reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Ewcik, a Ty skąd jesteś? :)

ja własnie wróciłam z zakupów - zdjęcia będą, ale później,najpierw czeka mnie maraton w kuchni :/
Kupiłam 2 super rampersy - jeden w cocodrillo, drugi gdzieś tam, potem sprawdzę na metce, jak się nazywają. Ogólnie było sporo rampersów dla płci obojga :)
Mam też 3pak body za 10zł z cocodrillo (buły kolorystycznie dla chłopca, dla dziewczynki, i jedne uniseks). Upolowałam też fajnego śpiocha.
Czyli dzień udany :):)

reklama
Emih ja też wózka nie kupuję - głęboki mam taki lekko starawy, po Majce, ale wtedy też nie była to pierwsza klasa, ale wychodze z założenia, ze to na kilka miesięcy.

a spacerówkę mam po Mai w bardzo dobrym stanie i naprawdę fajną. Więc przynajmniej te koszty mi odchodzą. Nie mam fotelika, ale kupuję używany, bo nowy taki jak chce kosztuje ponad 600zł, a chcę tylko ten bo mi do spacerówki pasuje, można wpiąć. Specjalnych mebli oprócz łóżeczka nie kupuję, przewijak zwykły ceratowy na łóżeczko, wanienka normalna i tyle.

Co dla mnie osobiście konieczne (z tego co pamiętam sprzed 5 lat): poduszka do karmienia (rogal - super wygodny jak dla mnie), pościel tylko do łóżeczka, w wózku wykładałam pieluszkę flanelową, pieluszki flanelowe i tetrowe (mimo pampersów są mega przydatne do podkładania, wycierania itd..) zwykłe mydełko i oliwka, sudocrem, herbatka na laktację, laktator i w sumie to najważniejsze w pierwszych dniach. Nie kupuję żadnych butelek, podgrzewaczy itd bo nastawiam się na karmienie piersią. Z rzeczy, których nie miałam kupię nianię, bo mieszkamy teraz w domku nie w bloku. I nie zamierzam szaleć jakoś szczególnie z dalszymi zakupami. Ale przy Mai szalałam DUŻO bardziej, to fakt, później połowy wszystkiego nie używałam, doszły własne sposoby, przyzwyczajenia przy pielęgnacji dziecka i tyle...

Za to chciałabym żebyśmy na 2 tyg w sierpniu nad morze pojechali jak będzie pogoda:-)

wrocilismy z zakupow,kupilismy lozeczko,materacyk,poduszke,kolderke.ochraniacze na szczebelki,baldachim,komode z przewijakiem i regal na kosmetyki.ogolnie jestem zadowolona,jedno juz z glowy:)

kama no to zaszalałaś-nie powiem, chyba się też muszę zainteresować takimi grubszymi zakupami:-)

trafilismy na super okazje i wszystko wyszlo nas 220€ czyli jakies 850 zl,mysle ze warto bylo:)teraz jeszcze wozek a pozniej reszta *******kow:)

Ewcik, a Ty skąd jesteś? :)

ja własnie wróciłam z zakupów - zdjęcia będą, ale później,najpierw czeka mnie maraton w kuchni :/
Kupiłam 2 super rampersy - jeden w cocodrillo, drugi gdzieś tam, potem sprawdzę na metce, jak się nazywają. Ogólnie było sporo rampersów dla płci obojga :)
Mam też 3pak body za 10zł z cocodrillo (buły kolorystycznie dla chłopca, dla dziewczynki, i jedne uniseks). Upolowałam też fajnego śpiocha.
Czyli dzień udany :):)
Super, że zakupy Ci się udały :) A znasz taki sklep warszawski Calineczka Artykuły dla dzieci i niemowląt ? Na Grochowskiej? Malutki, ale spory wybór ubranek i bodziaki z polskimi napisami w stylu "synuś mamusi" itp., po które się pewnie wybiorę w przyszłym tygodniu :) Jest jeszcze drugi fajny i niedrogi sklep z wózkami, łóżeczkami, ubrankami i generalnie WSZYSTKIM, na Jerozolimskich 266 (jak się jedzie do Pruszkowa to aż za Leroy Merlin). Niestety strona internetowa im nie działa, ale można negocjować ceny - nam na wózek + fotelik z bazą dali większą zniżkę niż wozki spacerowe chicco wózki dziecięce at bobowozki.com - a tam mieli na nasz zestawi tak sporą promocję :)

nie znam, ani jednego ani drugiego. O Calineczce słyszałam, ale oba są jak dla mnie poza zasięgiem. Z mojego Tarchomina ciężko w niektóre miejsca dotrzeć w dobrym czasie, a nie chce mi się pół dnia jechać gdzieś. Ale może uda się M kiedyś zabrać w te okolice Pruszkowa. Zachwycony nie będzie, ale spróbujemy :)
mam koleżankę w Płońsku i ona znalazła tam jakiś fajny sklepik, w którym kupuje taniutko ubranka firmy for kids...chyba.

nie znam, ani jednego ani drugiego. O Calineczce słyszałam, ale oba są jak dla mnie poza zasięgiem. Z mojego Tarchomina ciężko w niektóre miejsca dotrzeć w dobrym czasie, a nie chce mi się pół dnia jechać gdzieś. Ale może uda się M kiedyś zabrać w te okolice Pruszkowa. Zachwycony nie będzie, ale spróbujemy :)
mam koleżankę w Płońsku i ona znalazła tam jakiś fajny sklepik, w którym kupuje taniutko ubranka firmy for kids...chyba.

Ja bym bez auta z mojego Raszyna to nigdzie się nie wydostała :( Na Tarchominie masz przynajmniej komunikację miejską ;) Ten na Jerozolimskich polecam na "grubsze" zakupy, Calineczkę na ubranka, kocyki, ręczniczki itp. :)
A ten na Jerozolimskich ma tę zaletę, ze jest do 19-ej, więc ja też wyciągałam swego M, coby cenę wózka i fotelika negocjował :) Dostaliśmy u nich 10% stałego rabatu, więc zakupiliśmy też fajny kocyk bawełniano - polarkowy i wypełnienie do pościeli :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry