reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Rozumiem, w takim razie jak nie znajde nic u nas, to kupie jej takie. Dzieki.
Chcialam zapytac, czy da sie to na sciane powiesic, ale zanim je sie znudza, to moga srednio wygladac, hehe

No trochę sa zmalt5retowane :-D Anika je dorabia, jeszcze trochę i zakończa swój żywot :sorry2:

Takie same poleciłam :-p:-D

No a ja już prawie mam obiadek :szok::-D Sosik pieczarkowy, schabik duszony, kapuśniaczek no i jeszcze obowiązkowo sałatka z ananasem, ale to w trakcie wyjdzie samo :-pA na sniadanie ( o 6.30) były naleśniki :-DAle się uwinęłam dzisiaj :-p jeszcze tylko mięsko musi dojść :happy2: No ale jak się wstaje o 5 :dry:

Hej .
I u nas piękne słoneczko. :tak::-)

Dorotko no, no. Dbaj o siebie, zmieniaj co popadnie. Jak wiosenne porządki to wiosenne porządki.:cool2: Nowa fryz, pazurki ... to zawsze poprawi choć troszkę humorek.:tak:

Pati Niki śliczna w tej bieli..:tak:

Iwcik
nie ma nic przyjemniejszego jak poczuć ruchy maleństwa.:tak: samej mi się nieraz za tym tęskni.:sorry2:

dowikla zdjęcia świetne, dziewczynki widać , że się wybawiły.:tak::-)

luna665
to sobie dogadzasz na sniadanie. Ja zadowalam się kawą.:-p Jakie zwroty.:rolleyes2::wink:

Joanna
Gratuluję awansu.:tak: Nie dziwię ci się , że się mało cieszysz, w końcu to duża odpowiedzialność.:baffled: Ale skoro szefowa cię doceniła... A dołoży do wypłaty?:cool:

As
,spotkanie chłopów :-D:-D:-D:-D

medeuska z Maksa prawdziwy kawaler. :tak:

Ktoś coś pisał o KFC i mnie się przypomniało... Przez rok trzymała Happy Meal z McDonalds w szafce. Nie spleśniał

My wczoraj u kontroli byliśmy. Dzieciaczki dostały jeszcze antybiotyk na 5 dni w celu doleczenia .:tak: Więc wszystko idzie ku temu, że w czwartek wreszcie do szkoly powędrują. Uff...:cool2:

Hej dziewczyny,ja dzś obolała,bo za podwórko sie juz wziełam,ale będzie pieknie na wiosne:tak:,to prawda ,ze jak człowiek sie spoci to mu weselej:tak:

As scenka jak z filmu ,dobrze ,ze jak braliście ślub do tego co trzeba koscioła trafił:-D:-D wesoło.

Iwcik ,chłop z domu to spokój w domu,radośc i szczęscie:-D podziwiam ,ze wytrzymałaś przy m przy kompie całe dnie:tak::szok:

Dowikla fantastyczne fotki ,super takie wariacje

Dorotka ,to dobrze ,ze mio spedziłasz czas.A g.sobie odpuść skoro sie rozstaliśćie ,bo z twoich postów to marwisz sie i przejmujesz nim tak jak dawniej ,ale wszystko w swoim czasie,myśle.

Przeżucałam wczoraj jeszcze drzewo do drewutni ,co tam siłownia i aerobic wystarzczy drzewo poprzezucać i poukładać-masakra.
Moja Klaudia ma 2 jedynki z matmy,małpa sie nie przyznała ,ale byłam u jej wychowawcy ,bo na zebraniu mnie nie było,rece ,nogi opadają .Ochotę mam utłuc małpę:baffled:

Asia ,ale w pracy cie cenia kochana musisz byc naprawdę dobrym pracownikiem -gratulacje kochana.

Anabubka ,ale kanał:-D

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.

KOchane!
Ja tylko na chwilke
przywitać się
i zmykam
dziś mam dzień na sprzątniecie mieszkania
bo od jutra sprzątanie sklepu itp.
już nie wyrabiam z czasem
ale sama tego chciałam

Ja u koleznki posprzatalam ale dzieciaczki tak juz pobrudzily ze wogole tego mojego sprzatania nie widac.Czekamy na babke od tipsow :-).

