reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No i nadrobilam ! WARIATKI I TYLE !
Ja jakos czuje sie ostatnio do bani ,gardlo boli ,katar - chyba mnie Patryk zarazil,dobrze ze Filipek ma sie dobrze !
Wczoraj jedlismy brzoskwinie - ale mu posmakowalo ze jak zjadl 1/2 sloika to sie klocil ze mna jak chowalam lyzeczke !

A teraz gada z miskami ! I to wpadl taki ciag ze kleci cale zdania ahhahahaha !

zmykam do ksiazki troche :)

reklama
Mam pytanie do Was- dostałam od gina tabletki ant i powiedziała ze mam czekac na okres..., a jego ni widu ni słychu (tzn mam okres żerny jak to zwykle miałam przed okresem, ale objadam sie juz drugi tydzień a @ nie dostaję, niedługo nadrobie spowrotem kg ciązowe:szok:), czy moge zacząc brac tabletki np od dzsiaj nie czekając na okres ? (wiem że nie jestem w ciąży), czy nie bardzo ?
ja brałam nie czekając na okres tak mi lekarka kazała i było ok

Z dnia na dzien mam mniej mleka i ochoty zeby zmuszac moja core do picia mojego mleka :zawstydzona/y: Ona tylko widzi mojego cyca i zaczyna plakac, co drugie karmienie ma z butli, tylko w nocy udaje mi sie karmic piersia. Juz nie wiem co robic, chcialabym pokarmic piersia jeszcze do 6 miesiaca ale zaczynam zastanawiac sie czy to ma sens jesli moje dziecko jest przez to nieszczesliwe... Aha i jeszcze jedno, odkad karmie tez butla nie mamy bolow brzuszka, moze to przypadek, ale juz sama nie wiem co o tym myslec...

Eliza- a ja tam ubieram perełkę w sukienusie 56- te z H & M są świetne. Bo my sie jeszcze w 56 nisimy;) chociaż w tym tygodniu już Lidka zaczęła nisić 62.
Sylwik- z tego co pamiętam to Ty na butli jesteś a mi się wydaje że tych zwykłych tablet (nie dla karmiącycg) to nie można ot tak sobie zacząć- nie wiadomo na jakim etapie cyklu jesteś więc mogą być nieskuteczne. Ale pewna nie jestem- na ulotce na pewno masz napisane co i jak
Georgina- bo butelkowe bobaski zawsze trzeba odbijać a te cyckowe powinno się ale nie jest to konieczne.

Eliza- a ja tam ubieram perełkę w sukienusie 56- te z H & M są świetne. Bo my sie jeszcze w 56 nisimy;) chociaż w tym tygodniu już Lidka zaczęła nisić 62.
Sylwik- z tego co pamiętam to Ty na butli jesteś a mi się wydaje że tych zwykłych tablet (nie dla karmiącycg) to nie można ot tak sobie zacząć- nie wiadomo na jakim etapie cyklu jesteś więc mogą być nieskuteczne. Ale pewna nie jestem- na ulotce na pewno masz napisane co i jak
Georgina- bo butelkowe bobaski zawsze trzeba odbijać a te cyckowe powinno się ale nie jest to konieczne.
ja tez ubieram Filipka w niektóre rzeczy na 56 cm :) ale sa i takie bodziaki które mają 68 i tez sa dobre;) rozmmiar rozmiarowi nie równy ;)
a co do tabletek to musze poczytac dokładnie ulotke, może cos tam jest napisane :)

ja tez ubieram Filipka w niektóre rzeczy na 56 cm :) ale sa i takie bodziaki które mają 68 i tez sa dobre;) rozmmiar rozmiarowi nie równy ;)
a co do tabletek to musze poczytac dokładnie ulotke, może cos tam jest napisane :)
Na pewno jest:) A jakie masz tabsy?
No to fajnie że nie tylko Lidusia taka drobniutka bo juz się bałam

hehehe, mój w 56 ani raz nie wszedł :-D bo były za krótkie.

a Danielka wysypało na szyjce - ma czerwone plamy, i nie mam pojęcia po czym. póki co posmarowałam mu Bepanthenem.

Macol cały czas w 62 śmiga :tak:

eliza80, sorry, że się powtarzam, ale może nie doczytałaś mojego pytania wcześniejszego :baffled: Z tego co pamiętam to pisałaś, że używałaś wcześniej laktator ręczny Medeli i zmieniłaś naelektryczny. Czy ten elektryczny 'wyciąga' więcej mleka :-D Bo mi odciąganie ręczne nie specjalnie wychodzi i rozważam zakup elektrycznego ;-)

reklama

:szok: naprawdę? Jejku mój ubiera 74 i 68 czasami :szok: Jakie mam wielkie dziecko :szok:
:-D

Kupiłam mojemu w aptece maść, żeby dziąsełkom ulżyć, bo ryk był dziś niesamowity :szok: wkładanie 2 piastek i ryk nie wiadomo dlaczego :no: Parę razy juz tak miał: bawi się, usmiecha i nagle robi się czerwony i ryk i nie można go uspokoić :no:
Jutro wizyta na sczepieniu, więc pogadam z pediatrą czy ząbki widzi....

Padam na ryj - na poczcie chciałam odebrać te nowe dętki do wózka (z wygiętymi wentylami) i nie dali mi, bo nie mam nazwiska T:wściekła/y:
W Lidlu chcialam kupic małemu wodę mineralna: nie miałam gotówki (zresztą zawsze płacę kartą) i ZA ZAKUPY POWYŻEJ 20 ZŁ PŁACI SIĘ KARTĄ!!! No wnerw bierze człowieka! Jak sobie przypomnę Anglię - tam nawet za rzecz za funta placiłam kartą wrrrr
I wkurzona wrociłam do domu. Dobrze, że w realu zrobilam zakupy....tam bynajmniej mozna placić karta za każdą kupiona rzecz...

Do góry