reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Aśka a może po twojej stronie czy nawet warmińsko-mazurskie ma taki gabinet gdzie wykonują drobne zabiegi i np. właśnie inseminacje?

Lopop sama nie wiem może w Olsztynie choć powiem ci że jak znajoma miała ogromne problemy z ponownym zajściem w ciąże i straciła dziecko w 7 miesiącu to w Gdańsku jej nie pomogli, zjechała wielu lekarzy, była w Olsztynie a stamtąd skierowali ją do Warszawy, ma teraz śliczną córcię ale dokładnie z nią nie rozmawiałam o problemach jakie miała. Tak więc na razie liczę na naturalną ciąże.
Muszę sięwybrać do endokrynologa i zrobić usg tarczycy.

Cześć dziewczynki, u mnie nie tak wesoło jak wczoraj inseminacji nie będzie bo 3 cykl z rzędu mam pęcherzyk ale na prawym jajniku a lekarzowi się ten jajnik nie podoba. Po jakiejś infekcji zrósł się z macicą!!!

Jajnik zrósł się z macicą? Szok ale masz z niego owu? Jeśli tak to chyba nie jest tak źle.
Trzymam kciuki!

Zaglądam jeszcze na sekund 5.

Możecie mi coś podpowiedzieć? 31 idę do nowego gina. Może powinnam sama sobie porobić jakieś badanka? Jeśli tak,to jakie? :confused: Czy czekać,aż on coś zleci?

Agutka zawsze warto coś zrobić, może wiesz że masz z czymś problem, jakieś hormonki może warto zrobić prolaktynę ale coś innego. Ja zawsze szłam z wynikiem prl bo z tym miałam odwieczny problem.

Znów nikogo tu nie ma.

Jestem.
Byłamna "rekolekcjach" z wiara z pracy i jestem letko rozmiękczona, wiec dość rozgadana. ;-) Wiec tak:"
kochane powoli zmykam , ide wysypac ten cukier na parapet:-D
jakbym nie dala rady jeszcze dzis tu zajzec to trzymajcie &&&&&&& za jutro

buziaki
Ja chyba tez tak zrobię - tonący brzytwy się chwyta, wiec...

Teraz odpoczynek. Biorę antybiotyk od jutra i kolejne 7 dni mamy wstrzemiezliwosci. Kurcze bo zaraz nam to w krewe wejdzie;)
A ten antyk na co - bo już się zgubiłam... Czyli, ze ogólnie się leczycie i staracie? Wiec dlaczemu tracisz nadzieje? Dla zasady?;-)

A=0,
B=50,
C=20,
D=30
oraz 70% żywych plemników
Pozostałe parametry mieszczą się w normie, czas upłynnienia=10min, objętość 2,5ml, pH 7,7, liczba plemników/ml 119.200.000
Jak to kiedyś jedna laska napisała - nie sraj ogniem!;-) Grunt, ze chłopaki są i żyją!!! Trochę witaminek i postawicie je na nogi. Mój tez ma kiepski ruch A (10%), ale nie zamierzam się tym jakoś szczególnie przejmować. Bo to jest zależne od wielu czynników. wiec teraz jest tak a za jakiś czas będzie lepiej:sorry2: (ja sobie przynajmniej tak tłumaczę)

Życ bez was nie moge normalnie heh znowu sie podlaczylam pod tel :)
Nie chce być niemiła, ale szczera - jesteś UZALEŻNIONA:-D:-D:-D

Maćku,pytałaś,co to za prezent. ;-) Wrotki. :-D Zuzia wybrała sobie takie żółto - zielone. :-D :-)
Jak sama sobie wybrała to na pewno będzie zachwycona:tak::-)

I powiem Ci,że ja tak sobie dziś myślałam... Bo mi się w tym cyklu nie udało. A umówione byłyśmy na ten sam dzień na test. I zawsze,jak się z jakąś dziewczyną umawiałam,to jej się udawało,a mi nie... Może to jakiś znak dla Ciebie?
Co Ty gadasz - ja z Tobą nie raz byłam omówiona i nic.... Absolutnie nie jesteś wyjątkiem potwierdzającym regule;-)

Dziewczyny czy któraś miała problem z badaniem a właściwie wynikiem TSH. Bo już nie pamiętam norm ale miałam 3,6 i mimo że według kartki to było w normie to lekarz powiedział że za wysoka jest trochę bo te normy to są od 0 - 100 lat a ja na mój wiek to za wysokie i kazał mi ft4 zrobić czy coś takiego.
Ja miałam TSH najpierw 4,56. I wtedy lekarz rodzinny wysłał mnie do endo. Brałam bromka na prlaktyne i TSH spadło do 1,45. Byłam u endo i powiedziała, ze mam brać jod i jeśli TSH będzie powyżej 3 mam się znowu zjawić. Teraz mam 3,6 i nie wiem co zrobić... Bo u mnie normy są do 4,7 i gin twierdzi, ze jest w porzo...

A jesli chodzi o witaminki to bierze salfazin, l-carnityne, wit.c i nosi bokserki... ale czytalam gdzies, ze moze pomoc ale nie musi i ze na to tak naprawde nie ma lekarstwa, dlatego tak sie zalamalam:(
No tak - generalnie jest tak, ze u faceta niewiele można zrobić... Ale mój lekarz rodzinny powiedział, ze mamy zbadać M i jakby co, to zaaplikować zastrzyki i będzie kiec takie ______________________________________________________________________plemniki:-D

Jestem z Wroclawia, a staramy sie juz prawie rok. A oni sie jakos leczyli? Ciaza naturalna?
Pajki Malz brał witaminki jak Twój i zaszli naturalnie (ona tez miała problem z owulka i chyba brała clo...O)

:-)Helloł moje Kochane!!!