Dziekuje wam za dobre slowa .Macie reacje i ja wiem ze narazie sie G przejmuje ale dokladnie wszystko w swoim czasie.Przejdzie mi :-).Mnie zalezy aby zarabial bo wtedy kasa dla mnie bedzie pewniejsza.W niedziele jak przyjedzie do Oliwki to musze z nim pogadac o kasie i o kilku naszych wspolnych rzeczach .
Powiem wam ze czuje ze pomalu juz sie od nieggo totalnie oddalam.Przyzwyczaje sie do bycia semej.Moze jakis sie skusi na moje TIPSY hihihihihihi zart .

MH dzieki za checi :-).
MEDEUSKA dzielny Maksio ;-)

Witam

ja po sniadanku dzieci zawiozłam do szkoły i byłam w banku zrobic przelew i po bułeczki ....hehe , niestety meza nie ma trzeba samej leciec po bułki ....hihi...

No i mialam isc do sasadki ale własnie zadzwoniła ze jej nie bedzie bo musi jechac na budowe ........

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.

O kurcze na szczescie ze wróciliscie szybko no i przymusowe drugie sprzatanie na swieta ja tez sprzatałam dwa razy kuchnie bo moja tesciowa nie wiem o porobiła ale wzieła i podpaliłam miotełke z szufelka z plastiku w kuchni no i sadza była wszedzie sufit zamiast biały jest szary a dopiero co przed swietami bozego narodenia malowalam w kuchni ..........

A ja dzisiaj obiadu nie robię tylko wyjmę pizze z zamrażalnika, a co się będę przemęczać :-D:-D:-D:-D:-D

Dobry sposób na szybki obiad ....hehe

dobra
pranie sie kreci ale mala juz wstala wiec spadam mam troche roboty a pozneij do sskoly
musze na poczte wpsac bo listonoszka do nas nie dojedzieprzypomnijcie mi jutro zebym do kuriera zadzownila z avonu bo tez do mnie nie ojedzie:wściekła/y:
i ciekawe czy mi smieci zabiora bo jutro powinni a jak droga zablokowana:baffled::baffled:

ide milego dnia

Moze bedzie trzeba te smieci wywiez przed roboty na drodze :)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
faceci

ile juz wazy?
a co u okulisty?

na nowym miejscu dlatego sie budzila

jakis dziwny ten okulista:baffled:

mala ma po Paulinie krlewne sniezke ale bardzo gruba ksiazeczka i trzeba je na sile wyjmowac:-D
ale tez zna je na pamiec
ale mam jeszcze jakies po 30elementow jeszcze takie wieksze puzzle

weszlam wlasnie na konto i zobaczylam ze dostalam na swieta z roboty prawie 400zl HUURRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ooooo no to szefostwo sie pokazało z dobrej strony 4 stówki ............rozumie stówke ale 4 to musialas byc grzeczna .......:)

Luna, ja mam książeczkę z puzzlami i nie polecam :no: Jak się strony przekłada to się rozpadają :baffled: trzymały się kupy do pierwszego ułożenia, a teraz wszystko w rozsypce :baffled:
A takie widziałaś, u nas się sprawdziły. :-p:tak:

https://ssl.allegro.pl/item962506601_11_wzorow_puzzle_disney_ramkowe_15_el.html

A co do kopert, to obleciałam 3 poczty w okolicy :dry: Ale M mi kup[ił i przywiózł :-p

Ja tez mam te ksiazeczki i faktycznie wszystko w rozsypce bo to sie nie trzyma

no i jestem z rana na chwilke z Maksem na kolanach:-D
ładnie znosl szcepienie-zreszta jak zwykle:tak: zaplakal przy 1 ukluciu dopiero po wyjeciu igly jak sie kapnal:-D no potem juz przy wkluciach ale luzik, jak skonczyla przytuliłam go i juz byl spokoj:tak:
bardziej wył u okulisty:tak::baffled: ten gosc go chciał badac na maszynie dla doroslych:eek:
czyli kazal oprzec brode o te oparcie i przylozyc czolo do takiego metaloweho czegos:eek: a wiadomo ze takie dziecko nie bedzie bez ruchu a zajete obie rece trymaniem go w pozycji "samolocik" jaka on zalecił:-D:eek: myslalam ze padne-musze jakiegos innego okuliste znalezc, bo za tego podzekuje:eek:

stwierdzil ze dopiero jak dziecko ma 2-3 lata to mozna stwierdzic wade wzroku:eek:

poza tym spoznione zyczenia dla naszych solenizantek:tak:

Co za elegancki okulista ....................heeeeeeeeeeeee

LUNKA super masz sniadanie :-).My tez mamy salatke z ananasem i wedzonym udkiem z kurczaka :-).

