reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

spróbuję go tam po świętach wyciągnąć :) A nie wiesz, czy tam jakaś komunikacja miejsca jeździ?

Wydaje mi się, że jeździ tam 717 (bo jeździ aż do Pruszkowa), ale nie wiem, w jakiej odległości od sklepu jest przystanek Najlepiej zadzwoń i dopytaj:

"Maluszek"
Warszawa- Michałowice, ul. Al. Jerozolimskie 266
tel. (0-22) 723-90-93

reklama
Tweenie- przede wszystkim- gratuluje udanych zakupów :tak: (choć z przeszkodami). Aż mi się dziś pół nocy śniło że po sklepach chodzę i pieniądze liczę czy wystarczy na wszystkie wyprzedaże :-D

Agatha- ja też nie kupuje jeszcze butelek, podgrzewaczy, a nawet sterylizatorów (a nóż moja młodsza córa tak samo nie zaakcepyuje smoczka jak starsza a o butelki otrzemy się dopiero w 8 miesiącu). Wielu rzeczy na pierwszy roczek nie mam- ale głównie z ubranek- bo rozdałam, ale najpotrzebniejsze rzeczy "kiszę". Jednak zakup fotelika, chusty, bujaczka fisher (rewelacja a oddałam bratu) i środki pielęgnacyjne- przede mną. Łóżeczkiem z resztą- od śiostry- nie pogardzę- może ochraniacze dokupię. I wiele już prezentów "wisi" w powietrzu, Siostra chce kupic karuzelkę, brat matę, szwagierka coś tam jeszcze "zaklepała" więc szaleństwo zostawiam sobie tylko w kwestii ubranek 0-12m, bo reszta w dobry stanie po starszej :-D A powiedz, co z tym rogalem, tak się zbieram do jego zakupu i nie wiem czy warto- jest taki rewelacyjny do spania czy później przy karmieniu sobie chwalisz?

Widzę że zakupy trwają pełną para, no i dobrze!!
Ja tez w zabobony nie wierzę i jakieś tam przesądy.
Ostatnio moja mamuśka zadzwoniła i mówi: dziecko jak chesz to kupuj wszystko,a le proszę Cię tylko się wstrzymaj z wózkiem bo mi się zle snniło. Oczywiscie musiałam ja na ziemię sprowadzić i dała spokój!!

Dziweczyny jeśli się zastanawiacie nad termometrem bo widziałam ze sie taki temat przewinął to ja polecam TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA CZOŁA 10w1 (951259209) - Aukcje internetowe Allegro
moja koleżanka używa go 2 rok do dziś. Nie jest ani tani ani drogi ale sprawdzony!! sama taki zakupiłąm, ale jeszcze nie dotarł!!

Mam jeszcze pytanko w sprawie laktatora: lepszy reczny czy automat. Słyszałam ze te automatyczne strasznie naciągają piersi...ale co ja sie tam na tym znam!!
Myślałam o tommee tippee ręcznym!?? co sadzicie?

A i czy któaś moze polecić jakiegos sprzedawce z allegro u którego kupiła jakies rzeczy. Chciałabym kupic hurtem pieluchy tetrowe, smoczki, i takie tam bzdety! A przy jednej przesyłce wyjdzie taniej!

Co do termometrow juz byly odpowiedzi

te do ucha w/g mnie sa nie dobre dla dzieci malych ciezko wsadzic do ucha termometr marudzacemu dziecku sa teraz bezdotykowe termometry ja taki zamierzam kupic

co do laktatora - koleżanka używa tommee ręcznego i mówi, że jes ok. Też taki zamówiłam. Kupiłam u tego gościa Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro, bo miał najtaniej (78zł), a do tego były od razu 2 pojemniki na mleko w opakowaniu. U niego też wzięłam butelki z tej samej firmy, pojemność 260 ml za 11 zł...

co do termometra, to ja kupię ten do czoła i ucha. Wiem, że wiercącemu się maluchowi może być trudno włożyć go do ucha, ale jest jeszcze opcja mierzenia na czole, a jakoś nie mam przekonania do tych bezdotykowych na laser.

Tweenie - dzieki, tak sie składa ze też kupiłam u niego butelki i termoopakowanie, ale niestety laktatorów nie było bo kupiłabym u tego samego sprzedwacy!!

reklama
Do góry