Byłam i co..... pęcholek ma 17 mm, ale nic mi nie dał i kazał przyjść dopiero we wtorek to zobaczy czy pękł i ciałko żółte jest czy jakoś tak i mamy mu dać szansę dojrzeć i pościć do soboty a w sobotę iść na całość :baffled:

:-D
No to gitara gra!!!:tak: Gwałć Małża ile wlezie!!!

Boze, jak ja bym chciala zeby nam tez sie udalo! Jak odebralismy wyniki to sie zalamalismy...
E tam gadasz - znasz wyniki, wiec wiesz, z czym trzeba włączyć!!! Bo co Ci da załamka?!

wiecie co nie chce się nakrecac ale musze wam powiedzieć, ze mam duże cycki ;-) oj jakbym chciała, zeby się udało :-D a jak nie to nie...ale bym chciała:-D
Cóż mogę powiedzieć:-D
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Robilam tylko podstawowe, a te bardziej skomplikowane kazal dopiero po roku staran, tylko ze moj gin nie wie jeszcze o problemie mojego M bo jego badania robilismy na wlasna reke i niedawno...
Jakie podstawowe?
Kurcze, fajnie tu u was! Od razu czlowiekowi jakos tak lepiej... Od 3 dni tylko ryczalam, a teraz troszke mi sie humorek poprawil-DZIAKUJE!
To forum to rewelacyjna terapia psychologiczna!!!:tak: Wiem coś o tym;-)

Cześć dziewczynki, u mnie nie tak wesoło jak wczoraj inseminacji nie będzie bo 3 cykl z rzędu mam pęcherzyk ale na prawym jajniku a lekarzowi się ten jajnik nie podoba. Po jakiejś infekcji zrósł się z macicą!!!
A miałaś Hsg? Może zapytaj o to lekarza -może akurat się przepcha:tak:

Możecie mi coś podpowiedzieć? 31 idę do nowego gina. Może powinnam sama sobie porobić jakieś badanka? Jeśli tak,to jakie? :confused: Czy czekać,aż on coś zleci?
FSH i LH - ich stosunek mówi o tzw rezerwie jajnikowej.
Prolaktyna - może blokować owulacje.
Progesteron - ważny w drugiej fazie cyklu.
TSH - podstawowy hormon tarczycy, ktora tez ma znaczenie w zajściu i utrzymaniu fasolki.
Estradiol - nie wiem czemu;-)

Ale może M powinien się zbadać? W końcu nie jest biologicznym tata Zuzi... :dry:

Ostatnia edycja:
Hej hej hej :)

no więc na tę chwilę nie ma wredoty jeszcze ;p

zmykam suszyć mój pici kłak ;p w sensie włosy na głowie ;-)

do pozniej kochaniutkie

Tośka &&&&&&&&&&

Agutka
Maćku super opisała hormony...najważniejsze: prolaktyna (najlepiej w 7-8 dpo), FSH (najlepiej zrobić w 3 dc) i TSH.
Estradiol jest odpowiedzialny za wzrost eno i na niego najlepsze siemie lniane i orzechy, daktyle, rybki

Ja dziś na konferencje poginam i dlatego aż tak skoro świt jestem...nie bedzie mnie nie wiem do której :(

Ostatnia edycja:
Tośka &&&&&&&&&&

Agutka
Maćku super opisała hormony...najważniejsze: prolaktyna (najlepiej w 7-8 dpo), FSH (najlepiej zrobić w 3 dc) i TSH.
Estradiol jest odpowiedzialny za wzrost eno i na niego najlepsze siemie lniane i orzechy, daktyle, rybki

Ja dziś na konferencje poginam i dlatego aż tak skoro świt jestem...nie bedzie mnie nie wiem do której :(

Kochana miłego dnia - ciężekie są taki konferencje, my co prawda nie ,mamy konf ale mamy całodniowe spotkania podsumowujące sprzedaż, koszty itp czasami po 12 godz ;/

Hej. :-)

FSH i LH - ich stosunek mówi o tzw rezerwie jajnikowej.
Prolaktyna - może blokować owulacje.
Progesteron - ważny w drugiej fazie cyklu.
TSH - podstawowy hormon tarczycy, ktora tez ma znaczenie w zajściu i utrzymaniu fasolki.
Estradiol - nie wiem czemu;-)

Ale może M powinien się zbadać? W końcu nie jest biologicznym tata Zuzi... :dry:

Dzięki ogromne Maćku! :-)
A na te badania może mi rodzinny dać skierowanie,czy idę na własną rękę?
Co do badań G.,to ja najpierw chcę sprawdzić siebie. :tak: Tak sobie założyłam. :tak: Bo coś mi tu nie gra... :no:

Hej hej hej :)

no więc na tę chwilę nie ma wredoty jeszcze ;p

zmykam suszyć mój pici kłak ;p w sensie włosy na głowie ;-)

do pozniej kochaniutkie

A brzuch? :-p Nie boli? :-)

Ostatnia edycja:
Tośka - miałaś testować i co?!?

nie testowałam ;-) boje się jak ja pierdziu ;/ aleeee jutro jade na wioche do mamy i mamuśka kazała mi kupić test - bez niego mam nie przyjezdzac (oczywiscie jezeli się @ nie pojawi)

Hej. :-)

Dzięki ogromne Maćku! :-)
A na te badania może mi rodzinny dać skierowanie,czy idę na własną rękę?
Co do badań G.,to ja najpierw chcę sprawdzić siebie. :tak: Tak sobie założyłam. :tak: Bo coś mi tu nie gra... :no:

A brzuch? :-p Nie boli? :-)

Brzuch czuje że mam ale jakoś specjalnie nie boli ;-)

reklama
Do góry