reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cześć dziewczyny.
Słonka wprawdzie brak, ale termometr pokazuje na dworze 14 st :-D:-D Jestem zachwycona :-D

Ale tu dzisiaj sporo rannych ptaszków, ja spałam do 11 :-)

MagdaM- gratuluję udanej wizyty i rozbrykanego Kacperka :-)
Paulka24211- miłego leniuchowania, w końcu za chwilę jest dzień wagarowicza :-D
Lencja- to dobrze, że ciśnienie spadło... Ja zwykle mam bardzo niskie, bez kawy to bym cały dzień spała na stojąco :tak:
yoshe- wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą, a jeszcze jest trochę czas, żeby podjąć decyzję co do sposobu rozwiązania, będziesz mieć dość czasu,żeby się z tym oswoić :tak:
Zdec- udanych zakupków :-D
nadika, cytrusik- trzymam kciuki za wizyty!
dorotka28de- mi też bardzo podoba się imię Ignaś :-) Mamy jednego malucha w bliskim otoczeniu- fajny dzieciak :tak:
Lencja- to taka aparatka z Ciebie :-D Ale dobrze to rozumiem- chałtura rzecz święta :-D:-D
Gosia***- zdrówka dla wszystkich domowników!
iziatcz- no ja na jutro planuję pozimowe porządki w ogrodzie, mam nadzieję, że będzie ładnie
agasto- ja też zwykle pożeram książki, a teraz w ciąży najwyżej obejrzę obrazki w kolorowych gazetkach :-D IQ spada z każdym dniem :-D
ita- gratuluję udanej wizyty!
gosiagro- zdrówka!

Zasiedziałam się z Wami i przez Was do pracy nie zdążę :-D Papa, uciekam

a dziękuję, dziękuję:-)

ja to na sniadanie obiad i kolacje moglabym jesc wszystko co słodkie ale niestety unikam tego bo potem w maju wygladałabym jak szafa 3 drzwiowa he he wiec tylko podjadam czasem tak jak teraz np pół czekolady z nadzieniem malinowym mniam mniam

Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz

wogóle moja mala jeste strasznie ruchliwa dzisiaj nawet nie ma 5 min przerwy to dobrze? rusza sie tak od 11 juz a jest pierwsza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
biorę leki na nadciśnienie i to 4 tabletki na dobę... czasem okresowo się podwyższa,a potem wraca do normy. kiedy jednak dłużej utrzymuje się na niebezepicznym poziomie 150/100 zgarniają mnie do szpitala :sorry2:
Andzia a skoro piszesz, że nieznacznie Ci się ten poziom obniżył, to może lepiej poczekać na lekarza i samemu nic nie kombinować.

z soli już dawno musiałam zrezygnować przy moich problemach z nadciśnieniem. jedyne co, to czasem stosuję sól niskosodową (bo to sód z soli jest niezdrowy). a z tą wodą trzeba uważać, bo jak zacznie się zatrzymywać w organiźmie przy wysokim ciśnieniu to już na 100% ląduję w szpitalu ;-)
3 razy dziennie biorę witaminę C (na zakwaszanie moczu, żeby bakterie się nie utrzymywały) i jakoś żelazo nie chce się lepiej wchłaniać :-(

a tak, zespół białego fartucha to się nazywa podobno :-D niestety ja mam podwyższone przez dłuższy okres czasu, do tego dochodzą jeszcze tzw. piki ciśnienia, czyli to o czym piszesz-nagłe skoki.
zdrówka życzę!!

dzięki dziewczyny za rady. miło mieć takie wsparcie w koleżankach z forum :-)

lenaDTR opowiedz coś więcej o tych naukach! :-)
YOshe!!!!Nauki przedmałżeńskie u nas to dramat!!!Poszłam na salę z mężem gdzie było ponad 40 osób, duszno brak krzeseł, w ogóle zero organizacji,,,,wszyscy patrzyli na mnie jak na UFO bo z brzuchem ;)Czułam się jak trędowata!!!Mój mąż ciagle się śmiał bo niby są nieodpłatne a ksiadz zażyczył po 30 zł od osoby!!!Gadał nie stworzone rzeczy o miłości, popędach, itd. w ogóle on chyba sie nie słyszał co mówi!!!Ludzie na samym końcu spali!!!On nawet nie ruszył d..... by przejść się po sali!!!U nas to trwa 7 tyg po 1 godz miało być!!!!Ale wczoraj zapowiedział, że bedzię po 2 godz!!!Najbardziej przeraża mnie to jak ja usiedzę!!!Już mi nogi zrobiły sie jak balony!!!Zero dojścia do toalety!!!Ogólnie porażka!!!!

A do tego jeszcze Gaja mnie tak kopała, że aż mój mąż widział!!!

reklama
Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz

wogóle moja mala jeste strasznie ruchliwa dzisiaj nawet nie ma 5 min przerwy to dobrze? rusza sie tak od 11 juz a jest pierwsza
Ja tak mam od kilku dni, że budze sie o 5 i muszę usiąść albo biore poduszkę zwijam w rulon i kładę sie na nia tak na wysokości krzyża:)MOja tak kopie jak szalona!!!A nie daj Boże zebym sie przytuliła gołym brzuszkiem do męża już nie mam spania;)

Do góry