Kolezanka poszla zprowadzic chlopakow na rekolekcje .Ona sie opiekuje od kolezanki chlopcami.A ja siedze w jej 4 letni Nikole chora na cukrzyce i Oliwka.Normalnie latwiej miec 2 dzieci niz 1 hihihihihi.

Nie moge doczekac sie juz paznokci hihihihi.

Ja juz myslalam aby zaniedlugo sie zabrac aby samemu moze robic takie paznokcie.Wiecie chcialabym sobie jakos dorobic.No ale zycie pokaze.
G dzwonil i poszedl wlasnie do pracy :-).Ma zadzwonic wieczorem pogadac Oliwka.

W czestochowie sloneczko ale jeszcze jest zminawo .Ale zapowiada sie fajna pogoda.Spacerek dzisiaj obowiazkowy

A jak walnij sobie tipsy jak chce ci zrobic zobaczysz przynajmniej jak to wyglada:)

Witam porannie z sałatką z kurczaka z ananasem na śniadanie, hehehehe, pycha. A tak się pochwale, hihi.
W końcu wtorek i P poszedł do pracy to wpadam jak tylko oczy przetarłam. Zaraz nadrobię wczorajsze straty.
Pogoda boska, słońce, bez wiatru, no tyle że kiepsko ciepło-tylko 4*.

UUUUUUUU sama zjadłabym salatki hmmmmmm

reklama
witam kochane wtorkowo:happy2:
jestem mega nie wyspana :no: Adam całą noc płakał tak go bolało ucho :-(o 6.30 zadzwoniłam do naszej pani doktor na komórke w pełnej desperacji bo już z bólu zwracał i pytam co mam robić przepraszam ją że dzwonie tak wcześnie itd a on ze spokojem że jest do 7 na dyżurze w szpitalu ale jak tylko skończy przyjedzie do nas do domu :szok:myslę kurcze ciekawe ile skasuje no le trudno .....przyjechała o 7.30 zbadała Adama obejrzała na wzystkie strony okazuje sie że od anginy dostał stanu zapalnego jamy ustnej i ucha :-:)-:)-:)-(dostał leki nystatynę do jamy ustnej krople do ucha włożyła mu tez do ucha opatrunek z antybiotykiem i wiecie co nie wzieła ani złotówki :szok::szok::szok:powiedziała że mieszka od miesiąca ulicę za nami więc i tak ma po drodze a poza tym to jej pacjent i tak jakos nas lubi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie co mi słów zabrakło bo dawno się z czyms takim nie spotkałam :no:mało tego powiedziała że na 14 będzie szła do przychodni to wpadnie zobaczyc Adasia :szok::szok::szok::szok:wiecie co sa jeszcze dobrzy ludzie na świecie :tak::tak::tak:
Adam teraz czuje sie lepiej tzn wreszcie ucho przestało go boleć :tak:Antek śpi ,Julka w muzeum a ja ledwo na oczy patrzę bo spałam od 23 do 24.25 a potem to już męka z Adamem :-:)-(
Anabubka to masz teraz ulicę :szok::szok::szok::szok:nie zazdroszczę :no::no::no::no:
Lunka my tez mielismy takie puzle dla Julki jak MH i Anaconda ci polecają były super zużyły sie przez te pare lat ale byłam zadowolona z nich :tak::tak:
Medea co to za okulista:szok::szok::szok::szok::szok:ja pierdziu przecież dzieciaczkom takim małym tak sie wzroku nie bada:szok::szok::szok:zmień lekarza i to szybko :tak:
Justa ale cie dzieci załatwiły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobrze że szybko wróciliście :szok::szok::szok::szok:
MH a co ty dzis masz taki wystawny obiad:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-)
Joasiu szefostwo cię ceni a może na tym lotto wcale nie będzie tak źle???a może lżej i lepiej płatne??jesteś dobrym pracownikiem gratuluję!!!!!!!!!!!!
Madziula a to ci Klaudia niespodzianke zrobiła :baffled:jak bym to skądś znała:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: ale Adam mnie w szok wbił jeżeli chodzi o matme w tym semestrze bo ma cztery 5 w tym dwie ze sprawdzianu i dwie 4 i jedną 3 nawet pani jest w szoku :dry:

Do góry