mamusia i dacie radę!!!! Nie martw się! Jestem z Tobą myślami i całym sercem!

cześć dziewczyy!
pisze do Was z Hamburga, mam zle wiesci. w poniedziałek byl pogrzeb mojej teścowej, popołudniu dostlam bolesnych skurczy ,polozylam sie wczesnie w nocy jednak nie ustapily, rano mąż zabral mnie do szpitala i niestety po badaniach okazalo sie ze dziecko chce juz przyjsc na swiat, szyjka ma 1,5 cm i otwiera sie od środka.....natychmiast mnie polozyli, dostaje leki rozkurczowe co 3 godz, w pierwszej co 15 min tabletke i zastrzyki ze sterydów na pryspieszenie rozwoju pluc dziecka jutro o 17 powinny byc wyksztalcone gdyby musieli wydobyc Małą.......jestem przerazona ale opieke mam wspanialą i pediatra powiedzial ze dziecko wazy 1200 g jest zdrowe i po sterydach ma duze szanse........maja jednak nadzieje ze proces sie zahamuje i lezaac przetrzymam do terminu albo jak najdluzej............

to dla mnie szok ale staramy sie byc silni dla Niuni........
prosze trzymajcie kciuki za mnie i moje dziecko zebysm wytrwaly do szczesliwego rozwiazaniapozdrawiam Was i modle sie za Wasze dzieciaczki....
Moja droga trzymamy kciuki wszystkie za ciebie, niech malństwo się nie spieszy, dobrze że jesteś w dobrych rękach

reklama
liliti-to nie ciekawie!pewnie przez nerwy na pogrzebie zaczeły się skurcze trzymam kciuki żeby bobas jednak jeszcze posiedział w brzuszku!

Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach!

Do góry